《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike
男主

夠膽光明正大性騷擾嘅鹹濕仔,只要係女仔都可以同佢發展關係
怕羞毒撚,有啲怕女人,覺得唔鍾意嘅女仔就唔可以發展
「咁交曬俾你啦!」吳純講完之後就走咗返廳到打開電視睇Netflix,好似一般港女睇韓劇。

「又恰我。」恆樂邊洗碗邊抱怨。

「麻煩晒你呀!最多下次請你飲珍珠奶茶!」已經坐咗喺梳化嘅吳純講。

呢個情況就好似啲理所當然地恰細佬家姐咁,老母一走就打回原型唔再扮乖,然後再去點細佬做嘢。

換過角度諗,佢哋雙方都將最真實嘅一面展露咗俾對方睇,就好似真係家人咁嘅存在。

洗完碗之後,恆樂就坐埋梳化同吳純一齊睇。

「魷魚遊戲?」恆樂問。

「係呀。」

「我睇晒啦喎,最後主角贏撚咗,仲殺埋自己個friend。」頭先俾吳純玩咗一輪嘅恆樂選擇以劇透報復。

「頂你個肺,我依家先睇第一集咋!你劇透!」吳純激動地拍落恆樂大髀。

「痛呀!你出手先㗎!你不仁我不義!1號個阿伯係大boss,係佢搞呢場遊戲出嚟㗎!」恆樂講完就跳起身逃走。

「恆樂!」吳純發出野獸般嘅咆哮,佢向背對自己嘅恆樂使出擒拿技,將恆樂嘅關節鎖住,再將佢推翻落梳化。

吳純白滑嘅雙腿從後鉗實恆樂下身,雙手由胳肋底向上推,再用手掌㩒落恆樂個頭到。

「呀!頂你!」被秒殺嘅恆樂已經全身隱隱作痛,並全身扭嚟扭去試圖甩身。

「喂唔好亂郁呀!」吳純當然無男仔嘅恆樂咁大力,恆樂好快出掙脫,然後形勢使逆轉,將吳純壓喺自己身下,然後就開始擳吳純肚腩。

「哈哈哈!好痕呀!我投降啦!」吳純邊笑邊扭動身體,雙乳不停抖動,恆樂可以話係賞心悅目。

「唔停呀!」恆樂當然唔會輕易停手,見到對波彈下彈下,男人又點會收手?

「呀!」吳純一手將喺上方嘅恆樂拉向自己,恆樂一時間失去平衡就由梳化碌咗落地,而拉住佢嘅吳純都一同碌落地。

呢次又變返女上男下,隨着視線嘅對望,佢哋兩個都安靜起嚟。

恆樂心諗,吳純即係唔同咗好多,入大學之前佢又唔會點化妝,又唔會着到咁暴露。唔係話而家唔好,依家嘅吳純喺當然係異性嘅角度來講係非常之正,但係長久以來家人般嘅相處令恆樂好少正視吳純。

應該話因為相處咗太耐,就算有非分之想都會俾自己打消,驚呢啲想法會破壞呢段似家人嘅關係。

原來佢而家嘅眼睫毛咁長,身上仲有一浸以前無嘅香水味,嘴唇紅得好性感。當然,身材都發育得好好,雖然肚腩有啲肉,但係唔算大問題。因為對波都好多肉。

當然,吳純都仔細打量俾佢壓喺身下嘅恆樂。

首先劃破寧靜嘅係吳純,佢溫柔咁摸一下恆樂面頰,再講:「恆仔你依家真係靚仔咗好多。」
留名無甜
「係⋯⋯係咩。」即使識咗咁多年,喺呢個氣氛底下,恆樂都忍唔住怕羞起嚟。

「嗯。恆仔,有樣嘢我想搵你幫手,可唔可以應承我?」嫵媚嘅吳純問。

「你⋯⋯講啦。」恆樂口窒起嚟。

「嚟緊嘅Sem break,我好需要你。」

「嗯。」恆樂咕嚕一聲吞咗啖口水。

「男朋友⋯⋯」吳純吐出單詞。

「男朋友?」

「放假嘅時候,你可唔可以做我男朋友?」吳純嘅長髮滑落到恆樂身上。

正常嘅情況下,望到眼前嘅大奶奶嘅話,恆樂一早已經點曬頭話好。

但係呢個場面有種似曾相識嘅感覺。

恆樂今日先經歷完嘅大事只有一件,佢唔會再俾人呃。所以佢為咗謹慎起見問:「你係指扮你男朋友?」

吳純臉上一瞬間閃出失望嘅表情,但好快就回復正常:「無錯!我要你喺壯聚嘅時候扮我男朋友!我要個賤人ex睇到我已經擺脫咗佢!我要幸福過佢!」

「吓?」恆樂一臉惘然。

吳純雙眼充滿火光。

啲女人真係好恐怖,恆樂心諗。

恆樂都慶幸自己問清楚,如果唔小心以為吳純真係想同佢拍拖,佢哋之後嘅關係就可能變得尷尬。

始終識咗咁多年,冇理由呢一刻先發展掛?

同埋一齊咗之後,我哋兩個相處又會唔會好似而家咁舒服,咁坦誠,應該。

真係好彩有問清楚到,恆樂心諗。

而家呢一段關係,呢一段青梅竹馬嘅男女關係,恆樂已經覺得幾滿意。

至於,有冇諗過同吳純發展,或者對吳純有冇feel,恆樂多少都有啲,但係又未到非常鍾意嘅程度,大概係友達以上戀人未滿左右。

但係如果對方冇呢個諗法嘅話,恆樂呢一份感覺就可能會破壞呢段關係。

好彩無破壞到。
「我唔係太鍾意個ex咋,只係見佢靚仔,又想試吓拍拖先同佢一齊!點知佢咁鬼賤格,仲當我狗咁撚!我嘅自尊心唔容許佢比我過得好,所以一定要睇到佢喺我面前頭耷耷!冇咗佢我一樣過得好好!」吳純氣勢洶洶咁講。

「你啲女人真係⋯⋯得啦,到時你莊聚扮係你男朋友就得㗎啦嘛,我識做㗎啦。」

「就係咁啦!咁我返屋企溫書先,聽日再過嚟食飯!」吳純改完之後就急急腳跑返過對面屋。

一入到空無一人嘅屋企,燈都未開嘅吳純就喺黑暗坐咗落地下,佢用手指捲住髮尾同紅都面晒咁講:「蠢材!唔話扮咪好。」

至於留咗喺自己屋企嘅意識到有啲嘢唔對路。

「仆街,我咁樣算唔算一腳踏兩船!?不過兩條友都係假女朋友,冇嘢嘅!唔算!Safe!同埋佢哋兩個都唔同u,單嘢唔會咁易俾人知道!無事無事!知道咗咪同佢哋兩個講清楚,大家都係扮女朋友姐,冇事嘅!哈哈哈!」恆樂邊渡步邊自言自語。

最後為咗排解不知所措,恆樂攤上床喺YouTube到搜尋黑雪公主,了解一下其中一位女朋友(假)叫工作(秘密)係乜嘢一回事。

呢一刻嘅恆樂無諗到,女朋友(假)係會有第三個。
三、正下莊學妹嘅請求

恆樂,琴日終於有女朋友(假),仲要一口氣得到咗兩個。

其中一個喺報完仇之後就會「分手」,但係另一個就完全唔知道完結時間係幾時。

「唉。」諗到呢樣嘢嘅時候恆樂就忍唔住喺枱頭嘆口氣。

「Ken你無嘢呀嗎?」一把溫柔嘅聲線講。

呢一把聲音嘅主人叫胡蝶兒,係恆樂系Soc嘅正下莊。

雖然已經落咗莊,但係作為胡蝶兒正上莊嘅恆樂不時都會去Soc房幫手搞活動,上下莊關係尚算唔錯。

Ken就係恆樂英文名。

喺大學有樣嘢好奇怪,大家唔知點解好鐘意用洋名去稱呼自己,唔知係咪覺得因英文就會高級啲,定係因為無外語名就會俾人覺得唔合群,所以幾乎每一個大學生都會有一個英文名。

基本上會叫恆樂做Ken嘅就只有胡蝶,其他人都係叫佢樂仔或者樂爺。

至於胡蝶兒嘅洋名就係Sabrina,但係大家都會叫佢做胡(蝴)蝶,因為呢個名好順耳。

胡蝶同已婚嘅新垣結衣有幾分相似,佢係短頭髮版本嘅結衣。

「我無事,只係有啲奇怪事。唔好講我啦,你做PIC嗰個Sem party搞成點呀?」實在唔想解釋做咗兩條女(假)男朋友嘅事,所以恆樂轉移話題。

「都順利呀,啱啱book咗間喺葵芳嘅party room,都有四千呎。」胡蝶將手提電腦螢幕轉向恆樂,展示左幾張party Room嘅相。

恆樂睇一睇相再摸摸胡蝶個頭再講:「唔錯呀,叻女。」

「嘻嘻。多謝。」俾恆樂讚嘅胡蝶笑到見牙唔見眼。

「喂喂喂!胡蝶又搵最~鐘意嘅上莊樂爺幫手呀?」胡蝶嘅一個男莊員突然出現。

「喂也!我問吓點樣搞活動咋。」胡蝶講完就扭身扭勢,雖然嘴裏說不,但係身體就好誠實咁笑咗出嚟。

「你唔好玩佢啦杰仔。我同胡蝶冇嘢㗎。」恆樂以為胡蝶唔鍾意人哋當佢哋係情侶,所以咁樣講。

「係嘅樂爺!嘻。」杰仔忍唔住係咁偷笑。

胡蝶微微嘟起個嘴:「係呀⋯⋯我哋無嘢,無嘢㗎⋯⋯」
瘦田無人耕,耕開有人爭
「講返活動,食物同埋run down我搞掂㗎啦,確定埋參加人數就搞掂事前準備㗎啦。」杰仔講。

「唔該晒你呀。」胡蝶有禮貌咁致謝。

「打攪晒!」又有一個男仔走入嚟soc房,佢望一望周圍後就筆直咁走到胡蝶身邊。

「Jason哥,又上嚟睇我哋胡蝶呀?」杰仔好唔正經咁問啱啱行入嚟嘅Jason。

Jason係soc裏面嘅著名狗公,基本上佢未試過多過一個月冇女朋友,雖然啲女都知道佢玩玩下,但係個個都投懷送抱,可能因為佢靚仔同埋身高193 cm。

呢個世界真係好唔公平。

Jason試圖追求胡蝶已經有一段時間,但係暫時連食飯都未成功約到過。

胡蝶果然係一個有女人嘅矜持,面對狗公不為所動。

「胡蝶作為soc花,個個男仔都係睇佢㗎啦!」Jason口花花咁講,胡蝶則唔好意思咁擰歪面。

死狗公。恆樂喺心入面鬧。

恆樂眼中,飛機頭加埋花言巧語就一定係狗公,呢啲賤種必須死。

「難得我哋四個人,不如打麻雀?」杰仔提議。

麻雀檯係每間Soc房嘅基本配置,基本上大學生去親soc房都係為咗打牌。

「嚟囉!」Jason秒速同意。

「都得嘅。」恆樂答。

「Ken打我都打啦。」胡蝶附和。

眾人走到麻雀枱坐低開始洗牌,Jason成日有意無意咁摸到胡蝶隻手,作為莊員嘅胡蝶又無太大勇氣去叫佢唔好。胡蝶生性溫馴,唔算係啲太yo、太願意表達自己嘅女仔,有咩事發生嘅話通常都會忍咗佢就算。

恆樂見狀就開始摸Jason隻手,Jason摸胡蝶一次,恆樂就摸Jason隻手一次,摸到Jason主動收手。

「胡蝶呀,中環開咗間新嘅法國料理,星期六你得閒嘅話我哋可以一齊去食喎。」Jason摸牌嘅時候講。

「主動出擊喎。」杰仔偷笑。
胡蝶面有難色咁答:「星期六⋯⋯我約咗人。」

「早午晚都得㗎喎!你唔會約咗人成日掛!你唔會捨得我自己一個去食掛。」Jason唔識知難而退,反而步步進逼。

「我真係唔得呀⋯⋯」胡蝶唔敢直望Jason。

「嚟啦靚女,你一定會鍾意間餐廳。」Jason用佢狗公嘅眼神望實胡蝶,心入邊諗呢條女一定係怕羞。

恆樂心諗呢條友都幾厚面皮,條女擺明就係唔想同你食,你邊度嚟嘅自信覺得人哋會可憐你?

「我真係唔得呀⋯⋯」孤立無援嘅胡蝶只能夠細細聲咁拒絕,心中期望對方唔好再逼佢。

「再唔係就下個禮拜囉?等你嘅話,我等幾耐都可以等。」Jason好噁心咁講。

「唔⋯⋯」胡蝶不停偷望恆樂,希望得到恆樂嘅協助。

本來唔想牽涉人哋感情事嘅恆樂心中嘆口氣,之後大喝一聲:「碰!」

「嚇死人咩樂爺,咁大聲!」杰仔撳住耳仔抱怨。

「人哋女仔都唔想,就唔去再迫人。」恆樂打出一隻麻雀。

「關你咩事呢毒撚?」呢一個細恆樂一年嘅普通會員好囂張,對於作為老鬼嘅恆樂都毫不留情咁駁嘴。

「條女就係唔想同你出去,好心你醒水。」恆樂抽牌再打。

「佢只係怕羞,唔好意思喺咁多人面前應承我,係咪呀胡蝶?」輪到Jason攞牌再槓斷西。

恆樂睇得出胡蝶唔係怕羞,而係真心唔想理呢條狗公。

「幫幫我。」眼泛淚光嘅胡蝶打歪面望向恆樂,再做口型。

胡蝶呢一個舉動令恆樂更加肯定自己要幫佢嘅後輩女仔。

恆樂對胡蝶微微點頭做個「交俾我」嘅口型,然後講:「人哋有男朋友但又唔識拒絕你先咁講,好心你有自知之明。」

「男朋友!?」胡蝶同杰仔同時叫咁出嚟。

「咩話!胡蝶你有男朋友嘅咩!?」Jason慌張咁問。

大概估到恆樂想買嘅胡蝶含情脈脈望住恆樂咁講:「係呀,我有男朋友。」

「吓!到底係幾時嘅事?以前都冇聽你講過嘅!?條仔咩人嚟!係唔係靚仔過我?」Jason激動咁問。

呢條狗公令恆樂係心理上感到厭惡,加上佢見到一直以來都寵幸嘅下莊面有難色。

既然要玩,就玩大佢:「我靚唔靚仔得過你?」

恆樂用勝利者嘅眼神望實隻狗公。

之後有三對眼不約而同地驚訝咁望住恆樂。

恆樂打算扮胡蝶男朋友去耍走隻狗公,胡蝶先目定口呆左1秒,然後就調整好表情再坐近恆樂,繞住恆樂講:「我哋已經一齊咗一段時間。」

胡蝶面頰泛紅,嘴角向上繞,完全係一個墮入情網嘅少女。

「話咗你哋有路㗎啦!」杰仔覺得自己係先知。

「竟然⋯⋯」Jason驚訝嘅同時不忘打出一隻紅中。

「食!」恆樂推牌食糊,自信滿滿咁望住Jason。

Jason個飛機頭好似有啲墜機,個尖端位微微向下跌,塊面好似打咗一層陰影。
呀恆型到
抵佢食三條女
「竟然有男朋友⋯⋯仲要係個死毒撚⋯⋯」Jason唸唸有詞。

「都夠皮啦!今日就到此為止先!Jason我同你落canteen食下午茶!」杰仔見到失落的Jason就決定先帶佢離開現場。

佢哋兩個行到去門口嘅時候Jason突然回頭講:「我唔承認啊!死毒撚你聽住!你哋一分手我就會搶佢過嚟!唔係!就算你哋未分手我都會搶胡蝶過嚟!」

「係啦係啦,搶人條女啦。叻啦叻啦。快啲落去食Tea啦,我請。」杰仔向胡蝶同恆樂鞠躬賠罪後就拉住Jason走。

「走咗啦佢哋可以放手啦。」恆樂微笑往對胡蝶講。

「呀⋯⋯哦,係。」胡蝶唔情願咁放開手。

恆樂雖然頭先贏咗一時嘅快感,可以用勝利者嘅眼神望住隻狗公,但係隨便話自己係另一個女仔嘅男朋友,個女仔可能都會多少覺得唔舒服。意識到呢一點嘅恆樂即刻道歉:「唔好意思啊,頭先話你係我女朋友。」

「唔緊要呀, 我都唔介意。」胡蝶仲係一面笑顏。

「唔係呀,你莊員杰仔以為我哋拍緊拖, 咁你支莊咪會誤會我哋囉。」恆樂一時嘅衝動,可以話係後患無窮。

除咗會俾莊員誤會佢已經有女朋友之外,好快佢同胡蝶拍拖嘅假消息就會傳遍成個soc,到時候恆樂就冇機會溝其他女。

同樣道理,如果胡蝶有鍾意嘅男仔,佢都好難可以出手。

「我真係唔介意啊!」胡蝶出乎意料地強硬咁講。

「反而係Ken你,你女朋友唔會介意?」

「我點會有女朋友呀?」

「冇女朋友呀⋯⋯」

「我嘅事唔重要,但係咁樣會搞到你識唔到其他男仔喎。」

「我都話唔緊要咯。」胡蝶鼓埋泡腮,佢唔明點解恆樂咁固執,明明自己都話唔介意。

胡蝶一直都好多追求者,而佢一直都覺得好煩厭。胡蝶突然靈機一閃,然後就怕怕羞羞咁講:「除咗Jason,其實一直都有好多男仔想來追求我,我對佢哋全部都冇興趣㗎!但係做莊員嘅我又唔可以唔理佢哋,所以有好多男仔都誤會我對佢哋有意思。」

估唔到胡蝶咁青澀,唔識處理狗公嘅追求。

「我都明嘅。」靚女多人追求係正常嘅事。

「我想講嘅係,你可唔可以繼續做我男朋友?等佢哋唔好再騷擾我?」同恆樂並肩而坐嘅胡蝶用雙手包裹着恆樂嘅手掌講。

「呯。」

恆樂心動了。
呀恆好木頭呀
胡蝶真係好靚,嗰種清純嘅美態激起咗男人嘅保護慾。

恆樂震驚到講唔出一句說話,呆咗咁望住胡蝶。

Soc花拜托恆樂扮男朋友,而Soc花又一直被恆樂當係細妹,所以都冇乜理由拒絕。

最重要係Soc花。

食到Soc花嘅男人,呢個名堂真係不得之了。

到時就恆樂就會成為男人們尊敬嘅對象。

「好啦,係你搵到想追嘅男仔之前我都會扮你男朋友,幫你趕走啲狂花浪碟!」恆樂拍晒心口咁講。

「扮⋯⋯?」胡蝶失落咗一下,細細聲咁自言自語,之後再同恆樂講:「咁之後麻煩你扮男朋友啦。」

「冇問題!完Sem party嘅時候我會俾所有人知道,特別係啲男人(狗公)知道,你係我女朋友!」心入邊飄飄然嘅恆樂講。

「多謝你。」得到恆樂嘅回覆之後,胡蝶就低頭微笑。

第三個女朋友(假),get!

等等!

第三個!?

係喎,恆樂已經應承咗扮另外兩個人嘅男朋友。

頭先一時興起嘅恆樂完全冇咗件事。

「呀!!」恆樂突然之間大嗌。

「嘩,嚇死我啦,咩事呀?」胡蝶細細力咁恆樂篤手臂,但係臉上無一絲怪責嘅氣息。

「無⋯⋯無事。」恆樂講唔出口,講唔出自己有兩個女朋友(假)呢件事。

「咁就好啦男朋友,嘻。」胡蝶靦腆地笑起嚟。

應該唔會有第四個,掛。

「其實我已經⋯⋯」恆樂試圖同胡蝶解釋自己已經有兩個女朋友,但係呢句說話就俾胡蝶打斷。

「咩呀男朋友?」

胡蝶天真爛漫嘅笑容令恆樂講唔出口,估唔到對方咁快入戲。

兩腳踏三船,而三條女都唔係真正嘅女朋友,有兩個本身都係朋友,對佢哋嘅背景都有啲了解。但係當中嘅第一個先識得個一個鐘,仲要有把柄喺佢手上,到底可以點做?

樂觀啲諗,吳純同其他兩個人見到面嘅機會唔大,因為吳純係另一間大學。反而子瑜/黑雪公主同胡蝶係同一間大學,真係隨時撞到都唔出奇。

「鈴⋯⋯」恆樂嘅電話響起,係一個冇儲存嘅來電。

「我去聽個電話先。」恆樂講完就行埋咗一邊,

「喂。」

「常恆樂,你喺唔喺學校?」呢把女聲,有啲印象,但係有一時醒唔起。

「你係?」估唔到來電者身份嘅恆樂問。
Lm 等文
幾好笑,推
黑雪?
Lm
「我咪係你女朋友囉,女朋友把聲都唔記得啦?」電話入邊嘅女仔調皮咁講。

「黑雪公主?」因為怕俾胡蝶聽到,恆樂細細聲咁講。

「喂也!都話唔可以咁樣叫我囉!子瑜!叫我子瑜!」

「係嘅係嘅,我喺學校呀,咩事?」

「你好冷淡呀,人哋話晒都係你女朋友。叫我子瑜bb。」

「假扮㗎喎。」

「唉部電話壞壞哋,想拎去先達整。到時有可能比手機佬見到啲相,之後就會意外流出。我應該點做好呢?」子瑜棒讀式咁講。

「等陣!」恆樂眼角望一眼胡蝶,見佢無望過嚟就細細講:「子瑜⋯⋯bb。」

「⋯⋯」

「你唔好靜先,咁樣我好尷尬。」

「唔好意思,但係俾你嗌BB真係幾嘔心。」

「明明係你叫我咁講!」

「唔玩住啦,你依家係咪喺學校?」

「係呀,咩事姐?」

「一齊去食個下午茶?人哋想體驗下同男朋友拍拖食飯呀~」子瑜嬌嗲哋講。

「都可以嘅,你宜家咩位置?」

「咁人哋係俾你胸襲嗰間電腦房呀~」

「電腦房就電腦房,唔使講胸襲呢單嘢!我依家就行過嚟。」

「咁10分鐘後見啦我喺嗰度等你,轉頭見啦bb。」

子瑜cut線之後,胡蝶就行咗埋嚟,恆樂嚇咗一跳,心入邊有啲驚俾胡蝶聽到頭先嘅對話。

「咩事呀?你約咗人啊?」胡蝶問。

恆樂當堂有種瞞住女朋友去見第二個女人嘅心虛,怯生生咁講:「係呀,約咗朋友落九龍城食嘢。」

「咁我可唔可以跟埋去啊?」胡蝶問。

「唔得!」恆樂激動地拒絕。

「⋯⋯你咁唔想同我食嘢咩? 定係唔想俾你啲朋友見到我?」嚇親嘅胡蝶以為恆樂討厭自己,眼角有少少淚水。

係呀!絕對唔想俾人見到你!恆樂只能夠喺心入邊叫。

「我唔係咁嘅意思啊對唔住呀!」恆樂慌忙道歉,再講:「只係我呢個朋友有啲怪,我怕佢會嚇親你姐!同埋你要做莊務行唔開,係唔係先?」

恆樂急中生智, 求其作個藉口。要成功阻止兩個女朋友見面,就一定要諗辦法令胡蝶留喺soc房。

胡蝶破涕為笑:「咁即係你都係為我着想?嘻,多謝你。」

女人嘅心情真係變得好快,恆樂自問完全掌握唔到。

不過依家至少解決咗兩個女朋友見面嘅危機。
真係好有輕小說味道
差 d 就世界大戰
Pish
留名支持
「咁我走先啦,你做莊務加油。有問題就WhatsApp我啦,bye!」恆樂講完就急急腳離開soc房,去搵另一個女朋友(假)。

留低嘅胡蝶則笑到見牙唔見眼,春心蕩漾咁做莊務。

好彩胡蝶無跟過嚟,好彩。

第三話 完
四、女友任務:購買定情信物的考驗

「男朋友!」恆樂一去到電腦房,子瑜就撲埋恆樂到攬住佢。

「子瑜⋯⋯」因為呢個突如其來嘅擁抱,加埋子瑜對波貼晒落佢身上咁滯,恆樂即刻面紅耳赤。

呢條女真係好靚,冰山美人嘅外表底下有着可愛女生嘅活潑,俾呢啲女仔攬實,恆樂難以控制自己急速跳動嘅心跳。

「嘻嘻,你怕羞呀?」子瑜調皮咁篤恆樂泛紅嘅臉豬登。

恆樂就忍唔住擰歪臉:「邊有呀⋯⋯」

「哎呀哎呀。」子瑜笑住咁繼續篤恆樂面珠登。

「唔好玩我啦。」恆樂怕羞地講。

「邊有男朋友會因為女朋友攬而怕羞㗎?」子瑜用多少少力攬住恆樂。

「A0仔係咁㗎啦。」恆樂反駁。

子瑜鬆開雙手再講:「咁我咪係你初戀?」

「假女朋友都計初戀?唔係掛。」

「吱!」子瑜嘅表情突然兇惡起嚟,恆樂因為咁而嚇咗一跳。

恆樂呢個理所當然嘅答案令子瑜不滿。

「吓?」

「你扮好啲得唔得呀!本來扮男女朋友扮得好地地,你無啦啦穿橋!」子瑜叉腰抱怨。

「⋯⋯」子瑜跳脫到恆樂跟唔上,佢完全唔知講乜。

「唉,你真係!」子瑜將頭髮向上一撥,正言厲色講:「我扮緊女朋友嘅時候唔該你好好配合,扮好男朋友嘅角色!你都唔想張相流出㗎?」

「緊係唔想啦!」

子瑜嬲爆爆咁講:「我哋一齊嘅時候你就要當我係真正嘅女朋友咁對待!」

「但係我哋識得一日咋喎?」

「哎喲!算!都係我無講清楚!對唔住!」雖然嘴上道歉,但係子瑜嘅態度中毫無歉意。

「er⋯⋯唔緊要。」恆樂只能夠亂咁答。

「我哋依家係要扮情侶,你清唔清楚?」

「明。」

「好。下一樣,以下就係我哋嘅扮情侶守則,聽著!」子瑜突然戴上眼鏡扮成老師嘅樣。

「Yes Madam!」恆樂開始配合子瑜。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞