【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
其實非洲有唔少國家已經先進左唔少
起碼唔係十幾廿年前個個冇得食咁慘
例如安哥拉咁 首都luanda超靚
仲有盧旺達 被視為非洲新加坡
因為近日實驗室驗多咗,報告遲出咗,所
今日嘅截數先係夜晚
之前一日驗大約1000個,而家一日驗>2000
睇返沙士時中國個死亡率就知啦...
中國有咩係真架?
邊度有得睇驗嘅數
港大微生物學系講座教授袁國勇稱,本港「封關」前有數以十萬人由歐美抵港,卻沒有接受測試或檢疫,對目標群組沒有足夠措施,結果令疫情肆虐。他說目前化驗數量太低,每日應驗7000個樣本,但現時每日只驗2000個樣本,未能網羅輕症個案。

香港直情唔只而家條數600 case(好似後排既後排巴打所講,星夢號唔係全部驗一定有武漢肺炎隱形毒王)
騙子咪真囉
聽佢記者會講
港大微生物學系講座教授袁國勇稱,本港「封關」前有數以十萬人由歐美抵港,卻沒有接受測試或檢疫,對目標群組沒有足夠措施,結果令疫情肆虐。他說目前化驗數量太低,每日應驗7000個樣本,但現時每日只驗2000個樣本,未能網羅輕症個案。
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20200328/s00001/1585334709784/65宗單日新高-袁國勇-封關前漏驗歐美返港者-酒吧群組增21人-現兩「二代患者」

香港直情唔只而家條數600 case(好似後排既後排巴打所講,星夢號唔係全部驗一定有武漢肺炎隱形毒王)(要好似南韓同而家既日本狂驗)
政府突然加返22個入今日條數,唔通聽日條數好大?想拆細維穩?
驗多左(就算+300一日),好過俾港共70 80 90 64 65 87 咁Hea驗
衛生署新聞稿話截至今日4點前係64宗
唔知係驗唔切當聽日定最終有部分係陰性
記者會已經講咗有31單初步,今晚會加返落去
咁多
False positive 唔出奇
咁似之前影到摸大陸雞果條白鬼

同vote4hk個數差咁遠嘅
天花都冇中蟈武漢肺炎咁狡猾
港共官網
捷克 +119 cases, total 2541
日本 +13 cases, total 1722
美國 +28 cases, total 105538
挪威 +1 case, total 3973
德國 +1852 cases, total 55843;+5 deaths, total 404;+419 recovered, total 12669
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞