【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
我毒撚開又冇乜所謂係咁煲日劇
你連補糧都冇出過?
靠老母補
不過4月開始要我補
有d難馬克思主義本身主張既再分配已經係唔民主,畀列寧統一晒教派後,要共產就要一個強大既政府去再分配,好難民主
支那壇日日咒佢死全家
美國 +2364 cases, total 135510
美國 +21 deaths, total 2384
奧地利 +22 cases, total 8733
諗緊好冇幫趁HKTV mall
直頭街都唔出
週街都係播毒者
我都諗緊
Israel +382 cases, total 4247
老母三日落一次樓買餸
其餘時間唔出街
我一個禮拜落一次街唞唞氣就算
我初初以為不丹係最貼近
算唔算去到烏托邦
RIP
屌過咗兩個零鐘已經多咗9220
Syrian Arab Republic First Death
Sleep.
德國只係好過其他歐洲地區,唔代表佢地好優質
仲有好多人(包括醫生,專家)仲堅持口罩冇用,俾哂證據佢地都係唔肯接受。佢地心中德國嘅所有野都係世上最好,口罩只係你班傻鳩亞洲人先會做嘅迷信野。
利申:德國home office中
德國人玩social distancing玩到痴持哂線
排隊買嘢個個都要隔1.5米搞到條龍勁長
同埋只要目測唔夠1.5米就會俾人屌到hihi
其實外國地方除咗大城市
有social distancing加做好hand hygiene 可能真係無需口罩

係亞洲人口咁密集先要大家都戴好口罩
都係雖然燒山燈歐洲難大爆發原因係住得疏

不過歐美大城市固然爆得勁,但人口無咁高既地方案例都唔係少,坦白講果種人口密度都中,應該係social distancing做得差口罩反而其次
你繼續睇之後既post,樓主已經講左係朋友惡作劇,並非事實。
係因為當我哋已經意識到問題可以有幾嚴重嘅時候佢哋都仲響到開緊P
結果
唔需要口罩唔等於口罩冇用,而佢地講緊嘅係口罩完全防唔到病毒,反而係有病嘅先要戴
但冇人覺得自己有病
唯一有用嘅口罩=FFP3/N95,唔係嘅不如唔好戴
即係打仗唔用鋼盔包到自己實一實就不如裸裝
以色列
其他病或者講得通(有病先戴口罩),但呢隻病毒係中蟈武漢肺炎,中蟈武漢肺炎仲要係人工合成病毒
燒山燈下香港幾時爆仲好
冇乜點健身 反而因為成日留喺屋企 所以打J打密咗
好快變虧佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞