【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
不過後生可能易啲康復既
火雞近乎係獨裁,巴西個總統到而家都話武肺只係normal flu,呢兩個國家d data不可盡信
閣下有咩高見?review你講嘢又冇邏輯又煩 三毛收皮啦
係我哋唔高質,咁你死撚返出嚟啦屌你老母。
依家就係唔撚俾你講嘢啊,惡撚個共產黨啦我而家
Yuna Kim同好?
我之前成日諗,呢啲新興國家有冇崛起既一日
如果好多人係支那傳左毒入黎, 自然會搞到屋企人同事朋友中哂招 (再透過食飯行山GATHERING傳出去)
唔驗都FB瘋傳出哂事啦
除非武肺黎到香港變弱, 弱到中左同傷風一樣冇人理
痴撚線疫情post都有三毛進駐

隻三毛只會講呢啲概念:

1.)「支那其他城市無大規模病毒爆發」
2.)「連登仔鬧邊個嗰個就會風生水起,所以唔好燈支那啦」
3.)「連登仔只係日諗夜諗支爆但徒勞無功」

同埋話明疫情post如果唔講「X 國+ X 確診 + X 死亡」呢類嘅你仲想講乜?唔通比你呢隻三毛擾亂討論?
我就一句
廣東省而家日日都百幾起跳。
要睇下你講嘅崛起係啲咩level,佢哋已經係regional power,但係離global power仲有一段距離

火雞我覺得冇咩機會,咁多年嚟都係半天吊 巴西有地有資源,不過個總統太極端搞到民怨四起&國際形象大幅下滑,短期內應該都冇咩機會
但係香港人嘅防疫意識應該係全球數一數二
相反中國人嘅防疫意識只係信政府唔驚
呢一點正正對得返香港由一月已經開始社區爆發,到近幾日嗌封關(唔包中國)啲人趕返嚟先開始急升嘅現象
一單無頭公案恐怖過十單普通case
兩個地方都失控咗
屌你我上面咪講左囉
冇外遊冇密切接觸唔肯驗呀
唔驗點知呀?
BBC 畀人屌到del po

不過都證明咗BBC已經被嚴重滲透
邊個post?
差唔多 只係一個冇毒不過弱啲 一個勁不過有毒
邊篇
不過BBC (尤其中文網) 係好撚多支那人做緊
琴日英國情侶話台灣隔離似坐監個單
琴日英國情侶話台灣隔離似坐監個單
正式宣佈大陸已經進入革命狀態
https://lih.kg/1946528
窮到冇錢俾嗰對大種乞衣
係 原本佢仲有成萬ntd 可以攞 而家畀台仔沒收咗兼趕出境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞