【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區04

5001 回覆
46 Like 6 Dislike
Stay strong mate
英國+2433 Confirmed,Total:19522,+209 deaths,Total:1228
越嚟越多
但上面幅意大利統計數據,8000幾人,29歲以下只係死左1個
唔好呀
啱先開始
→ DuDream: 2300萬人 才得病200個 03/23 19:18
→ DuDream: 比500萬人 得病400個 03/23 19:18
→ DuDream: 強不知道幾倍欸 03/23 19:18
→ DuDream: 拜託不要出來丟臉了 假新加坡人poweroflove 03/23 19:18

作者andbu558 (壞壞的黑狗)
看板Gossiping
標題Re: [政治] 這次武漢肺炎 歐美人士會對口罩的印象改觀嗎?
時間Mon Mar 23 17:10:18 2020
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1584954620.A.67C.html
佢自己又唔係住新加坡
坡狗真係同支共一撚樣小粉紅
奧巴馬其實唔係唔夠強硬,而係根本強硬唔到14年之後眾議院同參議院都變咗共和黨majority,成日block奧巴馬d法例,而且兩黨嗰時仲有好多人未醒覺,覺得要繼續扶植中國,所以Obama好多時候都推動唔到tpp-related嘅法例
比D時間自己接受
未必,越南係test kit manufacturer,驗嘅成本應該冇其他國家咁高
數據對個人嚟講其實係冇咩用,你中咗就係中咗
以色列親戚?
根本就係想香港人死
坡狗今日42 10unlinked
太少
咁weekend唔係full capacity驗好正常姐
幫手驗個班人都好chur
一個禮拜返七日工連續返幾個禮拜真係會癲
仲要困喺個lab到
又要好小心
班垃圾活於極權下仲要覺得自己贏晒全世界
又自卑到成日要去挑其他亞洲人機
對住d 西人又好似狗咁

見太多
樂觀啲睇,unlinked都有雙位數
上邊有人話對香港嘅疫情樂觀,我睇完呢段之後真係樂觀唔到

【Now新聞台】本港再多59人感染新型冠狀病毒,累計641宗確診個案,近日有逾半病人確診後,未能即日送院,醫管局表示,每日新增數十人確診,令負壓隔離病房已接近爆滿,憂慮情況繼續惡化,公立醫院將超負荷。

新增59宗確診個案中,三分二曾外遊;而本地個案中,七人與同一集團的四間酒吧有關,其中三人是尖沙咀ALL NIGHT LONG客人,三人是酒吧職員,另外一人是樂手,令這個群組感染人數增至60人。

有六人感染源頭未查到,部分去過蘇豪區、尖沙咀、灣仔及西營盤的酒吧。防護中心認為,源頭不明個案增加,反映病毒正在社區傳播。

近日確診人數急升,周六逾半確診病人未能即日送院,有七人等了兩日仍等待安排。公立醫院目前有534間負壓隔離病房,佔用率達74%,醫管局表示已接近爆滿。

醫管局表示,會盡快把普通病房改裝為二線隔離病房,讓正在康復的病人入住,騰出一線病床接收新症,預計可增加400張床,未來會在各聯網進一步改裝百多張床。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞