【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
支那控制好係唔奇,問題係用咩方法達到呢個結果,消失咗幾多人
我反而唔信支那咁大件事
你睇上兩個月往返支那香港果d人,中招人數少得出奇
完全解釋唔到,點解香港咁少支那輸入個案
支那湖北外唔太嚴重有可能,我亦信已經控制住
始終措施好drastic

至於湖北只得咁少case咁少人死
點都唔信
湖北好大鑊就一定
但唔係連登仔幻想既全支那大爆發
不過算啦
中国慣常做法,我哋好可能一世都唔會知真相,繼續口同鼻拗冇意思

總之係Chinese Coronavirus啦
報數嘅人去哂邊
啱啊 遲啲幾千萬 每日一百萬 就會覺得而家好少
中埋罷工
強烈譴責
如果佢印錢搞到溝淡我手上現金都當捐錢俾國家擋住強國收購算
香港同支那坡鬥醫療邊個崩潰先
2030 梁卓偉有線專訪 live
Till 27/3 2030:
549461 confirmed,
24887 deaths,
202 territories infected.
Death rate is about 4.53%
儲糧就儲到尾啦
仲有得出去食就支持黃店
唔好走去consume d擺得嘅
其實外國嚴重過中國好多
歐美未爆之前香港只有百多個CASE
結果而家已經有成五百多個
唔單只香港,就連台灣澳門新加坡都係一樣趨勢
呢D數據呃唔到人
可惜好多連登仔唔肯面對現實
睇absolute figure香港個案多好多…
武漢再大鑊都未支爆,咁啱西方控制疫情又俾中国差,連登仔夢碎
武漢條數可能少再2個位吧
啲人一月頭嗰陣少咗返中國啫
而家係成堆以往喺外國嘅人一次過rush曬返黎 再加埋外國本身啲防疫做得咁柒
Compare to 26/3 2030:
+59557 confirmed,
+2179 deaths
HW緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞