美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
如果香港有party registration就好
保皇黨可以一直認清自己係少數
X2,我覺得依家都係55波
thx
淨係呢條都成九萬人睇
應該係55波,不過真正55波,連任個位多一浸機會
世界都在看
相反敗登
trump係咪病咗
琴晚好似好氣好多
共和黨舊區唔一定係侵,布殊同麥傾投登登
聽佢把聲好似有D攰
有幾多establishment 呀
佢都連踩咗好多場喇
史瓦辛格有無表過態?
唯一可以翻轉加州的辣個男人
即管講一啲好多人都知嘅調查細項

1)黑人支持率由8%升到35%
2)美國人重視議題,治安>經濟>疫情,頭兩項都係大陪份人覺得侵會表現得好啲,而且係遠勝拜登
3)56%人覺得生活比四年前好,不單遠比之前連任嘅總統高,仲係史上最高
4)Approval Rate 大約51-52%,比輕鬆連任嘅奧巴馬更高
5)初選表現+黨內認同度,前者攞到95%票,後者各項調查都顯示侵喺黨內認同度係歷史top嘅水平,高達9成以上,相反拜登只有大約8成左右
6)義工人數,史上最多
7)捐款金額,大約係上屆嘅三倍,而且小額捐款都好多,顯示侵無論係基本盤同支持度同比上屆高,對一個留任者而言,係非常好嘅訊號。(雖然拜登捐款數比侵高,但拜登有大量來歷不明嘅大額捐款
8)造勢大會人數差距。其實多諸世界,選舉熱度比較高嘅一方通常都係贏家,差距咁大都有得輸,聽都未聽過

呢啲都只係fact同一噂調查,都未計最強最準嘅大數據
人地有德州沉默民主黨支持者
On9
Maricopa county EV update. Since I last looked yesterday, R ballots have a 1.7:1 advantage over D ballots coming in.

4 Days Out (Party = registration)

Total: 1,534,898
R: 577,185
D: 554,026
O: 403,687

Tomorrow the county will likely pass all 2016 ballots. (1,608,875)

Ar冇得輸了
係咪我太樂觀
2016年嗰陣侵侵話過如果自己唔贏PA
個選舉一定有作弊
最後佢真係贏到PA
證明GOP個internal polling係準
雖然NY佢都係咁講
但大家都知因為係佢home state所以先9講
今年佢都講話自己會贏Minnesota

再加上之前Solomon喺Twitter又講過話侵會贏大概330張選舉人票
個internal polling可能真係好好

而家真係cautiously optimistic咁等結果算
*AZ
仲有幾日頂埋佢
係 所係用數據講說話算
盡力去推論啦
我成日錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞