美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
田納西定密蘇里?
Indy上屆 47:43
35:65會唔會太太太保守
Real
侵侵去緊rally都可以分身派海豹救人

美軍特種部隊出動! 成功救援奈及利亞遭挾持美國公民

〔即時新聞/綜合報導〕西非撒赫勒地區(Sahel region)有著嚴重的治安問題,一位家住奈及利亞北部鄉村地區的美國公民本週遭武裝團體挾持,而美軍今日(31日)在奈及利亞(Nigeria)北部成功執行救援任務,將人質救出。

據《路透》 報導,一名美國官員透露,一位27歲名叫華頓(Philip Walton)的美國公民,住在緊鄰尼日(Niger)南界的一個鄉村,本週二突遭6名持AK-47突擊步槍、騎乘摩托車的武裝份子綁架。

路透指出,武裝份子疑似為富拉尼人(Fulani ethnic),主要語言為豪薩語(Hausa),同時也會一點英語,這次綁架華頓的主要目的為贖金。美軍被派往執行救援任務,其中包括海豹部隊。目前華頓已平安脫險,正受美國務院照料,執行任務的美軍也沒有出現傷亡。

美國總統川普為此推文說:「十分精銳的美國特戰部隊今天獲得大勝。」

撒赫勒地區是非洲北部撒哈拉沙漠和中部蘇丹草原地區之間一條總長超過5,400公里、最寬可達1,000公里的地帶,尼日就像大部分西非撒赫勒地區,儘管有美軍和法軍部隊支援,但當地與蓋達組織(al Qaeda)或伊斯蘭國(Islamic State)有關聯的武裝團體會對軍隊和平民發起攻擊,治安問題仍十分嚴峻。
其實我click個electoral map嘅時候都有盡量比較保守地去估計過唔同情況
黑人唔洗3x%咁多,過20%dem都大撚鑊

Approval rate去到52%個個poll親侵
大多數都係係mid40到,力架馬當年個rate

選前呢個星期對佢都多好消息
大法官confirmed同GDP recover 應該催到票
保守到XINN咁
照計黑人票大升,獨立都會升,民主黨因為通俄通中同極左問題,會少跌
可能佢用緊Adrenochrome呢
3:屌你老母明明正日先係戲肉郵寄投咗正日咪無我份 打吹到世紀大戰緊係正日投先過癮架
以正常統計去估算
白人以外都明顯支持率爆升
應該用
trump=gop+0.52xind
biden=dem+0.48x ind
已經係打左底
仲吹緊 Texas DEM+2 tim
去得rally當自己有份打仗
正日唔落場?
有個Texas D poll Biden +9
連左膠都話係Trafalgar of the left
奧巴馬去Georgia and south Florida拉票
https://twitter.com/nytimes/status/1322589422211256322?s=21
唔係屌尻侵,Biden處九條街,就係極右
Obama同Biden去Georgia去得好密下喎
係咪我地有盲點miss咗野
定淨係幫house拉票
點會
唔投票而去rally真係唔相信有咁kai嘅人啦
愈高愈好

依場係平民運動
講正日先投
去得起碼八九成正日投
從來唔信咩宗教但今次真係誠心咁祈禱過
如果可以我願意折壽一半命去換你多四年

一定唔可以輸
痴撚線
槍權個度
只有經過極權政府統治既人先知槍權係有幾重要
有啲咩字係你齋睇到字都會扯旗?
https://lih.kg/2244814

巴打你咁型我都睇到扯晒旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞