美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
台灣果邊有人用國民黨化形容呢個可能走向

國民黨親共係輸比用台灣本土人做號召既陳水扁開始,2000後開始用親中同口心進黨打對台

為左選戰而越輸越向有問題既方向走甚至賣國求存,最後正常人走晒留低班癲既做高層夾着認黨唔認人果d票再同中共發大財

國民黨高層死淨朱立倫江啟臣兩個叫似正常人,其他馬英九連戰洪秀柱仲有黨團班比中共羞辱去中國個論壇係投降都照去
如果明知Biden 輸硬, plan b 就梗係要贏senate, 可以玩impeachment
無計,美國做過軍佬為國服務真係無敵金身
左膠治國睇下CA咪知咩事
我自問都係中間偏左
望到呢班友喺到互鬥就覺得WTF 直頭on9到爆
有咩事係真係大陣像到唔可以暫時將成見擺埋一邊
咁大個人重玩單單打打 非常小學雞
本身似趕客
周街都係針筒同屎 迫更多人走
極左/極右上位就會開始追求「純潔」,換言之就係一路整敵人去打,冇敵人就 搵個自已人批鬥
今次要輸比奶共joe了
民主黨同香港果d泛民好似,班老鬼系統式腐敗,表面話反權貴實質自己就奶權貴,令到黨內班後生基進好唔妥班老野。
中間偏右嘅執政黨負責管理成個國家+中間偏左嘅在野黨履行監察執政者嘅功能
我認為呢種情況會比較理想
其實你放大番成個主流左翼派系
包括美國果D
你就見到佢地做野永遠唔經邏輯
然後前兩日就一連串時事政事post去詆毀袁弓夷乜乜乜

[人手置頂]咪撚將你本passport影印本 俾袁弓夷或任何陌生人
https://lih.kg/aEGjhhV

呢個直情話係五毛支持袁弓夷
因為係同一堆大學,同一堆老師
同一時期出黎
緊係似
班仆街學毛匪玩永續階級鬥爭
就算殺到赤柬咁死全國一半人都會殺落去
行極端路線衰左唔係研究點解唔得,而係話其他人間諜阻着晒

民主黨係咁唔係好事,咁美國又要浪費精力去搞極左發癲比左時間中共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞