《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike
支持習大大來港
恆樂慢慢走到沙化旁邊,然後怯生生咁坐低。

「你有咩想講?」子瑜見恆樂無出聲就再講。

「⋯⋯」邊有嘢想講?都唔知咩事。

「你無嘢想講?」子瑜無望到恆樂一眼。

「⋯⋯」無呀,仲問。

恆樂偷望向子瑜,子瑜西曬面咁盯住無打開嘅電視,好似對恆樂完全無興趣,唔打算望佢。

「見到我咁嘅樣你無諗住問咩事?」子瑜察覺到恆樂望完自己就咁講。

「⋯⋯」我想問你做乜鳩,一係你自己講啦。有嘢就講呀嘛,臭雞!

「你以前唔係咁。」子瑜冷冷咁講。

「⋯⋯」乜嘢以前,我哋識得都唔耐。

「靜晒咁唔出聲即係咩意思?」子瑜加重咗語氣。

「⋯⋯」你兇神惡殺咁,我可以點出聲?唔驚俾你屌死咩?

「係咪女朋友發嬲都唔識氹?」

喂,你扮女朋友㗎咋!你唔係真係我條女呀!我無得屌㗎!

發嬲?睇嚟子瑜真係知道咗恆樂扮其他人男朋友嘅事!

已經唔可以再隱瞞,無啦無啦。

恆樂可以做嘅就只有拼死道歉。

「對唔住!我哋琴晚只係假扮!」

「終於肯出聲啦咩⋯⋯等陣先⋯⋯假扮啲乜?」子瑜終於望向恆樂,一副疑惑嘅樣子。
Push
又自爆
巴打個名可以改做恆樂真心膠
恆仔點解會覺得子愉知係扮
Push
Push
「吓?」恆樂都呆咗,唔知發生咩事。

「吓?」子瑜吓返轉頭。

「咁即係你未知道??」恆樂問

「知道啲咩?」

仆街!係喎,頭先子瑜仲叫自己做女朋友,即係佢應該未好嬲?又或者未知道單嘢。

咁即係我自爆!?!

大鑊!

今鋪點兜好呀?

柒撚咗呀!

恆樂腦袋全速轉動,點兜好?

恆樂心諗講咗假扮姐,無話咩嘅。咁要講假扮乜?

諗不撚到。

搞不能掂。

恆樂喺恐懼底下,個腦根本就乜都諗唔到。

「無嘢呀,我醉醉地,搞錯咗你同第二個。」恆樂諗到嘅就只有呢個爛藉口,根本就諗唔到點兜。

「第二個?女人?你收埋第二個?」子瑜用標準女朋友嘅諗法回應。

「無呀!講返呀,到底你叫我上嚟做乜?」恆樂用低手嘅方法轉移話題。

「你真係唔知?」子瑜反問。

「對唔住!我真係乜都唔知!」恆樂士下座求饒。

又好似俾恆樂轉移到話題。
「你乜都唔知都道歉?」子瑜問。

「除咗say sorry我都唔知做乜好。」恆樂坦白咁講。

「⋯⋯你真係好蠢⋯⋯」子瑜用不屑嘅眼神望住恆樂。

話說咁樣俾條女睇唔起,恆樂有點爽,佢懷疑自己m底

「你唔講我真係乜都估唔到呀。」恆樂語帶怪責。

「怪我?」

「絕對唔係!」恆樂馬上否認,廢事死得再勁啲。

「唉。」

「咁,未知大人可否叫知小人今日因何事召小人來此?」恆樂保持士下座咁講。

「我想扮等緊男朋友氹嘅發嬲女朋友,想知道嬲到咩程度會令男人定義為係可愛。但係已經唔重要!但係你唔知頭唔知路咁道歉又搞到我好燥!」子瑜蹬曬腳咁發脾氣。

「點估呀!我又唔識讀心術!」恆樂即係燥咗,呢個諗法,正常人邊可能估到?邊有女朋友無神神就亂發脾氣?應該無?恆樂未拍過拖所以都唔知道。

「算!放過你。」子瑜唔情願地講。

「多謝!」

「咁你頭先覺唔覺得我可愛?」子瑜由西面變返做可愛嘅笑容同恆樂講。

「零可愛!我嚇到仆街!我差啲瀨屎!」恆樂老實咁講。

「真係咁可怕咩?」子瑜失落咁嘟起個嘴問。

「依家個樣又幾可愛嘅。頭先兇神惡煞咁真係太太太太可怕!」恆樂直話直說。

「明明有時有啲女仔嬲嘅時候都好可愛,佢啲鼓埋泡腮個樣無殺氣我嚟仲要超超超級可愛!睇嚟我要重新拿捏一下。」

「咪鬼啦。依家咁可愛咪得囉,唔洗點變㗎啦。」恆樂笠曬水。

「唔得!我一定要成為嬲嘅時候都俾人覺得可愛嘅vtuber!」子瑜鼓埋泡腮講。

「依家咪幾可愛!我幾鐘意你呢個樣。」放鬆落嚟嘅恆樂坦白講。

「呀⋯⋯多謝。」子瑜嘴角微微向上,發自內心咁高興。

恆樂心諗終於從緊張中離開,擺脫被捉姦(假)嘅事。

睇嚟子瑜乜都無發現,佢只係因為自己有啲小諗頭先叫恆樂上嚟。

若果唔係恆樂心虛其實無嘢好驚。

無事兒,無事兒。

Safe!

安全。

點解好似幫自己立flag咁?

恆樂諗到呢到嘅時候,子瑜就問:「講返頭先你講嘅琴晚,發生咗咩事?假扮乜嘢?你又扮人男朋友?」

仆你個街。
究竟恆仔可以話扮乜
好好笑
Push
係呀,你咁醒嘅,一估就估到。恆樂心諗。

恆樂當然唔可以咁講,佢諗到嘅就只有逃走:「唉也也⋯⋯琴晚飲大咗好頭痛,我依家去一去急症先,真係好唔舒服。之後再講。Bye!」

自爆。

最柒嘅死法。

恆樂除咗走佬都唔知做乜好,根本就解釋唔到!

走佬之後再諗點解釋!

所以恆樂坐言起行,秒速轉身離開。

「咪走!」子瑜拉住跑向門口嘅恆樂。

「我暈啦!」被子瑜抆住衫袖嘅恆樂即刻扮暈喺地下。

「起身呀!」

子瑜作勢踢落恆樂JJ到,恆樂馬上唔再扮暈用雙手掩護下陰,再向右邊碌走。

「我講啦!唔好嬲住先,會爛㗎!!!」唔想絕子絕孫嘅恆樂好似街市啲冰上面嘅魚咁典嚟典去。

「起身!你同我跪係到!」子瑜大聲咆哮。

「你要我起身定跪係到呀?」恆樂唔知死咁講。

「跪!!」子瑜大喝。

跪係到嘅恆樂心諗,如果頭先自己表現唔係咁心虛嘅話,可能就唔會搞到咁。

一日最衰都係自己唔冷靜!

就係因為唔冷靜先搞到咁。

「琴日你去咗邊到?」子瑜問。

「⋯⋯」恆樂噤聲。

「唉。你講啦,我唔會嬲㗎,你講啦。」子瑜踎低水平咁望恆樂。

「真係唔會嬲?」恆樂好似見到一線生機,於是佢向子瑜確認。

「嗯。唔會。」子瑜點頭。
Mola mola子瑜嬲硬
新讀者
Push
支持恆仔講真話
Pish~
Push
「我琴日嚟咗呢到。」恆樂鼓起勇氣講。

「呢到?呢到?」子瑜問兩次。

「嗯。」恆樂緊張咁點頭。

「係喎,你個系聚會喎。」子瑜如夢初醒。

「係呀。」恆樂知道胡蝶同子瑜係朋友,而子瑜又知道胡蝶個系琴日係到搞活動, 所以子瑜應該一早就知恆樂琴日係到玩。

但係無得咁假設,同埋恆樂唔係偷聽嘅話佢唔會知道子瑜同胡蝶嘅關係,所以恆樂將想講嘅說話吞返入肚。

「咁你要扮乜?」子瑜臉上嘅笑容毫無笑意。

「我無嘢講。」恆樂俾子瑜嘅笑容嚇退。

「你唔講我就自己去睇cctv,到時我就唔會理你嘅解釋。」子瑜半威脅咁講。

「⋯⋯我⋯⋯」恆樂吞吐。

「講啦,放心唔會嬲。」子瑜再講。

「我⋯⋯」恆樂信唔過女人話唔會嬲。

「嗯。」子瑜點頭。

「我⋯⋯扮人男朋友。」淋浴係子瑜親切目光下嘅恆樂透露一點情報。

「賤人!我真係睇錯你!嬲死我!」子瑜秒速爆氣,仲嬲到企起身。

「你又話唔會嬲!」恆樂反抗。

「以前上堂嘅時候,我一直都有觀察你!枉我仲以為你係好男仔!見到雖然把口有啲衰,但個樣唔錯得嚟仲幾好人!上堂做唯一一個答問題嘅人,但又成人答錯。可愛又有啲傻勁,我就係因為咁所以對你有啲好感。我以為你係一個正直同三觀好正嘅男仔,點知都係一個一腳踏兩船嘅賤人!無啦!啲好感無曬啦!」子瑜滔滔不絕地講。

子瑜好似話對恆樂有好感,但呢刻嘅恆樂理唔到咁多。

「扮男朋友咋我,無嘢㗎。同埋我哋之間都係扮咋嘛,唔係咩?」恆樂反問。

「我記得我話過唔可以扮其他人男朋友㗎。」子瑜提起佢哋兩個嘅承諾。

「你唔係話唔嬲㗎咩?」感受到怒氣嘅恆樂問。

「我記得我話過唔可以扮其他人男朋友㗎。」子瑜重覆。

殺氣。

「⋯⋯」恆樂講不出聲,已經嚇到就快瀨屎。

「我記得我話過唔可以扮其他人男朋友㗎。」子瑜講第三次。

恆樂已經想喊,子瑜就好似真正嘅女朋友咁威脅恆樂。
恒仔Rip
我覺得子瑜係想恒仔氹番佢多過真嬲
同感
不過恆仔不如早日坦白攤牌好過啦,一次約晒三個女仔出嚟,跟住睇下點樣拆掂佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞