【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
成個旅行團無一個走得甩
究竟嗰度有幾大既病毒覆蓋率先做到
美國呢
確診人數仲多過意大利

德國個兩個重症,唔升唔跌,好似D仙股咁
西斑牙都崩潰緊
死亡人數去到五百既級數
已經崩咗啦
馬德里要搵啲酒店做臨時醫院收啲冇咁重病嘅病人
德國應該冇再更新重症患者數目
停唔到依然
初初一定假數 好多國家確診患者都有去過埃及
無得用定唔戴?
有機會架 特別有個無時無刻都想香港人死嘅政府
通常覺得有用要戴嘅 戴親都係勁野
意大利
西班牙
都算擴散左,拿坡里所屬既坎帕尼亞破千了巴里所屬既普利亞都近千
西班牙全國死亡率6.幾,但馬德里破10
台灣都有埃及團中左
香港驗cases效率根本落後全世界ge發達地方

隔離個方面
香港表面上係比其他國家積極
但執行得極差
連專車接送d人由機場返屋企都冇
要播毒ge話係搭機場巴已經播到啦
(中央社記者楊明珠東京24日專電)日本愛知縣豐川市與中國江蘇省無錫市新吳區互為姊妹市,2月看到新吳區受武漢肺炎疫情肆虐,於是捐口罩救援,但現在豐川市後悔了,盼對方若有庫存口罩能歸還。

我點解要還呢個係憑我自己本事借嚟嘅口罩
邊度有得check
夏天隻武漢肺炎只係慢d擴散,而唔係隻武漢肺炎會o係夏天消失
www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5351&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

下 Situazione Italia al 24 marzo 呢個,每日香港凌晨1點左右更新不過當然係意大利文

自己對數字同地方名橙色係總確診,綠色係康復,紅色係死亡

btw原來普利亞都啱啱破千了
跌咗兩日又升返...最怕意大利嘅病毒擴散咗去南部...
都算擴散左,拿坡里所屬既坎帕尼亞破千了巴里所屬既普利亞都近千
邊度有得check
http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5351&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

下 Situazione Italia al 24 marzo 呢個,每日香港凌晨1點左右更新不過當然係意大利文

自己對數字同地方名橙色係總確診,綠色係康復,紅色係死亡

btw原來普利亞都啱啱破千了
點解要還
屌你老母🖕🏻🖕🏻🖕🏻
😮
奶共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞