《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike
Push
「因為佢同我講咗佢都有搵你扮男朋友。」吳純輕描淡寫咁講。

「Nani!?」恆樂激動地對住吳純胸脯噴大氣,吳純就覺到痕痕地,但無推走恆樂。

「你答返我個問題先啦,胡蝶,你好在意佢?」吳純溫柔地問。

「⋯⋯佢係幾可愛嘅,但係呢排最在意嘅唔係佢。」恆樂知道講大話係呃唔到吳純,所以佢決定老實答。

吳純驚訝,竟然唔係胡蝶。

吳純仲以為佢哋兩個走得好近,不過唔係胡蝶嘅話,唔通有第三個女仔?咁樣嘅話吳純又係唔係恆樂在意嘅女性之一?

恆樂提到呢排,即係呢段時間喺佢身邊嘅唔止一條女?

吳純強忍住心中嘅不安問:「邊個嚟?或者咁問,你有幾多個在意嘅女仔?」

「兩三個囉。」恆樂聲都震晒咁講。

「咁排最頭嘅係咩人?」吳純馬上追問。

「你唔識㗎啦。佢係一個職業有啲特別嘅女仔,佢比到好多刺激感我。」恆樂坦言,反正呃不到,不如老實答。

「估唔到你叫雞!」吳純因為聽到職業有啲特別呢一句所以咁問,吳純嘅直覺異常地好,成日可以問到問題嘅核心。

「佢唔係雞!佢只不過係職業有啲特別,但係佢冇出賣過自己肉體。」恆樂馬上激房咁澄清。

「賣子宮唔賣身?」吳純不假思索咁再問。

「都話佢唔賣身!佢份工同性無關係!佢係比較特別嘅直播主,講明先,佢無影啲性感照或者裸照,佢連樣都無露!」恆樂為咗唔好俾人再追問落去,一口氣將其他同做雞有關係嘅答案篩選走。

「咁奇怪?」唔知道vtuber存在嘅吳純一頭霧水,佢再講:「總之你唔係叫雞沉船?」

「唔係!點解你會覺得我叫雞?」恆樂反問。

「你咁鹹濕,真係唔出奇。」吳純直言。

「⋯⋯你對我有好大誤會。」恆樂不滿咁講。

「咁我、胡蝶同呢個女仔,你會點樣排?」吳純轉移話題。
叫雞係咩事唔純嘅吳純真係有啲純
吳純掟直球
享受咗咁耐洗面奶,竟然仲未推低條女
係咪正常男人嚟
依d女先好 唔轉彎末角 瘋狂直球
所以我係吳純派
Push
你幾個都痴撚線,我係4p派
「咩點排?用咩角度先?」恆樂問。

「你最喜愛。」

「竹咁第一梗係你啦!」恆樂得戚咁講。

「咪玩啦,我認真問㗎。」吳純輕輕掃恆樂背幾下。

「er⋯⋯」恆樂都知道自己俾個答案唔係認真,只係為咗氹吳純而隨口講出嚟。

恆樂猶豫緊講唔講出真實嘅答案,因為佢心目中嘅答案唔係吳純想要嘅答案。

話時話,點解佢無啦啦問埋啲咁嘅嘢?

唔通吳純好似子瑜咁對恆樂有好感?恆樂心諗。

但恆樂又即刻反駁自己,無理由㗎,我哋識咗咁多年,又會無啦啦咁?明明佢都拍過幾次拖,所以無可能嘅,吳純只係因為好奇先咁樣問嘅啫。

「講啦,諗乜鬼。當係洗臉奶嘅報酬。」吳純大概睇穿咗恆樂嘅困惑,所以直接叫佢講。

「你咁樣算唔算賣身?」恆樂試圖轉移話題。

「答你就答啦。」吳純微微用力鑽恆樂太陽穴。

「痛痛痛⋯⋯!我講啦我講啦!」吳純停手後,恆樂再講:「我哋兩個太似屋企人啦。」恆樂答。

「即係我排最尾?」吳純扮作唔介意咁講。

「對異性上嘅好感係囉。」恆樂老實講。

「咁呀,原來係咁呀。」吳純重覆,表情卻冇一絲變化。

吳純心入面翻天覆地起嚟,原來自己咁唔重要。

吳純率直嘅性格令佢即使呢一刻有啲唔開心,佢都想問清楚晒所有嘢,了解多啲恆樂呢一刻嘅內心。

「吳家純小姐,你無嘢?」見吳純咁正經,恆樂覺得有啲唔慣,吳純睇落似燒壞咗個腦。 再者,恆樂都擔心呢個答案會令到吳純唔開心,所以佢想問清楚。

「無事,咁你鐘意另一個女仔多過胡蝶?」吳純冇理會心中翻騰緊嘅感覺,繼續將問題問落去。

「無錯。」恆樂點頭。

「原來係咁。」吳純繼續目無表情咁講。

一直都走到最近嘅吳純原來排到最後。

心中一沉。
吳純bb
feel到好慘
live 左留名
推返一下先
呢個結果同吳純預期嘅有啲出入,但重要部分嘅同設想嘅一樣。

吳純一早已經預咗自己排最後,因為佢哋兩個真係好似屋企人,唔似有異性關係嘅男女。

吳純同恆樂真係相處得太似朋友、似屋企人,恆樂冇意識到自己係異性緊係理所當然。

所以要同恆樂一齊,或者應該話成為女朋友後將恆樂留係自己身邊嘅話,吳純就唔可以好似咁樣繼續做佢青梅竹馬。

要突破僵局,就需要一啲勇氣。

吾志所向一往無前。

「喂,常恆樂。」吳純推開恆樂。

「咩料?無得洗面啦?」恆樂失望問。

「你做我男朋友好無?」吳純一本正經地問。

吳純投出直球,佢唔鐘意演內心戲,佢諗到就會做。

呢個係佢諗到唯一可以打破困局,又可以搶先喺胡蝶前嘅手段。

但係咁樣有極大嘅風險,失敗嘅話佢哋兩個嘅關係就會變到尷尷尬尬,最後好可能連朋友都做唔成。

吳純當然知道呢啲後果,但係佢從來都唔係考慮後果嘅人。

「依家咪扮緊囉。」恆樂滿臉疑惑。

「唔係扮,係真男朋友。可以扑嘢嗰種。」

「吓!?你無嘢呀?係唔係發燒燒壞腦?」恆樂唔相信吳純係認真,仲伸手去摸吳純額頭。

「我認真。你唔好再鳩鳩下。」吳純正經地講。

「咁突然我好難做。」恆樂不以為然,因為佢覺得吳純玩緊佢,吳純一定係某個角落放咗cam。

「即係拒絕?」

「咪玩啦師傅⋯⋯我哋識咗咁多年⋯⋯」

「識咗咁多年就唔可以一齊?」

「又唔係⋯⋯點解無啦啦?點解係依家?我又唔覺你對我有鐘意嘅感覺喎。老老豆豆,佢而家好奇怪喎師傅。」

「鐘意⋯⋯又真係唔係話傾心,好感就有嘅。只係我想同你一齊,我想未來都係你身邊。」

「咁又唔使一齊嘅,無論如何我都會係你身邊,大佬呀,我哋隔離屋嚟㗎。」

「咁我唔可以做你女朋友?」吳純又問。
吳純I love you
好少見到啲咁率真嘅角色
不要表白 去強姦 推到恆樂 人生有幾多時間比你演內心戲
有吳純咁嘅女朋友都好
去盡 d 啦吳純
推倒青頭樂
Push
路過一推
「難搞喎⋯⋯我對你真係無嗰方面嘅feel。」恆樂俾人追求,但絲毫無心動。

老實講,恆樂依家仲喺覺得吳純玩緊佢,冇理由突然之間有呢啲好事發生係自己身上。

再加上,恆樂真係冇試過吳純係拍拖對象。咁當然有講過佢係女仔咁樣看待,始終對波咁大。

但係成為情人⋯⋯無。

講到尾情侶同埋普通朋友嘅差距,到底係咩?

互相支持對方、一齊行街食飯、聽對方互訴心事,呢啲恆樂同吳純一直都有做緊,但係佢哋就唔係情侶。

恆樂心入面莫名其妙地抗拒同吳純一齊, 某種心情去制止自己去想像自己同吳純一齊。

係一種心理上嘅厭惡。

或者係一種心理上嘅機制,去制止自己同屋企人亂倫。

恆樂一直都將吳純是為屋企人,所以或者因為呢個原因恆樂先冇辦法跨出呢條界線,從而令佢由頭到尾都冇對吳純心生過愛情。

恆樂當吳純一直都可以坦誠咁面對對方,所以恆樂先咁坦白講出自己嘅心情。

「咁你又吸我對波吸得咁開心?」吳純保持溫柔嘅聲線問。

吳純知道咁樣講只不過係失敗中嘅一絲掙扎,佢知道恆樂只不過係鹹濕,並唔係鍾意吳純。

但係吳純想要一點點慰藉。

答案係問出口之前吳純已經知道。

但係都要問出口,一定要好好咁確認先能夠整理好自己嘅思緒。

「一時忍唔住⋯⋯咁大對,點忍呀?」恆樂鹹鹹濕濕咁講。

「我哋一齊嘅話你可以任摸。」吳純開始利誘。

吳純心知道就算咁樣一齊都唔會長久,但係佢就係想將恆樂留喺自己身邊。

「好吸引⋯⋯但係不了。我哋做青梅竹馬就夠。」恆樂耍手擰頭,佢真係冇打算過同吳純改變呢一段關係。

「哈,即係你對我嘅身體多啲興趣。你對我有冇女性上嘅好感?有定冇,一個字。」吳純面笑心痛。

「有,對波咁正。當然,樣同腳都唔差啦。」恆樂仲當緊吳純喺度同佢玩緊所以不以為然咁答。

恆樂之所以可以咁直接咁講,係因為佢覺得吳純只係戲弄緊佢先咁樣講。恆樂相信佢哋兩個識咗咁耐冇理由依家先要一齊,吳純大概係因為有啲心理唔平衡所以先咁樣問佢。

恆樂認為吳純係想搵人肯定一下佢嘅魅力先咁樣問恆樂,但係恆樂當然唔會俾佢如願以償,始終佢哋兩個係一對經常打鬧嘅青梅竹馬。

恆樂覺得吳純都唔係認真,咁佢都唔洗太認真去面對。

「唉,總之我同你講,我對你有異性嘅好感,之後我會全力追你返嚟,你好好準備。」吳純大概都估到恆樂覺得佢哋兩個依家只係玩玩下,所以唔能夠認真咁答。於是乎,吳純用非常認真嘅語氣咁樣講,希望恆樂知道佢唔係玩玩下。

「喂喂喂,等陣先,我跟唔上喎,到底發生咩事?你真係想做我女朋友?點解無啦啦呀?要係呢個時間點??」恆樂一頭霧水,因為聽到吳純出乎意料認真嘅語氣,恆樂開始覺得有啲唔對路。

唔通吳純真係鐘意咗我?恆樂諗。

「好難講⋯⋯總之,我要趕喺其他人前面將你拎到手。」吳純宣言,即使俾人拒絕過一次,但唔代表佢要放棄。

「你冷靜啲先。你真係要咁做?我可以當乜都冇聽過喎。我哋仲返到轉頭。」恆樂終於感受到吳純係認真,於是乎唔想呢段關係有任何改變嘅恆樂提出當乜事都冇發生過。

「返轉頭做乜?我依家呢個moment對你有feel,想你做我男朋友,我真係咁諗所以先咁樣講。我好唔滿足留於青梅竹馬呢個身份,我想同你拍拖。」吳純話一就一,正面面對所有嘢。

恆樂終於感受到吳純係認真,但係子瑜依家係佢心中好重要,而且佢對吳純真係無乜feel。

所以恆樂開始混亂,我當你係多年兄弟,但你竟然想上我!?

講笑,恆樂只係無諗過呢段純友誼都可以唔純。

恆樂怕,怕拍咗拖嘅話,佢哋就唔可以維持而家咁樣嘅相處方式。佢怕萬一分手嘅話大家就會成為陌生人。

所以恆樂唔想改變。

唔想呢段關係有任何變數。

但對方唔係咁諗,而且係認真嘅。

恆樂迷惘、疑惑。
而家拒絕都一樣破壞所有關係
咪就係
唔明點解佢哋會覺得拒絕就ok
「我依家⋯⋯有另一個女仔⋯⋯好在意。」恆樂吞吞吐吐咁答。

恆樂腦海嘅係子瑜。

「另一個女仔?點識?邊到識?識咗幾耐?」吳純好似黑警咁盤問。(利申香港冇黑警,咪拉)

「識咗一排⋯⋯佢都搵我扮佢男朋友⋯⋯就係咁橋個個都搵我扮男朋友⋯⋯長官。」恆樂怯生生咁回答,因為感受到殺氣,恆樂唯有好似罪犯咁答問題。

「如果你追唔到佢嘅話,你打算點?」吳純冇問到扮男朋友嘅事,佢只係想專注同自己有關嘅事。

「有咩點,繼續單身囉。」恆樂正面回答。

「如果追唔到,無就返嚟屋企,我做你女朋友。」吳純拋低一個震撼彈。

「哦⋯⋯哦⋯⋯」恆樂無語,佢心諗唔係真是呀嗎?

「我認真咁問你一次,如果你而家追嘅女仔你都追唔到,你可唔可以返嚟做我男朋友?我唔介意排下隊,只要你返到屋企就得。」吳純認真地道。

「到時嘅話⋯⋯但我真係未有嗰方面嘅feel,對你。」恆樂唔好意思咁答,視線不停喺吳純身上同地面來回。

「答我好。」吳純捉住恆樂雙肩講。

「哦⋯⋯好⋯⋯」恆樂猶豫地答。

「你就住呀!應承咗我㗎!」吳純大聲呼喊,強調恆樂應承咗佢,如果嗰個女仔拒絕咗恆樂,恆樂就要同吳純一齊嘅提議。

「哦⋯⋯嗯。」恆樂含糊咁講。

「今日就咁算。」

吳純本來諗住可以嘅話就順勢推倒恆樂,但係恆樂對自己零feel呢盤冷水淋熄咗呢個念頭。

吳純走到門口,佢嘅用返平時大刺刺嘅語氣講:「聽日開始唔準避開我,我哋要好似以前咁相處,得唔得?」

「得,我當無聽過。」恆樂答。

「講明先,我對你嘅態度會好似以前咁!唔會變!但係我會諗辦法將你追到手!」吳純信心滿滿咁講,完全唔似一個啱啱俾人拒絕咗表白嘅人。

「呀⋯⋯」對吳純嘅直球,恆樂呆晒。

吳純心諗,反正我哋係青梅竹馬,又住喺隔籬屋,佢點都會見到我,如果我都表現到尷尷尬尬,咁樣嘅話自己就好難留喺佢身邊。

要做到一切如常,但又要逐步等佢意識到我係女人。

吳純諗法好單純。

傷心有啲,但唔足夠令佢放棄,吳純本來就係一個唔容易放棄嘅人。

心痛。

忍住先。

只不過係陣痛。

吳純笑臉下嘅心痛。

自己要裝作一切如常,要忍下心痛先可以繼續喺恆樂身邊。

所以吳純迫自己盡快收起心痛,要扮到一切正常,點都唔可以喺恆樂面前展現到傷心,唔可以令佢避開自己。

只要扮到一切正常就可以一切如常。

吳純唔主動扮無嘢嘅話,恆樂個衰仔一定個閃閃縮縮,周身唔自在。

吳純扮到正常,恆樂先會正常咁係佢身邊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞