【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
兩個省公安打交咋嘛
翻去日落國
Embrace herd immunity
亂已經夠
巴打屌得好!
美國一口氣加咗2000幾單,96894
聽朝訓醒過十萬...
New Jersey +1949
BBC今次真係好肉酸
法蘭西
+3371 cases Total:32964
+299 deaths Total: 1995
Agger 奶到連在台英國人都屌
歐洲一日沈一架大和號
法國新增case得三千好似唔係好多,但一望死亡收
係一成
法國新增case得三千好似唔係好多,但一望死亡
係一成
第一點已經無可能,唔爆發點會周圍封城,又不斷推遲復工,以中共作風其他城市真係無事佢仲唔大肆宣傳疫情只限湖北咩

仲有用香港去推論支那無大爆都好有問題
計返時間一月湖北先開始大爆(其實一月初仲有啲武漢人寸香港人唔知驚乜)
一月初至一月中支那其他城市當時應該真係唔多case嘅,但當有春運同武漢班人開始走難就爆硬啦,即係一月中開始全國爆
而一月中農曆新年之前大陸都放假mode,上去做野嘅香港人本身都少左,自由行就更加少啦,講緊一月香港仲抗爭到如火如荼
一月尾已經知道大爆發就更加少香港人會去支那,而武漢班腥港人都返唔到嚟
所以你話香港一月嗰時係好彩我唔反對(主要多謝勇武手足),但同支那係咪大爆根本唔可以直接拉上關係
都仲未計香港人一知支那有疫症已經開始戴口罩,注重衛生,對阻止傳播證明左有幫助

依家香港多case係因為好多人喺歐美已經大爆嗰時返嚟,連台灣都係咁多左case,個情況根本唔一樣
德國
+2424 cases, total 51768
+20 deaths, total 341
+177 recovered, total 8605
真係當牆外嘅新聞可以好似牆內咁任作老屈
德國都開始死人
實際上檢驗仍然係好撚隨機
跟住我㩒一㩒尋日條數 仲誇 +2474
即係好轉?過咗peak?
意粉 死亡率 10.56%
西班牙 7.7%
法國 6.05%
荷蘭 6.34%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞