【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
國內人民角度一定係,前者醫好就走,後者要養埋佢,仲造成唔少治安問題..
白人就話見亞洲人樣就打姐,大家都係亞洲人就無呢套
呢段片真係睇幾多次都咁治癒
到呢一刻,抗疫要緊,其實五萬同八萬都只係一個數字,無分優劣,文明人類有基本分析能力,只係劣質支那人死要面,至要連個確診數字都要造到咁肉酸,打埋d無謂飛機。
德國icu bed 有25000張
因為德國個檢驗量 係同美韓同級 所以5萬確診係準既

10%重症 用5千張床 仲有兩萬張餘力

其他德語系國家同瑞士 床數都係高到離譜
支那人:唔抄我地功課抵死哈哈哈
好難講,如果印尼爆到大大鑊,睇排唔排華?支共呢兩日已經講明,萬一印尼排華,會出動解放軍,我真心想睇一次,係咪真係會出,講過要算數!
註:此句為chatroom 中國人真實對白
無可否認,支那人民係可憐,但可憐人自有可惡之處,唔好問點解全世界咁討厭佢地!
我意思係韓國要排華點都要識分對方係咩人,唔可以好似白人咁見亞洲樣就打咁易唔係隨時打錯著得唔韓風既韓國人
可能會發展出唔同版塊嘅醫療聯網,
歐盟就德國為中心
美洲就us
其實我已經自問唔係見殘體cm就起鋼,但十個殘體cm起碼7-8個係呢種冷血cm嘅時候……
你話點解冚世界都歧視你呢個民族嘞?
面係人地俾,假係自己丟
Ethiopia其實wifi覆蓋率唔錯,係speed唔掂(始終係新興國家)
CHO
奧地利 +31 cases, total 7995
荷蘭 +1159 cases, total 9762
荷蘭 +93 deaths, total 639
法國 +23 cases, total 33437
冰島 +73 cases, total 963
瑞士 +49 cases, total 13377
瑞士 +1 death, total 242
葡萄牙 +902 cases, total 5170
坡狗今日仲未有update
等緊
其實荷蘭係咪驗得唔夠多呢
因為疫情已經全面受控
好屈機
荷蘭好似醫療爆了
不知下面的比利時怎樣
信新加坡唔驚
Belgium 個Recovery rate 唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞