【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
Turkey 同南非開始黎料
屌 淨係紐約1日?
爆了 火雞 唔打仗了
巴打
做乜?
你地唔嬲嘅咩
個數唔係
NY今日係+5658, total 44635
推 peter308: 看得出來新加坡很嚴格在防疫,但怎麼簡03/28 00:31
→ peter308: 單的戴口罩卻不宣導? 03/28 00:31
→ peter308: 新加坡不戴口罩罰一萬可能更有用 03/28 00:32
推 Alruccabah: 因為新加坡沒口罩了 03/28 00:42

作者treeman12 (樹人)
看板nCoV2019
標題[新聞] 新加坡防疫新規 人際距離小於1公尺可罰21
時間Fri Mar 27 23:09:02 2020
https://www.ptt.cc/bbs/nCoV2019/M.1585321744.A.55C.html
意大利+5909 Confirmed,Total:86498, +919 Deaths,Total:9134
土耳其+2069 Confirmed,Total:5698, +17 Deaths,Total:92
波蘭+51 Confirmed,Total:1340
南非+243 Confirmed,Total:1170
聖巴泰勒米+2 Confirmed,Total:5
侵靠股市sell政績 正路
無啦啦驗咁多有乜企圖
印尼過千都要排第三排
係事實嘅的確冇得否認
問題係中共講出嚟嘅嘢基本上唔係嘛
所以我從香港個案數字觀察,
支那冇報出黎咁少, 亦冇想像中咁大件事
週街死人點會唔大件事?
係睇你既「想像中」係點
你話死幾百萬人就可能性低
支那用極權手法去隔離源頭係好有效
但之前一路隱瞞個陣應該傳染左唔少
加上有班仆街特登播毒
我覺得死幾萬至十幾萬都有可能
佢又係d三毛手法
放到件事勁大咁打稻草人話唔係咁
所以自己啱

中蟈連條屍都燒埋,咁咪冇新確診支蟈武漢肺炎
希望依家已經係頂峰
三毛Fuck off Dllmch
it just the beginning, no lie
意粉919 new deaths 咩料
老實講 應該未
而係仲係初期,有排都未到究極終期
如果果時真係有神秘患者入左香港
佢最後完全冇發病都傳左比人啦, 果D人都會發病啦
但一二月個案的確少, 仲要多數係群組感染, 唔係輸入或者無頭個案
睇左101個男人中出完
奧地利 +53 cases, total 7610
捷克 +217 cases, total 2279
加拿大 +3 cases, total 4184; +1 death, total 44
美國 +683 cases, total 93675; +6 death, total 1390
應該未悲觀啲講連中期都唔算
有排都未
起碼美國係咁,而家得NY自己搏盡驗
起碼北上廣深冇咩大事

當然, 支那既冇咩大事係西方已經係好大件事

但至少唔係湖北級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞