【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
終國經濟好撚勁呀
作者papaganono (板版傻傻分不清楚)
看板Gossiping
標題Re: [新聞] 驚!以色列暴漲4成病例 達4200例

鎖國沒用

鎖國只能杜絕外來傳播

但是擋不住內部傳播

為什麼擋不住?

因為猶太人一樣是歐美文化養出來的

也就是「你戴口罩=你生病=滾回家」

https://reurl.cc/ex965Q

隨隨便便一篇專家建議文都說

戴口罩和手套不但無法降低感染還可能提高感染風險

看在東方人眼裡簡直是笑死人

台灣人的全民戴口罩運動已經讓季節性流感幾乎絕跡了

我覺得歐美會大爆炸跟這些屁爛的WHO專家意見有關

他們建議「如果你生病了又要出門,那請你戴口罩」

難怪歐美路上戴口罩人人喊打

這個也注定這些文化下的人要死在這一波了

支那武漢肺炎的特性是

「光是面對面說話就會靠口沫橫飛傳染」

以色列也好 歐洲也好 你們都陪達爾文去見上帝

https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1584531600.A.696.html
A blunder that may have seen the UK miss out on an offer of 25,000 life-saving ventilators will be investigated, Michael Gove says. A Cheshire company says it also told the department of health it could secure 50 million coronavirus testing kits – but its email went unanswered for two weeks.

日落國搞咩可唔可以check下你哋個spam folder
其實去到宜家我睇清楚共和黨都唔係咩好嘢,反而民主黨唔聲唔聲做實事比較好
印咩都無用
一日未解封
租唔洗比?
做唔到生意都要比租
如果挪威係機關槍,咁美國係咪叫連珠核彈

Coronavirus: Netherlands recalls 'defective' masks bought from China

今次到荷蘭出事
好彩我早幾個月喺圖書館借咗幾本書慢慢睇宜家唔洗還住一直keep喺屋企可恨當時想借但最後冇落到手借嗰兩本國史大網,如果唔係慢慢睇成年都得
請問巴打CLS即是乜?網上見人提過,但以為係粗口..
Comment Like Share
清楚,知道個名就夠,我再了解下,唔該巴打!
4點幾起身覆你
你o係香港?一直以為你係外國巴!
當初俾支那人偷光刻機技術都唔出聲
感覺好商人利益至上feel
不過美國好在勢力會互相平衡
好似話光刻機實在太難整,所以強國好難偷到呢個技術?
我指不作為
Pelosi
因為跑馬係廢老人生既唯一樂趣
之前有人講過
六七暴動收皮既其中一個原因係廢老9月要跑馬仔
唔得閒暴動
依家失業率咁高
如果連馬都冇得跑既話
林奠政府支持度肯定再跌
加上班廢老冇晒人生寄托
搞多壇暴動都有可能
沈旭暉有講過:
美國國會在1992年通過的《香港政策法》......據說本來版本比終極版辣很多,有更多美國承認香港不同內地地位的條件,卻被現在的參議院多數黨領袖麥康內爾「減辣」掉(外間以為麥康內爾提出法案,理應心繫香港,而不知這只是他避免法案太刺激北京的權宜)。
好多後生同廢老一樣掛住隻馬
【武漢肺炎】中國人租劏房逾期居留 一屋5人疑集體發燒送院
https://lih.kg/1949635

支那賤種又搞到+5
跑馬係箝制低學歷低收入人士既其中一個手段
等佢地娛樂至死
人生有d寄託
咁就唔會心思思搞搞震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞