【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
死亡率正路係應該慢啲先跌 要跌咗Confirmed Case 先會下降死亡率
意大利係少咗 但有無南下跡象?
Trump兒子: 中國"零新症"是謊言
https://lih.kg/1940291
係咪即係代表意大利高峰已過?
要連續多幾日回落先可以下呢個結論
終於見到曙光各位感動嗎?
其實做哂封城 唔比外出 根本一定抑制到
係連登仔唔肯面對現實死都話支那仲爆緊
我覺得支那實數一定唔係0 但總之實受控左
佢作細最多既一定係死亡人數
到今個禮拜五六就可以下結論
Agger
就算係都唔會連續幾日零確診,全國應該每日加幾百就差唔多,再講佢嘅確診同死亡數字都唔止咁少啦
依家confirm case跌左但死既人無跌得咁多
意大利今日少左
係咪有轉機
逐家逐戶焊死哂啲門再揾軍隊揸槍入城
一車車咁火化之餘仲要連續幾晚冇可疑大火
仲要有全世界最強嘅全民監控技術
其實好難唔受控㗎喎
支那先封得最徹底架喎 尢其武漢
門都鎖撚埋比你 餸都唔比落街買 要由社區人員買
唔戴口罩唔比搭車 啲公安拖你去坐監都得喎

係唔知佢之後復工有乜理由完全冇新小型爆發 呢點好流
全國所有店舖 公共場所都關9哂 得返少量超市 藥房可以開 啲人買藥都係門口交收only

我都好憎支那 但反還反唔係盲反 支那既罪孽大到根本唔需要盲反 最新話支那唔計無病徵患者做確診者呢個就真既
第二日都有確診個案下跌好撚感動 想喊
所以咪話我都唔信係0
但估計唔多得去邊
無可否認支那獨裁專制 要格硬控制疫情係一定可以
大不了咪可疑患者一律直接槍斃
都成700死
非引戰 但好奇想問下 武漢方艙醫院患者清零 但有醫生話未check得清楚都要放人走 呢班人翻到去原來居住社區唔會再爆?
Lockdown 一兩個禮拜 —> Case Drop —> Critical Case Drop —> Death Drop
意大利既話要用軍隊入城開始計起,啲人自律性低到
其實我地每晚都見證緊歷史,講緊係百年一遇既疫症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞