《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike
屌,真係白色相簿2
希望樓主繼續出
冬馬呢度劈友劈友
有睇樓主Hall嗰個故

今次呢個仲好睇
我一開始都係東馬派
但玩完晒四個結局,我發現最鍾意雪菜,佢唔單止好可愛,而且只有佢先可以同時容納摯愛同摯友
我覺得哩種氣量好難得
子瑜吻到好似唔再有下一次接吻咁,用力咁抱住恆樂咁錫。

胡蝶見到子瑜攬返住恆樂後,雙腿頓時乏力 ,跪坐喺地下,然後雙手遮住臉細聲咁抽泣起嚟。

到底發生咗咩事?到底我做錯啲咩?胡蝶諗唔明。

胡蝶想衝埋去分開佢哋,但係雙腿已經無晒力。

明明已經到手,點解又會咁?

又點解子瑜會咁樣?明明子瑜話過係我好朋友,又話過對恆樂無興趣,咁樣點解佢又會咁做?

點解??

點解都講咗咁耐大話,依家先要拆穿?

仲要咁戲劇性地拆穿?

點解連大話都唔再講?

我願意受騙,只要你唔好將我唔想見到嘅樣放上檯面就無問題。

你哋兩個都話過唔會有嘢,你哋講過㗎!

受騙嘅人又有錯咩?

我先係受害者。

點解你哋要咁樣show畀我睇?

擺喺我眼前,之後我仲可以點樣否定?

我無可能再呃自己話只係自己諗多咗或者多心。

一下子一切都無晒,天崩地裂。

兩個我最信任嘅人一同背叛我。

唔知過咗幾耐,子瑜走咗,恆樂走咗,淨返胡蝶仲坐喺地下抽泣。

想講嘅說話,胡蝶一句都無講到出口,講唔到出口。

開不了口。
More more就係要血流成河
睇黎真係去左進一步深入了解
希望可以好似白色相簿2咁出到終章
攞靈感? 咁要一日兩篇
留名睇得唔到子瑜 又唔想要蝴蝶
最尾日日夜夜砌吳純 起碼相處舒服又好屌
樓主番黎未啊
一年過去,恆樂同胡蝶並無正式分手,兩個人連連續續咁一齊,當日送子瑜機嘅事大家都無提出口,只係胡蝶再無叫過恆樂做男朋友,亦都冇錫過佢。

明明前一日,恆樂就喺機場到恨恨咁傷害咗胡蝶,仲扔低咗受傷嘅佢,任由胡蝶喺機場喊,自己一個走咗返屋企先。

但係第二日,胡蝶若無其事咁走到去恆樂樓下搵佢,恆樂尷尷尬尬咁想趕走胡蝶,因為佢都自己犯下咗彌天大錯,恆樂覺得自己冇顏面面對胡蝶。

恆樂更擔心胡蝶係嚟同恆樂對質,根本無心情同無勇氣去面對佢對胡蝶造成嘅傷害,所以恆樂只係想趕走胡蝶,要分手就分手。

恆樂只係想逃避,逃避要對胡蝶負嘅責任。

點知胡蝶唔肯走,胡蝶變得強硬起嚟,佢同恆樂講話琴日嘅事就當無發生過。

當時胡蝶好似著咗魔咁衝埋去錫落恆樂到,胡蝶錫嘅力度重到彷似要用力去覆蓋某啲嘢咁。

然後,恆樂一貫死性,任由胡蝶亂搞佢嘅身體。

當日嘅如水之歡激烈到令恆樂同胡蝶除咗性之外嘅所有嘢都忘記得一乾二淨。

胡蝶眼角泛紅地感受住一切。

之後嘅一年,恆樂同胡蝶扑嘢就仲有,似係fwb多過情侶。

恆樂亦都由大學畢業,恆樂本來以為唔再一齊讀書之後,佢同胡蝶呢段關係會自然消滅。

但係胡蝶無離開恆樂。

所以恆樂都無芥蒂咁同胡蝶相處。

恆樂同子瑜都無再聯絡,被封鎖了。

呢一年,胡蝶臉上一直掛住笑容,盡力令自己唔好成為恆樂嘅負累,但係恆樂都睇得出胡蝶好不安,對於恆樂會唔會繼續留喺自己呢件事感到不安。

胡蝶一來痛恨自己仲鍾意恆樂,二嚟胡蝶見到恆樂畢業之後咁辛苦搵工同打工,就忍唔住留係佢身邊同恆樂打氣。

胡蝶就係作賤自己都要留係恆樂身邊。

因為同情心同愛而想同恆樂繼續一齊,當中仲有啲不信任。

但胡蝶亦因為不信任而唔敢再行前一步,無返去情侶嘅一步。

呢種名不言正不順嘅關係雖然唔舒服,但係最少恆樂再做越軌行為嘅時候,胡蝶唔洗傷心,因為佢唔係一個可以傷心嘅位置。

喺恆樂身邊又唔可以要求啲乜嘢嘅關係。

只要互相無寄期、無承諾,咁樣胡蝶最少唔會再受傷。

想再一齊,恆樂就必須令胡蝶對佢重獲信心,唔會再背叛嘅信心。
呢part好正
好期待樓主繼續寫落去
唔好撚一齊返啦 。。。。
點解子愉都係走左去
買晒機票都要做留港撚?
香港有恆仔
呢個題材正
樓主文筆唔錯 鐘意咁快就開始修羅場 希望做到長青post
胡蝶無因為子瑜嘅事怪責過恆樂,咁樣反而令恆樂更唔安樂,所以恆樂都曾經提出過分手。

聽到恆樂提出分手嘅胡蝶只係怔楞一秒,然後就問原因。

恆樂直白地講:「明明你可以怪我,但係你無,咁樣我嘅罪惡感更重!所以當我放過我,分手啦好嗎?」

胡蝶就好似一早預料到恆樂會提出分手咁,佢答:「你覺得對唔住嘅話,係咪更應該補償我?」

胡蝶語畢又攬住恆樂手臂,扮作一切正常。

恆樂亦只能夠就範,反正有閪屌,屌下閪就無咁重罪惡感。更重要嘅係,恆樂真係有要去補償胡蝶嘅念頭,所以分唔開手。

只不過,恆樂無留意嘅係,胡蝶只係扮作堅強。

胡蝶嘅心都碎得七凌八落,只係為咗要留係恆樂身邊佢先要故作正常同大方。

然後,恆樂大學畢業,開始踏入社會搵工。

胡蝶就將自己化身外賣,主動獻身同恆樂上床,完事後再輕撫恆樂同佢講加油。

胡蝶努力想成為恆樂嘅依靠同支柱,最好令恆樂離唔開自己。

每當恆樂OT嘅時候,胡蝶會自己走上恆樂屋企煮飯佢食,令佢唔會餓親。

恆樂星期六日要WFH,胡蝶都會衝上去溫住書陪佢。

「FYP無問題,你做得七七八八,一定拎A!」

「無嘢㗎喎,你好快會搵到工。」

「老細係咁煩㗎啦,放工後就等我陪住你。」

每一次恆樂面對挫折嘅時候,為佢打氣嘅都係胡蝶。

受過傷嘅胡蝶一直留係施害者身邊。

傷害人嘅恆樂卻理所當然咁將胡蝶留喺身邊。

胡蝶祈求,有朝一日,恆樂可以再俾返信心佢,令佢哋可以再次成為情侶。

破碎嘅信任會如何修補?在此之前,恆樂又會唔會去修補信任?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞