【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
我想問下打邊爐家族係邊個傳入黎先
總之支那就係起源

不過真既野就要表對
有乜咁出奇
後生輕症可能唔駛入院
老野感冒都會肺炎死
歐洲有機會開始peak,其他就
意大利今日確診率18%
連續四日低過20
應該可以肯定頂峰已過
再就係睇下段shoulder peak維持幾耐
40幾左右
屌你講黎講去咩唔大件事
問你乜撚野叫大件事就問非所答
專業啲啦
唔駛話我三毛
我係真攬炒支持者
我最憎D人, 見勇武上前線掟火魔搞黎明, 用條命同人生去攬炒 就拍哂手, 比狗扑爆頭就剩係識話好嬲

社區大爆發攬炒 (唔駛勇武受傷) 就屌哂鬼
零星傳入有咩用?
有留學撚旅行撚咁一日傳幾十單咩?
其實歐美控制疫情咁差,中国真係好易卸膊,又用大愛精神,咩咩疫情無分國界
重要係未成功支爆
係怕落得慢,令醫療系統更加大壓力
+49, 9 unlink cases, 27 local cases
得喇
強國或成最大贏家
美國分裂成100 個州
歐洲各國個個追撚住強國條撚嚟含得津津有味

你成功帶咗風向喇
躝啦冚家鏟

藍絲三毛全族上下出街俾車撞到斷手斷腳
再俾中國武漢肺炎交通警調查拎口供時傳染
自此一直重症運咗上北京解放軍醫院插人工心肺
活到200 歲,再俾社會主義鐵拳送佢地落十八層地獄永不超生
咩就係北上廣深冇周圍死人, 同受哂控囉

你地好撚燈架大佬, 踩邊個紅邊個, 捧邊個死邊個
咪再踩支那喇唔該,
最尾嗰段
唔撚係咩?
一月明明支爆在望, 咁都比支那拉到歐洲美國落水, 仲傷個支那
一個屈尾十番到身
係,「正面」咁諗,這幾天的死亡數是來自前幾天的確診者
樓上都講左,香港之前冇爆係因為1. 本身自由行人數少左好多 2. 香港人抗疫意識高 3.醫護罷工港共半封關 4.大陸一月尾開始已經全面封城

而你就用香港人抗疫成果,黎推論到大陸其實唔係爆得好勁

大陸爆得唔勁,你覺得佢地會比成個國家停擺兩個月? 以中共性格,死幾千人算係咩?

真正既數字一定係好驚人,先會令中共肯付出咁大代價

BTW 北京依家仲係封得好嚴,呢D 野冇得呃,一日北京未回復正常,一日都唔好信疫情真係受控
會唔會只係做test既準則唔同左?
例如係check多左人or check 多左無病徵既人
俄狗同北韓開翻關先係真受控
都係抽像答唔撚到
受晒控就唔會封城封村封小區啦

而家係度扮晒曲線露晒底啦你
佢哋total少過香港,但local多過香港
仲有9個unlinked
其實恐怖過香港
Check多左幾千人
但準則應該差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞