【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
話唔定軍隊內都唔少人中,而家真係出又死,唔出又死...
啲窮國一有事幾十年翻唔到身
根據眾議員Rashida Tlaib嘅議案,美國財政部可以
1. 鑄造2枚各值US$1,000,000,000,000 (1 Trillion)嘅法定白金硬幣
2. 將法定硬幣存入聯儲局,換成2 Trillion存款
3. 得到2 Trillion budget做紓困措施
等群體免疫啦,無計
幾十單入面有幾單唔知感染源頭仲大鑊過200單但搵到晒感染源頭
班人自己唔識做咁要黎硬都無計

不過黃任匡篇文講得啱,呢d時候真係任何政府擴權最佳機會 唔想咁就自己醒水
Agger
50%-60%人染病,10%死,即係冇5%人口
屌咪即係印銀紙有撚分別咩
幾日前

作者s2678132 (重力可可)
看板Gossiping
標題[問卦] 媒體吹新加坡不戴口罩防疫棒棒的八卦?
時間Fri Mar 20 10:13:41 2020

看到有媒體
昨天竟然還發文章吹新加坡防疫超棒

說新加坡鐵齒不戴口罩
還能穩住疫情無人死王

看到我都笑了
新加坡目前313例
新加坡人口才560萬人耶

560萬人313例,跟我說有穩住???
而且近日瘋狂暴增

有沒有媒體吹新加坡不戴口罩防疫棒棒的八卦?

https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1584670423.A.A8A.html
一定唔會冚坡剷
人民質素咁好李顯龍智商又咁高
膠拿大 bc 唔比二手買賣醫療用品同tp, 同超市唔比退貨了
譚德塞一定身體健康長命百歲冇病冇痛
佢冚家富貴日日好撚幸福
Replying to
@BNODesk
Today swabs 37k, yesterday 27k, 2 days ago 21k...numbers today aren't that bad actually

Twitter 見到有用戶post 呢個 Testing 數據 未 FC
其實我都覺得自己將會無可避免受傳染,只係時間問題,祝大家好運,身體可以捱得過!
發現佢兩星期之後冇源頭不明就會close file
計出生地厄立特里亞定升官發財地埃塞俄比亞
中左都未必有症狀
但一樣會傳染人,呢下先難防
覺得而家意大利處於Peak 位 當然Peak 位無可能係一日最高 之後就每日回落
隨著Testing Number Variant 或者其他 factor 會有波動, 但係最緊要係睇到佢個數無之前咁Exponentially 上升
完全係人類史上最大災難,估唔到我會經歷到...
如果驗既數唔多, 就當然去唔到expo 啦。。。
意大利呢幾日 Testing 有增加到 上面有巴打都分享話Testing Rate 跌落20%
一日有支那呢個毒瘤存在,只會不斷有更大嘅人禍出現
共和黨意識形態不嬲係小政府大市場
佢地覺得市場對醫療器材有需求,私人企業就會自己增加生產
追唔切, sor
如果平穩就好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞