【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
意大利好轉後另一個擔心就係西班牙....
因為中國向印度記者施壓不得使用中國肺炎,Twitter 大批印度人反擊
https://lih.kg/1944817
仲有德國 法國
USA +444, total 76543
可惜意大利仍然未好轉,今日仲係over 6k確診...
Italy +50 deaths, Total 8215
德法升幅好似無西班牙咁癲 西班牙之前睇好似斜過意大利....
確診率下跌咗
佢今日驗成37k
US wartime provision係咪仲未enact
早兩日見有消息話郁 但無下文
邊有好轉......相反係崩潰左,醫療已經爆左,醫護好多都自己中埋,而家意大利真係冇咩做到,玩緊絕地求生,好彩嘅就自己自閉到完晒先出返嚟,或者中左就要挨過去
德國今日都加成7000 雖則死亡率低
Why not both
有福同享樂也融融
德國 +8141
美國 +8332
西班牙 +6682
意粉 +6153
推 覺得呢位師兄分析得唔錯
雖然言之尚早 希望意大利差不多捱過最黑暗嘅時期
https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-nazionale/dpc-covid19-ita-andamento-nazionale.csv

係咪得意粉一個國家有人做到咁detail嘅daily comparison
so far唔見其他國家有
其實真係唔使太擔心呢樣嘢都話咗反共而家已成大方向,總統係邊個其實唔會有咩影響
其實醫療體系 兩個禮拜前已經崩潰左....
好轉係封城兩週後 升幅放緩+ Testing Positive % 下跌
希望比歐洲人睇到 There is light at the end of the tunnel
中國今次會加速支爆
係,更慘係唔知邊度惹返黎
根本對香港嚟講Trump先係最大嘅不穩定因素Trump內裏始終係一個追求最大利益嘅商人,對佢嚟講香港只係用嚟喺中國身上獲取利益嘅一張牌,如果唔係反送中一開始佢點會對香港彈出彈入我其實好擔心佢而家同中國傾好deal之後會好似賣Kurdish咁樣賣咗香港人

仲有一個問題就係Trump唔係普通政客,Trump根本完全唔聽佢嗰黨支笛萬一佢突然間轉軚奶共嘅話,共和黨其實係好難stop到佢
到時最弊共和黨又唔敢踢走trump,又唔俾Pence上位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞