【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
大奇蹟日
盧森堡+152 confirmed,total:1605
+6 deaths,total:15
27/3/2020 HKT23:59 截數
全球558700 confirmed, 25365 death, 131667 recovered
(+62717 confirmed, +3063 death, +11281 recovered)

26/3 495983 confirmed, 22302 death, 120386 recovered
25/3 443108 confirmed, 19814 death, 114058 recovered
過硬啦
中國假數81345
意粉未出都80589
奧地利 +57 cases, total 7557
一月仲有大量自由行喎, 照計呢D支那豬係播毒機器
但事實係香港冇比支那搞到爆發
過Lombardy係重災區
USA 92665 cases了...
係事實你冇得否認
一月武漢未封城, 藍屍都係信政府唔戴, 仲有大量年貨自由行, 都冇咩輸入個案
有d連登仔on9到幻想「支那傳入既個案就唔比報」, 好on9
講真話唔鍾意聽就會當假、5毛
係事實嘅的確冇得否認
問題係中共講出嚟嘅嘢基本上唔係嘛
呢句真
幾日內爆到咁
所以我從香港個案數字觀察,
支那冇報出黎咁少, 亦冇想像中咁大件事
有冇啲歐美documentary 講最近疫情情況?
西岸早餐時間都未到
England's Chief Medical Officer, Chris Whitty, self-isolating at home with symptoms

From BBC
用反人類手法其實都好難壓唔住
但係由中共急於all-in復工可以估到個經濟傷得好重
就算呢刻死嘅人可能得十萬,嚟緊可能只會死得更慘
一月頭個陣可能有case都唔知
支那未自認爆法醫管局都冇認真驗
就算係新年後都係驗得好少
之前呢度有巴打直頭發燒但因為冇外遊冇同確診者接觸都唔肯幫佢驗
係呢排先驗返多啲
所以而家多確診唔奇
唔代表之前係冇輸入個案
只係冇驗唔知
週街死人點會唔大件事?
係睇你既「想像中」係點
你話死幾百萬人就可能性低
支那用極權手法去隔離源頭係好有效
但之前一路隱瞞個陣應該傳染左唔少
加上有班仆街特登播毒
我覺得死幾萬至十幾萬都有可能
意大利 + 969 DEAD......RIP Bloomberg Live......
WTF
分啲俾星加坡得唔得?
new cases 5959
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞