《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike
是咁的,大學生恆樂喺兩日內得到咗三個女朋友,正常嚟講咁樣叫做兩腳踏三船,但咁樣只限於正常而言。

Vtuber中之人、青梅竹馬姐姐同埋系Soc下莊,佢哋兩個竟然係兩日內分別拜托恆樂假扮男朋友,而恆樂喺各種威迫利誘下全部都應承晒。

到底呢班人會交織出乜嘢故事?恆樂又會點樣解決?

--------------------------------------------------------------------------------------
每50正評會加更
最後,請推post、正評!
--------------------------------------------------------------------------------------
關於作者:

IG:littlemanhkg

舊故:
我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊//《不懂愛的青梅竹馬們》
Post 1: https://lihkg.com/thread/2583136
Post 2: https://lihkg.com/thread/2656487

《同居女孩》
Post 1: https://lihkg.com/thread/2662244
Post 2: https://lihkg.com/thread/2735039
Ok
零、A0的突破s?

是咁的,大學生恆樂喺兩日內得到咗三個女朋友,正常嚟講咁樣叫做兩腳踏三船,但咁樣只限於正常而言。

Vtuber中之人、青梅竹馬姐姐同埋系Soc下莊,佢哋兩個竟然係兩日內分別拜托恆樂假扮男朋友,而恆樂喺各種威迫利誘下全部都應承晒。

一個為咗呃毒撚課金、一個為咗向ex報仇、一個用嚟趕走追求者。

本來以為終於可以破處,但係咁嘅情況令恆樂更加難識到真正嘅女朋友。

老老豆豆,可以嘅話恆樂想收返錢去做佢哋嘅ptbf,但係現實上佢俾人揸住春袋(比喻,非物理層面)或者係俾啲女氹到唔識say no,所以先唔小心答應做佢哋(假)男朋友。

呢一刻嘅恆樂只係想盡快扮完佢哋男朋友,再去搵一個正正常常嘅女仔拍拖。

但係對於呢個扮男朋友嘅任務又可以幾時終結?會唔會三年之後又三年?

諗到呢到,恆樂就覺得頭痛,於是就打開電腦,睇住FC2-PPV-1616189打返個靚丁再算。
Lm
一、女朋友的意外流出!?

只有一男一女嘅電腦房入面,男仔嘅手放咗係女仔約C cup嘅乳房上面。

冷氣機運轉同電腦散熱風扇嘅聲音響透成間房,劃破寧靜嘅係女仔嘅聲音。

「做我男朋友,得唔得?」女仔紅住面咁講。

作為A0毒撚嘅恆樂今日終於可以突破A0,仲可以摸埋波仔,但係佢內心嘅不安比高興多出好幾倍。

呢啲責任,唔負好過。

時間返到半個鐘前。

一個寂靜嘅傍晚,明明考完試但係仲要留係學校做功課嘅上咗天台吹下風休息。

恆樂自然地望向hall嘅方向,掃視一下hall嘅窗口就會發現有唔少人都落咗窗簾,九成九係扑緊嘢,真係好幸福。

住hall真係一個交配嘅好地方,抽唔到宿位嘅恆樂只能夠幻想啲人交尾得幾開心。

A0仔嘅恆樂慨嘆Year 1 Sem1即將完結嘅呢一刻自己都未曾有過女朋友。

明明網上討論區都話上到大學使乜驚無女,但係去到呢一刻連親近啲嘅女仔都無嘅恆樂對世界充滿怨恨。

呃人㗎!上到大學都未必有女㗎!

恆樂喺內心吶喊。
恆樂都有flirt過(應該係諗多咗或者係A0毒撚嘅最終幻想)一個女仔,係佢大學嘅Ocamp mate,然後以為有機會嘅恆樂就同咗個女仔表白。

有睇開JFFT嘅朋友都應該知道地鐵床事件,恆樂嗰次嘅表白同床哥自炒可以話係差唔多,完全係一個自殺式襲擊。

當時個Ocamp mate女仔同恆樂幾科都一齊讀,平時又回覆下Whatsapp,ig story同post都會見到條女嘅腳毛,咁樣正常嚟講都會覺得自己表白嘅話係會有機會食到,以為個女仔覆得咁密係因為佢都對自己有意思。

唔係!呢啲只係毒撚嘅幻想,啲所謂嘅Signal只不過係幻想呀!啲女人唔知點解就係鐘意俾呢啲錯誤嘅感覺男人,fake到男人臭曬之後就話只係當你普通朋友。

啲女人真係好古惑。

講返正題,恆樂同個女仔認識咗一段時間之後就決定表白,當日就打算先同佢去行山加野餐,最後一齊去睇場戲再喺送佢返屋企嘅路上表白。

嗰一個晚上,恆樂喺時速80公里嘅紅色小巴上面同當時嘅意中人肩並肩咁坐,自覺氣氛唔錯嘅恆樂突然捉起個女仔嘅手,再喺小巴上表白心跡。

「對唔住⋯⋯我只係當你係朋友⋯⋯」得到呢個回覆後,個女仔緩緩收返起隻手,而恆樂就呆咗咁望向坐喺入面嘅意中人。

車速減漫,成車靜晒,司機較大聲收音機,坐喺恆樂後面嘅情侶忍唔住偷笑,前面嘅阿叔口噏噏咁講「陰公」,坐喺左手邊嘅後生女就係咁偷望過嚟。

覺得柒到飛天嘅恆樂就即刻喺下一個站落車,個女仔都緊隨其後落車,但係雙方向往唔同方向離開。

就此之後,兩人就不再有交雜,成為陌路人。

每次喺學校見到其他Ocamp mate所會急急腳咁走。因為恆樂都assume佢表白單嘢揚到周圍都係,成為咗大家閒餘飯後嘅話題,自己都成為咗自己嘅恥笑對象。

自此恆樂就刪除咗ig,唔想再喺社交網絡到俾啲女人呃。

諗返轉頭,A0毒撚嘅最大幻想就係你鐘意嘅對象都鐘意你,或者人哋whatsapp覆多你兩句就覺得人哋鐘意你,人哋唔小心望多你兩眼就以為人哋偷望自己。總之就係不停幻想對方鐘意咗自己,對方任何行動都解讀成對方對自己有意,最後就車毁人忘。

「又有人落簾準備扑嘢,唉。」望到hall又有人落簾嘅怔樂嘆口氣。
因為揀咗一科剪片free elective,而final project要喺考試之後交,手提電腦無剪片程式嘅恆樂唯有特登喺放假嘅時候返嚟無人嘅校舍,用學校有GPU嘅Mac機剪片。

「點解無啲讀同一科嘅女仔一齊陪係到剪片。」恆樂嘆氣,然後就慢慢走返電腦房開工。

返到入電腦房,恆樂就坐返喺電腦檯前㩒下㩒下,打算繼續剪片,但係睇睇下就發現唔對路。

「點解有啲咁嘅嘢嘅喂⋯⋯」顯示喺電腦螢幕前面嘅係被稱為虛擬偶像(Vtuber)嘅3D同2D模組,另外仲有用imovie剪輯緊嘅精華片段。同恆樂頭先剪緊嘅片完全冇關係。

「佢叫做黑雪公主⋯⋯講廣東話?」對Vtuber一無所知嘅恆樂自言自語。

喺恆樂專心睇緊電腦嘅時候,有個扎孖辮、戴黑色粗框眼鏡嘅女仔走咗入嚟電腦室。個女仔一見到恆樂,就指住佢大嗌:「常恆樂!你搞咩呀!」

「點解你會知道我咩名?」恆樂俾條女突如其來嘅大聲呼喊嚇親,明明自己唔識呢一條女,但係點解人哋嗌得出自己全名?

「我同你一齊上剪片堂㗎!」個女仔叫完之後就嬲爆爆咁行過去恆樂到,當佢見到螢幕上顯示住Vtuber嘅資料後,佢就擰頭望向恆樂,紅都臉晒咁問:「你知道曬啦?」

「我咩都唔知道呀⋯⋯」恆樂怯生生咁答。

「我係Vtuber嘅事同埋我嘅虛擬人物身份,你全部都知道曬。」女仔嘅表情陰沉起嚟。

「我都唔知乜嘢係Vtuber⋯⋯我無睇開啲動漫嘢。」恆樂解釋。

「Vtuber,又稱虛擬實況主,係以虛擬人物形象喺線上影片平台上載影片或進行直播嘅創作者,常見於Youtube、Twitch、Facebook等影視平台活動。其背後嘅操作者叫作中之人,中之人嘅身份必須保密,粉絲通常都有默契唔討論中之人嘅真實身份。中之人身份暴露對Vtuber嚟講係大危機。」恆樂手機的Siri突然出聲。

今鑊真係智能叛變,無啦啦俾Siri賣咗鑊甘嘅。

恆樂嗱嗱聲撳熄部電話,等佢快啲收聲,心入面不停屌Siri老母。

原來喺電腦入面嘅3D同2D模組都係眼前呢個女仔用嚟砌自己嘅Vtuber外殼,恆樂突然諗通。眼前呢個女仔就係Vtuber黑雪公主嘅真身。

為咗確認腦海入面嘅猜想,恆樂問:「你就係黑雪公主?」

「俾人知道咗我真實身份!我玩完啦!Vtuber真實身份意外流出呀!」女孩激動地叫,又喺地下翻滾。
新故留名
推推
「你冷靜啲先!」

「點冷靜呀!我啱啱先起步咋,啱啱先過1000訂閱,估唔到我嘅事業咁快玩完!」攤咗喺地下嘅女孩叫道。

「你冷靜啲先黑雪公主!」恆樂再講。

「呀!!!唔好用呢個名叫我呀!!!」個女仔碌得越嚟越快。

「你放心喎,我唔會亂咁講出去,我會好好保守呢個秘密。」呢一刻嘅恆樂諗住乜都應承咗先,至少等條女唔好喺佢面前發癲。

「點可能信你呀!」條女一個鯉魚翻身彈起,指着恆樂講。

黑雪公主唔忿氣咁走出電腦房,留低恆樂一個人呆咗咁企喺原地。

兩分鐘後,黑雪公主又走翻去恆樂面前,捉起佢隻手放落自己胸上面。

幸福就係嚟得咁突然,一日未死都會有機會摸下波仔。

B⋯⋯唔係C!

恆樂聚精匯神咁享受掌手傳來嘅質感,估唔到呢個咁老套嘅女仔都有咁豐滿嘅身材。

真係卧虎藏龍!邊個話港女細波!北半球放得落一隻手掌都唔會細得去邊!

「咔嚓!」就係恆樂享受胸部嘅溫度時,突然傳嚟快門聲,恆樂即刻醒過嚟。

嗰個女仔紅都臉曬咁影咗張相,係恆樂摸佢對波嘅相。

「你非禮我嘅證據。」黑雪公主將電話螢幕展示俾恆樂睇。

恆樂即刻反駁:「喂!等陣先!係你捉起我隻手㗎喎!」

紅著臉嘅黑雪公主強忍住羞恥心講:「張圖淨係見到你摸胸。呢到無人證,我話乜就乜。」

「你打橫嚟嘅!」

「依家嘅香港係女人大曬。」黑雪公主挺胸自豪咁講。

挺胸嗰下恆樂嘅掌心都感覺到,非常清楚。
咁戀愛喜劇feel
Lm
「我唔會爆你Vtuber嘅身份出去,所以我求下你del咗張相。我做乜都得,求下你放過我。」恆樂合十雙手請求,喺香港做咗性罪犯真係返唔到轉頭。同埋香港真係有好多女人會無啦啦屈男人非禮,就算冇證據啲人都會信個女人,更何況而家恆樂有痛腳俾人捉住,所以恆樂嘅人生可以話係完結邊緣。

「做乜都得?」黑雪公主嘅眼神稍微變一變,好似思考緊啲乜咁。

「做乜都得。」恆樂連忙點頭。

黑色公主諗咗諗,再望一望電腦螢幕,諗通某啲嘢之後講:「你話做乜都得㗎。」

黑雪公主講完就除咗眼鏡,鬆開兩條辮去解放紫黑色嘅長髮,成個人嘅氣場即係唔同曬。

冰山美人。

恆樂腦海只有呢四個字。

恆樂近睇先發現黑色公主嘅眼珠都係紫黑色,而且皮膚非常之白哲,無戴眼鏡嘅黑雪公主嘅臉蛋好細而且睇落吹彈可破,完全係一個美少女。

我會唔會俾佢強姦?恆樂喺心入邊咁諗,因為頭先話咗做乜都得。

如果佢要強姦我都冇辦法,唯有勉強接受,我真係好可憐。恆樂心入邊捧讀,抑壓住自己興奮嘅情緒。

總之一陣間佢問乜都要即刻應承,恆樂心中已經下定決心。

黑色公主微微抬頭,白硩嘅手指輕輕撥開遮住眼睛嘅劉海,再用水汪汪嘅雙眼楚楚可憐咁仰望恆樂:「做我男朋友,得唔得?」

「砰」恆樂嘅心好似中咗邱比特箭咁瘋狂加速,俾美少女表白呢件事令佢異常地興奮,腦海已經無空間同時間去諗呢個係唔係陷阱。

破處嘅機會到啦!

A0毒撚身份嘅終結!

「得得得⋯⋯吓!?」本來隨口應承咗嘅恆樂,喺過咗幾秒後先俾呢個牛頭唔搭馬嘴嘅要求搞到呆咗。

黑雪公主滿意地點頭,之後戴返眼鏡就鬆一口氣講:「搞掂!我想試好耐㗎啦,除眼鏡同放髮後向男仔表白!」
仆你個街咁似輕小說修羅場戀人嘅
又係三條女搵男主做男朋友
又係有個做類似偶像嘅職業
又係有個係青梅竹馬
小劇透慎入

你講嗰套嘢我好似睇過
「吓?」恆樂依家非常之混亂。

「咁樣我就可以學到點樣做女朋友,再俾啲觀眾感受下女朋友嘅感覺。之後就光明正大收課金!」戴返眼鏡嘅黑雪公主講。

「咁即係點?我哋係唔係真係要拍拖?」困惑同失望嘅恆樂問。

「都要拍下嘅。我要你假扮我男朋友,得閒同我出去約會下,等我學下點做女朋友。」黑雪公主一臉理所當然地講。

「吓?扮?」

「扮呀,你唔係以為真係拍拖呀?」黑雪公主一臉厭惡咁講。

「er⋯⋯」真係以為脫A0嘅恆樂無言以對,過咗陣又問:「點解要搵人扮男朋友?」

黑雪公主咬牙切齒咁講:「上個禮拜有條友喺我個live都留言話我好無女朋友feel,但係我未拍過拖又點會知女朋友會點講嘢?喺嗰一刻我就知道我要學下點樣俾到女朋友嘅感覺班毒撚,呀!」知道自己失言嘅黑雪公主就改口:「係觀眾先啱。咁樣做嘅話我就可以令到佢哋心甘情願咁課金俾我,我嘅subscriber都會蒸蒸日上。所以我要學識做人哋女朋友!」

黑色果然切開都仲係黑。

原來只係諗緊點樣令觀眾課金。

「啲女人真係好古惑。」恆樂細細聲抱怨。

「咩話?」黑雪公主斜視瞪向恆樂。

順風耳嚟㗎屌?恆樂喺心入面鬧。

「無嘢!」恆樂即刻扮曬無嘢。

黑雪公主繼續講:「我唔係真係想拍拖,咁無理友求其搵個男仔嚟戲弄佢感情,係咪先?咁啱呢個時候你就出現啦,既然俾你知道咗我嘅秘密我就唔可以俾你走!頭先我出去電腦房諗咗陣,就諗到一個驚為天人嘅計劃!就係要無女朋友嘅你扮我男朋友,等我學到點樣講嘢先可以令男仔開心!當然任務完成之後我就會del咗佢。」

黑雪公主fing一fing佢部手機。

恆樂被反客為主。

咁樣我就可以俾你玩弄?恆樂無講出不滿。

本來先知道咗對方係Vtuber嘅秘密,後來一個屈尾十俾人用非禮做籌碼威脅,恆樂而家完全係下風位。
「點解你會知道我冇女朋友㗎!?」恆樂好似秘密俾人揭露咁樣,心虛到不得之了。

「梗係知我查過⋯⋯唔係!你咁似毒撚唔通你有女朋友咩!你有咩?」

「我無。」恆樂覺得自尊心受創。

「咁就好啦可以專心扮我男朋友。你仲有冇其他問題?」黑雪公主心滿意足咁講。

「你要學都唔一定要扮情侶㗎,我可以俾意見。」恆樂講。

「唔得,親身經歷係最好,學得最快。」

「咁扮你男朋友期間我可唔可以識其他女仔?」

「緊係唔得啦!扮情侶都要專一㗎!我哋『分手』之後你點玩都得!」

咁即係恆樂喺黑雪公主學滿師之前都無機會識到真嘅女朋友,如果唔係就會變咗一腳踏兩船嘅賤男。

「咁好啦,扮就扮啦。」

「咁你可以放返隻手落嚟未?」黑雪公主指往放喺佢心口嘅恆樂右手講。

「對唔住!」恆樂依家先意識到自己原來摸咗咁耐波仔,嗰種手感同溫暖真係令人難以忘懷。

「差啲唔記得自我介紹,我叫黃子瑜,你叫我子瑜就得。記著千祈唔好喺公眾地方叫我黑雪公主。」子瑜向恆樂伸出手。

「我叫恆樂,不過你都知㗎啦。」恆樂捉返住子瑜伸出嘅手。

「緊係知啦,我一直都知你同我讀同一科,係你唔知咋嘛!」

「我真係唔知。」恆樂面帶歉意咁答。

之後佢哋兩個就交換咗contact,子瑜喺電腦save低咗啲嘢再upload上drive之後就準備閃人。

臨走前子瑜突然攬住恆樂講:「我之後會搵你拍拖㗎啦,等我電話!再見啦男朋友!」

然後子瑜就急急腳咁走咗,佢嘅溫暖同埋香味都殘留喺恆樂身旁。

子瑜走咗之後恆樂先發現,自己用開嗰部電腦喺隔咗兩個位,今鋪真係唔好彩坐錯位先搞到咁大鑊。

恆樂嘆口氣就求其剪好段片,upload上blackboard就返屋企休息。

小惡魔。

恆樂眼中嘅子瑜就好似一隻小惡魔,蠱蠱惑惑。而自己就成為咗呢隻小惡魔嘅(假)男朋友。
二、青梅竹馬嘅復仇

恆樂返到屋企嘅時候,老母已經煮好飯,而飯檯上就有位不速之客。

「你又嚟痴餐呀。」恆樂邊邊怨邊坐埋飯檯。

「伯母煮飯好食呀嘛!」

不速之客叫做吳家純,花名吳純,意即唔純。係恆樂嘅青梅竹馬,大恆樂一歲,由細到大都住喺恆樂隔離屋,係一個大姐姐嘅存在,平時都會過嚟恆樂屋企痴餐食晚飯。

不過喺恆樂眼中,吳純大姐姐嘅地方就只有佢嘅肉體,隨170cm身高而嚟嘅一對長腿,佢擁有一對D級巨乳,街邊嘅港女可以話係望塵莫及,身材都唔算肥但都有啲肉地,係男人鐘意嘅肉地。

呢位大姐姐嘅行為同智商同佢嘅肉體完全唔掛勾,恆樂成日都覺得呢條女好小學雞。

大波加長腿令成日喺ig post J圖嘅吳純收獲唔少followers,係大學入面都有唔少fans同朋友。順帶一提,吳純同恆樂唔係讀同一間U。

因為由細到大都係埋一齊,恆樂只係當佢係家人而非異性咁看待,所以即使吳純依家只係笠住一件露臍同強調胸部嘅緊身tee-shirt,同埋露出長腿嘅真理褲,恆樂都無動於衷,應該係,只少無扯。

呢個成日喺社交網絡暴露自己身體嘅女人,叫做吳純係非常之合理,恆樂淨係夠膽喺心入邊咁諗,佢冇呢個勇氣講出口。

恆樂見到佢玩緊ig之後就講:「又post j圖呃like呀?」

「咁你想唔想睇啊?」吳純講完就show咗張泳衣相俾恆樂睇。

又幾圓,波同屎忽都係。

「呢⋯⋯呢啲濕碎啦!無興趣!」雖然把口咁講,但係恆樂對眼忍唔住係咁望向相片入面嘅球體。

「係嘅,你都見過我裸體,我哋又一齊沖過涼,呢啲泳衣照小兒科啦!」

「呢啲係五歲嘅事!你咁樣講好容易令人誤會㗎!」

「嘻嘻。你怕羞呀?」吳純細細力篤恆樂面頰。

「邊有呀!不過你男朋友唔介意咩?」恆樂擰歪臉。

條八婆從來唔缺男朋友,呢樣係恆樂非常之妒忌嘅地方。佢最少已經有過3個男朋友,應該乜都玩過曬。

「唔好提佢!我哋分咗手啦!」吳純嬲爆爆咁講。
呀樂咁多異性緣嘅
留各等文
「咁快,你哋好似一齊咗一個月咋喎。」

「佢賤人嚟㗎,佢出軌呀!有機會我一定搵佢報仇!我唔想講佢啊!你剪片份功課做完啦?」

「總算做完,雖然有啲波折,我依家可以話係筋疲力盡。」有咗女朋友,但係不過係假嘅呢件事,恆樂已經決定咗打死都唔講出口,更何況佢都唔知可以點樣解釋。因為佢哋應承咗唔可以爆子瑜Vtuber嘅身份出去。

「咁等姐姐我幫你揼下骨。」吳純講完就走到到恆樂後面,成對波貼到佢背脊,再用手幫佢按下膊頭。

「你無帶bra,feel到乳頭呀。」恆樂坦白講,熟都某種程度嘅異性朋友係唔會介意開咸濕笑話。

「你怕羞?」吳純不以為然繼續按。

「丁點都無呀。」但恆樂其實扯扯地。

「咁咪得囉!你舒唔舒服呀?」吳純問。

「非常可以啦。」雖然成日同吳純鬥嘴,但係要讚人嘅時候佢都係會讚。

「咁陣間到你幫我按啦,呢排膊頭好酸。」吳純講。

「咁大對,緊係累。」恆樂光明正大咁性騷擾。

「咸濕仔。」吳純用手指同時篤恆樂左右面頰。

「咁你呢?完Sem啦?」恆樂將話題拉返去讀書度。

「差一個考試姐,但係我哋埋土人求其讀下書就pass,所以我當完咗㗎啦!」吳純充滿自信咁講。

「BBA真係輕鬆。By the way,你sem break有咩搞?」恆樂問。

「Sem break就忙啦,要同啲friend出去飲吓嘢、去下Party Room打麻雀咁囉。但係我個賤人ex都會去囉!你呢?仲有冇喺小巴到表白?」吳純突然搬出恆樂嘅黑歷史。
好羨慕呀樂呀
「喂!」被爆黑歷史嘅恆樂紅都面晒咁彈起身。

「你哋唔好嘈啦,開飯啦。」恆樂老母捧住一盤蕃茄炒蛋由廚房走出嚟。

「開飯lu!」吳純開心咁合十雙手。

「你入去幫手拎碗筷啦!」恆樂命令吳純。

「衰仔!你去拎啦,人哋客人嚟㗎!」恆樂老母用力地敲咗恆樂個頭一下,之後恆樂就死死地氣咁入廚房拎嘢。

「唔該曬喎恆仔!」吳純得戚咁繞住雙腳講。

「日日嚟黐餐都叫佢客人⋯⋯」恆樂口噏噏咁行入廚房拎碗。

「恆仔唔想見到我咩?明明同姐姐我由細玩到大。」吳純用娃娃聲講。

「見少啲又唔會死。」拎住碗筷出嚟嘅恆樂答。

「多個人食飯開心啲呀嘛!我當咗家純係自己人㗎喇!」恆樂又俾老母鬧。

「多謝媽咪!我哋係時候正式上契!」吳純開心咁講。

「好嘅阿女。」

「咁到時候我咪係契⋯⋯細佬。」恆樂諗到呢度心情即刻有啲低落。

「唔洗擔心喎契弟!哈!」吳純開懷大笑。

食完飯之後,吳純就綁起馬尾走入廚房:「我洗碗啦,伯母你去返工先啦。」

恆樂老母返開夜間七仔,所以平時食完飯就會走。

「咁麻煩曬你啦阿妹,我走先啦!衰仔你去幫下人啦!」恆樂老母講完就出咗門。

「喂!恆仔,入嚟接力呀!」洗完一隻碗嘅吳純喺伯母走咗之後就即刻叫恆樂接力。

「你個人真係,扮曬嘢。」恆樂雖然把口抱怨,但係都行入廚房幫手。

恆樂知道,為咗保養好自己嘅皮膚,有皮膚敏感嘅吳純唔會點樣接觸洗潔精。恆樂都唔忍心見到佢有主婦手,所以都算係心甘情願入去洗碗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞