《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike

//

我乜都見唔到,所以乜都無發生。

佢仲係我男朋友。

可能只係入去借廁所、打機、休息。

所以,點解銀包嘅condom會少咗。

只係跌咗。

一定係。

一個係我好朋友,另一個係我男朋友,我點可以唔信佢哋?

所以無事發生。

無事。

//
子瑜突然消失,連扮情侶都無再搵我。

世界好似缺咗一大塊嘅拼圖。

拼唔埋。

子瑜睇嚟佔咗我生活一大部分。

「⋯⋯就係咁囉!」

我將我同子瑜以及胡蝶發生嘅事一五一十講晒畀吳純知。

「咁你想我呢個俾人拋棄嘅女人講啲乜?」吳純攤起梳發講。

「我唔知點部署⋯⋯胡蝶定子瑜⋯⋯」

「子瑜你揀到咩?我哋無人搵到佢呀!再講呀,你唔驚我同胡蝶講㗎,賤男!」

「驚閪咩,你唔係唔幫我呀?」

「咁串?!」

「對唔住大佬!」我即刻走去幫吳純按摩。

「大力啲!」

「係嘅大小姐!」

「你條淫蟲真係⋯⋯我覺得唔好畀胡蝶知呀⋯⋯佢呢啲純品到村姑咁嘅女仔,你同佢講你出軌,佢都一定唔會同你分手,仲可能會因為覺得自己做得唔夠好而內疚再去怪責自己。最後受傷嘅只係得胡蝶。」吳純講。

「咁好彩我無講姐!」

「緊係唔講啦⋯⋯老實講,出下軌有乜所謂,識返屋企咪得。」吳純講講下突然拉低衫領,差啲就睇到粒lin!

「啱呀!」我立刻和應。
吳純講講下突然拉低衫領,差啲就睇到粒lin!

唔純
唔純又想食恆仔
無啦啦吳純重返戰場
作者你好嘢
定係食左反正開個門就食得
佢見既然恆仔都出左軌囉,多一個唔多
「你無救㗎啦。」吳純嘆口氣。

「無㗎無㗎。」

「唉。好心你錫下胡蝶,呢啲咁純嘅女仔買少見少,你唔好出咁多軌啦,好易穿煲㗎。」吳純好言相勸。

「嘩,你assume我一定會再出軌都有。」我撥晒手咁講。

「你唔會?」吳純戚眉戚眼。

「er⋯⋯都⋯⋯有啲機會⋯⋯」我尷尬咁笑住答。

「咪就係。」吳純一臉滿足。

「咁子瑜點算⋯⋯」恆樂問。

「你問我我問邊個?」吳純滿唔在乎。

「果然,問你都晒氣。」我嘆氣。

「係㗎,唔好搵人呻呀笨。」吳純不滿起嚟。

「咁又唔好。」我即刻幫吳純按下膊頭。

「喂!我諗到啦!佢咪做電子雞嘅!你上去睇咪得。」吳純突然拍手講。

「屌,我夠知啦!」諗諗下,我再講:「仆街,太多嘢煩,我已經無咗回事!多謝大人指路!」

「唉,我呢個被拋棄嘅女人仲要俾你咁樣利用,當我係樹洞。」吳純突然提起舊事。

「唔好咁講先,我煮飯我煮飯!」我講完就急急腳走去廚房。

「快手啦!肚餓呀。」吳純抱怨。

隔咗陣,吳純又忍唔到口講:「講真呀,我覺得你同我一齊好啲。」

「呀哈!?」恆樂被殺一個措手不及。

「你呢啲出軌賤男好心就唔好害人,胡蝶呢啲好女仔嚟。我呢啲只要識返屋企都唔介意嘅女人對你先好,同我一齊就唔會害到人。」吳純不以為然咁講。

「⋯⋯不了⋯⋯我好少出軌⋯⋯子瑜⋯⋯意外嚟。」我心虛咁講。

「咁呀⋯⋯算啦⋯⋯」背對我嘅吳純無再講落去,若有所思咁開始滑手機。
吳純又俾人飛多次
吳純又好似諗到啲乜咁,再講:「其實你不如同胡蝶分手啦,咁樣對你、胡蝶同子瑜都好呀。」

「呀!?又嚟!?」對於吳純又返嚟呢個話題,我呆撚咗。

「唔得咩?」

「你又話識返屋企就得。」

「一樣還一樣,胡蝶好女仔,唔好累到女人,賤人就同返啲賤人一齊啦。」吳純話外有話。

「但係胡蝶⋯⋯唔捨得放手。有佢係到都幾有面子。同埋佢真係靚嘅,係個人悶咗啲咁。不過勝在佢唔會放脾氣,算係易氹嘅女朋友,同佢拍拖算係輕鬆。」我講。

「你有冇發現為講咗成段嘢都無話過你自己鍾意佢?」

「鍾意呢啲好死㗎姐,拍耐多啲少少我就書鍾意佢多啲。」

「鍾意到食咗佢閨密?」

「咁有食唔食咩?」

「講真,我一早就覺得你係鍾意子瑜多過胡蝶,甚至乎你只係對子瑜有feel。同胡蝶一齊你只係睇中佢嘅肉體 ,唔係⋯⋯我對波大咁多⋯⋯無理由係肉體⋯⋯」吳純捧住自己對波講。

「由性到愛,扑扑下就鍾意。」

「咁子瑜呢?又扑到鍾意?定係鍾意你先扑子瑜?」

「er⋯⋯」

「先唔講胡蝶,你咁樣食咗子瑜,但係又唔畀交代佢,變相子瑜同胡蝶都畀你玩殘。兩條女都唔知你想點。」

「得啦得啦,唔再講啦。」講到煩煩躁嘅我強行終結話題。

沙發上嘅吳純用我聽唔到嘅聲量細細聲自言自語:「點都唔輪到我⋯⋯」
吳純又係慘既, 不斷俾人喂食檸檬
以為恆仔既然都出得軌, 自己都有機會分一杯羹
但係恆仔斷然拒絕, 超 hurt 人
根本吳純就係呢套嘢嘅犧牲品
吳純派手足係ifc天台好撚凍
吳純慘到
係中意恆仔,就唔會出面識仔啦
吳純食檸檬好合理
講真,如果當年喺迪士尼唔係俾子瑜推開,可能胡蝶硬上我嘅時候我會推開胡蝶。

咁樣諗,其實胡蝶只係子瑜嘅替代品?

我都唔知,但係同胡蝶做愛係幾爽。

但係萌生唔到子瑜level嘅愛意都係真。

我強調,只係未到,愛意係有嘅。

所以,到底要唔要放棄胡蝶去搵子瑜?定係繼續同胡蝶一齊,令自己真正咁愛上胡蝶。

同子瑜就扭扭擰擰搞唔清我哋點睇對方、擰到大家走唔到去下一步,胡蝶則係就手而一齊嘅對象。

呢個時候,Youtube彈出一個通知。

《黑雪公主移民前嘅最後直播》

子瑜要移民!?

失蹤三個月嘅子瑜終於有消息,但係傳嚟係完全超出預期嘅震撼彈。

永久嘅分隔,我嘅心都慌起嚟。

果然,比起女朋友,我更加在意同鍾意子瑜。

WhatsApp同一時間我收到久違嚟自子瑜嘅message。

子瑜:下個禮拜日我就會走,再見。

未等我回覆,佢icon就變咗個灰色人仔,我send嘢畀佢都係得一個剔,睇嚟子瑜block咗我。

要走、要斷絕關係嘅話,點解又要同我講,講完又點解要block我?

我真係諗唔明啲女人。

係叫我送佢定叫我唔好送佢?

定係佢只係想好好講再見?

參透唔到。

我唯一知道嘅就係我個心戚住戚住,子瑜要走,離開我哋結下姻緣嘅土地。

子瑜唔係我女朋友,我又可以用咩身位叫佢唔好走?

「叮。」

電話又響起,今次係胡蝶。

胡蝶:下個禮拜日,我哋去西貢行山?
胡蝶依個心機女,驚死佢會送子愉機甚至留子愉,即刻用行山霸住恆仔先
白卡妹嚟
勁能臭雞
佢老4星期日飛 仲約恆仔行山 死臭雞
又會咁啱係星期日?

胡蝶係特登咁做?

無理由㗎,佢一直都信子瑜同我無嘢,況且佢同子瑜係好朋友,無理由唔知佢走先係㗎?

胡蝶點會唔送好朋友機而走去行山?

定係佢想洗走我,等特唔會同到子瑜見面?

唔係唔係,胡蝶應該唔知道我同子瑜嘅事,佢無理由會阻止我。

女人真係。

「叮。」

又有message。

胡蝶:我知道子瑜嗰日會飛,所以我更加想你同我去西貢。

胡蝶知道。

仆街,胡蝶知㗎喎。

西貢,機場,一東一西。

點揀?

我將頭埋入枕頭,苦思過後喺床上輾轉反側。

無論如何我都要去送子瑜機,因為佢移民嘅話,我哋以後就好難見到,點都好,我想好好告別。

//

做完之後我就知道唔可以我唔可以同佢一齊。

徹底咁背叛胡蝶之後,罪惡咁嘅漩渦令我無所適從,我只能夠無聲應對。

面對佢,我就100%會諗起胡蝶,然後幸福同痛苦就會交纏埋一齊。

好煩惱。

得到後好煩惱。

我甚至有自我壓惡。

唔想面對胡蝶。

唔想面對恆樂。

唔想面對自己。

面對唔到。

我能夠做嘅就只有逃走。

逃走就乜嘢都唔洗面對。

//
被太多人鍾意都係麻煩
唔通今次吳純會成為恆樂嘅救星?
似了
舊風景 過份夭心
舊相好 見亦不忍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞