【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
回錯
小朋友全世界都唔多覺有大事,
係驚小朋友中招傳比大人
小朋友康復率好高
美國好似慢左
人哋啱啱朝早咋喎,陣間紐約州一次加幾千
2018年11月,一名美國傳教士闖入印度安達曼群島(Andaman Islands)的一個偏遠島嶼,卻被這個與世隔絕逾6萬年的島嶼受保護的原始部落亂箭射死。

27歲的傳教士周約翰(John Allen Chau)找了當地漁民一同乘船,隨後他隻身冒險駕著獨木舟來到偏遠的北森蒂納爾島(North Sentinel Island),當地的原始部落過著全然與世隔絕的生活。但就在周約翰踏上這個島嶼時,他被一陣亂箭射死,之後森蒂納爾人將他的遺體埋在沙灘。

其實,周約翰已經好幾度嘗試想要跟島上的原始部落「森蒂納爾人」傳教,他也知道印度政府規定進入這個島周遭5公里以內是違法的,但在他最後仍藉為了傳教、買通當地漁夫,抵達這座與世隔絕的島嶼。

呢度中埋我就服
人地8、9點咋
嗰度啲人好兇
好似有一次殺咗人
係咪奧運決定延遲後,日本開始驗人,確診一日多過一日
我都覺得係咁,而家冇晒壓力就希望盡快攪掂
伊朗靜左一排 咩事升左咁多
明顯
上面係最近一次
但好似之前試過好多次

從19世紀後半期開始,英國人開始嘗試接觸桑提內爾人,但收效甚微。一個多世紀以來,桑提內爾人對外界的敵對態度始終沒有改變,他們頑強地抵制所有外來文化的侵入,至今仍基本生活在與世隔絕的狀態下。2006年以來已殺死至少三名外來登島者[6],就連接近該島的船隻及飛機曾遭受攻擊[7]。印度政府禁止任何船隻接近該島的海域以及人員登島,包括該國海軍[8]。
從來無靜過 日日keep住升千幾
今日似係驗多咗
不如印度放棄個島算
都唔係人咁品 飛機都攻擊

之前睇過片 好乸恐怖
聽講係林奠愛將
25/3/2020 23:59 HKT截數
全球443108 confirmed, 19814 death, 114058 recovered
鄭若驊都做到律政司,成個班子有邊個唔係林奠愛將
意大利一出數
死亡人數應該過2萬
伊朗前幾日新年?
依家同放棄都冇咩分別
個島既人中左武肺都冇人知啦
你唔好燈呢啲土著對好多病源體都無免疫力,一陣中左會滅島
聽記者朋友講
鄭係調解方面既專家(成個西樣邊忽似調解專家)
個陣一帶一路想香港行國際仲裁路線
所以搵左佢做
同埋佢係老矇董推薦的

聶聽講好似林奠咁勤力(自負)
林奠應該好鍾意佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞