《同居女孩》(完結篇)

296 回覆
102 Like 4 Dislike
故事簡介:

男孩失戀嘅時候女孩搬到佢屋企,兩人由此開展同居生活。校園欺凌、家庭糾紛、自我懷疑、校園生活嘅苦樂,二人嘅相遇會編織出點樣嘅故事?
--------------------------------------------------------------------------------------
每30正評或penana每30 like都會加更

如果要OT搞到出唔到文會係到講聲,請大家一齊屌鳩我老細。

最後,請推post、正評!
--------------------------------------------------------------------------------------
關於作者:

IG:littlemanhkg
本故事嘅Penana link:https://www.penana.com/story/84900

《同居女孩》
Post 1: https://lihkg.com/thread/2662244
舊故:
我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊//《不懂愛的青梅竹馬們》
Post 1: https://lihkg.com/thread/2583136
Post 2: https://lihkg.com/thread/2656487
Lm
【第四十九話 幻愛】

入屋企前,我哋鬆開手。

「咁我哋係咪⋯⋯」我未問完倩兒就插嘴。

「唔好講住啦,呢幾日你陪下世伯先啦。」倩兒講完就推門入屋。

「返嚟啦?你哋食咗飯未呀?」我老豆熱情地歡迎啱啱返到屋企嘅我同倩兒。

倩兒瞥一瞥我,我點頭回應後行前一步:「我哋出去食好唔好?」

「好呀,行啦。」

「之後再去睇戲囉?」我再道。

「⋯⋯無問題。」老豆驚訝一會後答應。

我哋食完飯之後就去咗睇《幻愛》。

「幾好睇呀可。」我講。

「都幾好睇。」

「咁就好。」

「係幾好。」

「咁幾好。」

「係幾好。」

「有機會再一齊睇?」

「就咁話。」

「哦。」

「嗯。」

始終,關係嘅嘢唔係一時三刻改變到。
Lm但咁快完結篇
Lm
淨低嘅五日都好快過去,我同老豆只係周圍去下,食下飯咁過下日辰。

大概,大家都唔會主動講要同對方關係變好。

真係,當我發現我老豆都有佢嘅難處,同埋其實佢都唔係一個咁衰嘅父親之後,以前對佢嘅不滿就變細咗好多,但係要我欣然接受返呢個老豆又唔係咁容易嘅事。

結果,我喺迷惘嘅情況下一步又一步咁慢慢邁步向前。

老豆租咗㗎車,再帶我同倩兒去屯門,因為佢話想睇下《幻愛》攞景嘅地方。

「大西北呢到又真係幾唔似香港。」對無乜入個屯元天嘅我嚟講,屯門真係好唔香港。直啲講句,屯門有啲似未完全發展嘅鄉郊地方,呢種落後嘅感覺反而令我幾鐘意呢到。

「估唔到唔止鏡頭下,呢個地方現實中都咁靚。」老豆讚嘆。

「香港其實好多地方都好靚,只係等緊大家去發掘。」放眼碼頭前嘅汪洋,波浪折射著陽光,鹽水嘅臭味隨風湧入。

「走囉?」同樣聞到臭味嘅老豆提議。

「嗯。」

之後我哋又去咗屯門唔同地方周圍行。

我哋都無談及過自身嘅內心、真實嘅相法,但係我確切哋感覺到我哋嘅關係多多少少都有啲改變。

緩慢地前進,或許就係我哋嘅節奏。
新po留名
long time no c
Lm
留名
lm
Lm
未扑就完結
完結篇???
咁快就完?🥲
推推
每30正評或penana每30 like都會加更

你有50章,是旦一兩條友都可以刷到你加爆更wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞