【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
就係柒news 紅底睇下佢地咩風向
會唔會紅底都要跪
係醫院表示絕望
瑞士 +210 cases, total 13138;+6 deaths, total 237
奧地利 +38 cases, total 7750;+10 deaths, total 68
巴打你還好嗎
你係醫護?
香港人經歷2019,承受力已經高了很多。
如果是早兩年遇上這種事,有可能已經崩潰了。
日日起碼+50今次真係過千不是夢 香港病床又唔係多 醫療都打爆埋就真係滅港
如果我係外國政府元首,睇到支那共產黨無恥到屈完美國,屈意大利,點知幾時屈到自己國家!不如先出手,屌柒垃圾支共!
借隔離直播post:
負壓病床 1012張,使用率60%
隔離/負壓病房 534間,使用率77%
醫院好快守唔住
之後就武漢、意大利、西班牙化
3月底會有400張床,由普通病房轉為負壓病房
馬來西亞+159 Confirmed,Total:2320
佢每一日都會有初步確診, 所以今日應該只有42
雖然話會加入新聞稿,但係因為未驗完可能當聽日case
衰啲講句呢啲人中左都抵撚死
仲要累人累物
所以聽日+100在望
可能聽日變成40人確診,70人初步... 我唔信個垃圾政府,只認為"初步"只係方便佢用黎玩語言偽術,控制人數。
[香港自救長文]搶米風潮下,都市如何應對糧農危機?
https://lih.kg/1947388
唔係 因為真係試過有兩件false positive
未必既
今日初步聽日就確診
即係永遠+1日
聽日初步個啲就後日先計數
唔止兩個吓?
點解印象中好多個
真係希望在明天
眨吓眼就打爆啦
目標 :Flatten the curve , Recovery > new case

所以守得穩先有資格講 保護醫療系統

所以強烈屌9 酒吧撚 叫佢地食屎
一日已經可以塞爆
所以咪話將輕微嗰啲轉去第二度
第一步睇怕係懷疑個案唔再收入負壓房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞