【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
但係全民帶罩既話夏天應該感染率會低好多

29/3有香港人去完新加坡返港確診
馬德里死亡率14.08%
加泰死亡率8.73%
不過九月前緩和都窄窄地
睇怕鑽石公主會跌落走馬燈先
想當年呢架船做咗幾星期第二
但以我所見,呢排每當天氣比較和暖日子,都特別多人唔戴口罩,尤其是係中老年男人,可能佢地嫌戴住熱,寧願中武漢肺炎都要舒服,我肯定到六、七、八月夏天就算仲係疫情爆發,都將會好多人唔戴口罩周街走!
諗緊個問題,今次之後既國際衛生組織應該點防止再犯同樣既錯誤呢nigger nigger tam真係一國一票選出黎,名義上好民主如果變返以前比重製唔使支那口交部,西方左翼都會係咁鬧帝國思維殖民思想乜乜77
法屬玻里尼西亞+5 Confirmed,Total:35
奧地利+145 Confirmed,Total:9103, +22 Deaths,Total:108
烏克蘭+5 Confirmed,Total:480, +1 Death,Total:11
馬爾他+5 Confirmed,Total:156
克羅地亞+2 Confirmed,Total:715
尼日爾+4 Confirmed,Total:22, +2 Deaths,Total:3
斯洛伐克+22 Confirmed,Total:336
馬約特+10 Confirmed,Total:82
斯里蘭卡+2 Confirmed,Total:122
塞內加爾+20 Confirmed,Total:162
日本+14 Confirmed,Total:1926
羅馬尼亞+137 Confirmed,Total:1952
西班牙 第一報

確診開始跌
ICU 無升
康復升左

Good Sign
好心有關疫情方面佢收下把口啦
坡狗
隨時要全民戴罩戴到有疫苗
點都無可能唔比支那入
而西方今次防疫表現又垃圾級
真係好難揀,點揀都係舊屎
星期日星期一既數都唔作得準
聽日條數先可以參考
袁國勇之前係立場個訪問都講得無錯平常心啦,半個香港都成個傻閪咁。叫政府封關又唔撚封;叫班留學撚/外遊撚返黎自動波隔離(自律真係得啖笑)又唔聽;叫班正常社交撚/宗教聚會撚/食好西撚/婚宴撚/LKF撚唔好成日出街又唔聽。你可以點做?屌又屌過,唔通你打柒佢咩條街仲大把人係到行商場老實講,除左搶口罩個段時間之外,香港人個戒心比起沙士個陣仲要差(我個陣真係驚老豆一出去就會惹到)。可能香港人以為拎住個口罩/豬嘴,自己就有金剛不壞之身。

https://lihkg.com/thread/1938229/page/5
又到左每日狙擊法國佬 奎寧日舒療法時間

COVID-19 patients NOT treated w/ HCQ+AZ: 931
Deaths: 15 (+3)

COVID-19 patients treated w/ HCQ+AZ: 1291 (+288)
Deaths: 1 (No Change)
NY 唔係已經用緊啦咩
一路無Instruction....直到上星期四 Cuomo先話做一個 1100人既Trial , 上星期五 法國意大利先Offical 話可以用 , FDA 星期日先出左 Emergency Approval
燒山你如果睇到的話,唔該出少句聲當幫忙!
但個1291 個係好返未??
佢仲要燈埋台灣
支那坡
台灣都搞
呢啲仆街見到都想打柒佢
佢想死佢既事
咪撚累街坊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞