《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike
https://www.penana.com/story/108269

求大家幫手click下
Push
啲人冇穿,個銀包穿晒
好甜
已 like
留名胡蝶、吳純發現恆仔個銀包
我都記得無話
好多文感激樓主,推爆!
累死人
常恆樂,Year 3,A0,當下有三個假女朋友。

有三個女仔不約而同咁拜托恆樂扮佢哋男朋友,恆樂因為各種原因全部都應承晒。

一、子瑜,上個sem同一個course嘅同學,現職香港vtuber,名為黑雪公主。已表明對恆樂有好感但未有打算同恆樂成為情侶。小惡魔型,成日好多鬼主意去戲弄恆樂,但俾恆樂撩返轉頭嘅時候,有時會忍唔住怕羞。調皮、鬼主意多多、新鮮感。

二、吳純,青梅竹馬。因為身為莊員嘅ex出軌而分手,拜托恆樂係莊聚先時扮恩愛,去證明自己冇咗個ex都可以過得好好。兩人比較似家人,認識時間最多,關係最深。性格豪爽。

三、胡蝶,後輩正下莊。因為唔想再俾系入面嘅狗公追求而拜托恆樂扮男朋友去製造鮮花插在牛糞上,不,係名花有主嘅既定事實,以此去驅趕狗公。可愛內向型,會引起男人嘅保護慾。

因為有三個假女朋友嘅關係,恆樂暫時都未有機會搵真女朋友。

本來恆樂以為呢幾位女朋友唔會有交集,點知子瑜同胡蝶本身係朋友,自己又係醉咗之後推咗胡蝶俾吳純。而家就只差子瑜同吳純未曾碰面,恆樂都唔知係好輸定壞事。

對方拜托得自己扮男朋友,恆樂相信呢班女對佢有一定嘅好感,em,可能吳純無,佢只係單純因為恆樂好用而拜托佢。

有冇諗過同子瑜或者胡蝶其中一個發展成為情侶?啲女咁就手,實有機會啅一件掛。

恆樂當然想食一件,而子瑜更加表明對自己有好感,只係未有打算同恆樂一齊。

但係點解自己唔主動出手?

雖然自己都好想要個女朋友再去破處,但係恆樂都好享受呢種左擁右抱,即使無得上床。

老實講,鐘意邊個多啲對恆樂嚟講並唔重要,只要肯做佢女朋友嘅話,條女係邊個恆樂都唔會太介意。

只要係女嘅話恆樂就可以,總之佢就係要女。

我要女呀!!

咳咳,冷靜啲先。

愛情呢樣嘢,一齊咗之後慢慢鐘意上就可以,恆樂相信一定可以催眠自己直到自己愛上嗰位成為佢女朋友嘅女仔。

不過首先要係子瑜或者胡蝶肯做恆樂女朋友,佢哋只係扮女朋友,佢哋從來都無話過想同恆樂發展或者做恆樂女朋友。恆樂只係因為呢兩個女仔同自己比較親近就想二擇其一,明明人哋都無話過想做自己真正嘅女朋友。

諗深一層,呢兩條女唔係唯一選擇,有其他女主動埋身嘅話恆樂都幾肯定自己會上。

會諗要唔要同呢三條女發展就只係因為咁啱佢哋都係自己觸手可及嘅地方,因為有機會所以先加入potential girl friend list。

再講,胡蝶同自己係系入面已經係公認嘅情侶,係學校入面大概已經食唔到女。

玩下交友app可能會搵到,但係恆樂成日都覺得交友app有好多仙人跳,所以唔係太敢玩。同埋破處都係女朋友好,交友app嗰啲都大機會只係sp。

不過呢三個假女朋友入而無一個話想做恆樂嘅真女朋友,恆樂而家諗咁多其實無用。

FF下揀女其實都幾開心,感覺有啲似自己做咗古代啲皇帝係到選妃咁,都幾爽。

不過點都要比較嘅話,恆樂最鐘意嘅應該係子瑜,佢嗰種小惡魔個性真係好吸引恆樂,而且當中只有子瑜話過對恆樂有好感。

諗到呢到,恆樂就想了解子瑜多啲,於是佢打開Youtube,開始睇黑雪公主嘅精華剪輯。
小惡魔
恆仔啲毒撚心理出晒嚟
吳純,同恆樂係青梅竹馬,典型嘅波大無腦港女。性格有啲麻甩,智力有啲問題(好似係)。

吳純同恆樂雖然係青梅竹馬,但係無好似電視劇咁樣,佢哋細個嘅時候從來都無話過要同對方結婚,兩個人只係好似理所當然咁係對方身邊。

吳純嘅父母都係晚上先返工,所以吳純由小學去到中學嘅時候,幾乎每一晚都會去恆樂屋企食飯,恆樂屋企已經係吳純半個屋企。恆樂老母都當咗吳純係自己半粒女。恆樂屋企whatsapp group入面,吳純都係其中一個成員。

小學同中學都同恆樂一齊讀,兩個人一直都形影不離,但昇華做情侶嘅機會就一直都無。

或者話雙方都無諗過同對方一齊,對方一直係自己身邊,從來都無諗過對方會離開自己身邊,又無諗住同對方扑嘢。

即使去到大學讀唔同U,吳純依舊好多時候都會去恆樂到食飯同過夜。吳純未曾諗過離開恆樂身邊,亦都無諗過恆樂會離開自己,始終恆樂就好似家人咁由細到大都喺自己身邊。

會一直都一齊,一直都係對方身邊。

以為。

未來嘅事無諗過。

無論世界如何變化,對方都會喺自己身邊。

吳純一直都認為自己只係當恆樂係家人,無將佢作為異性看待。

但係。

轉捩點。

恆樂嘅後輩胡蝶鐘意恆樂,仲想成為個衰仔女朋友。

當下嘅吳純無乜嘢表現出嚟,但佢個心有嘅係強烈嘅不安。

吳純打從心底覺得胡蝶係靚嘅女仔,身材好得嚟唔會太過份,內向同怕事嘅性格令男人都會對佢有保護慾。而且性格好同唔港女。

如果自己係男仔嘅話大概就會沉胡蝶船。

所以只要胡蝶向恆樂表白嘅話,恆樂個衰人一定會應承。

然後,恆樂會離開自己身邊就變成好有真實感嘅事。

恆樂有女朋友之後就唔會再係自己身邊。

一個一直係身邊,半個家人會就此疏遠自己。

跟住,吳純就意識到自己唔係淨係當恆樂係家人。
吳純派揮手
胡蝶派
三個全都要
子瑜派
豹頭派
起三飛 thanks
依家先放工無文sor
吳純莊員May講過,吳純同ex分手係因為自己不停係男朋友面前提起另一個男人。

當時吳純冇意識到有乜問題,佢只係理所當然咁講出自己嘅諗法,因為恆樂係好多方面都比自己個ex優秀。

而May都叫過吳純要搞清楚自己嘅感情,當時吳純唔知道份感情係指乜嘢。

大概吳純係鐘意恆樂,只係因為一直係身邊覺冇察覺。

唔係無諗過自己會鐘意恆樂,只係以前一直都覺得恆樂會返屋企,無論如何都會喺自己身邊。

但係胡蝶真係太好,各方面都係。

似近還遠。

明明自己一直都係恆樂身邊,但就因為一直都係身邊,所以先好清楚恆樂從來都無用過愛情嘅眼光望向吳純,最多都係性慾。

坐係最近嘅位置先知道自己坐得好遠,對比起胡蝶。

如果有胡蝶以外嘅第二個情敵嘅話,吳純可能就會坐得更後。

唔想失去。

要主動出手,要係恆樂離開前主動出手去改變現狀。

自己要係只有自己先去到嘅地方——恆樂屋企展開攻勢。

胡蝶觸手未及嘅地方就只會恆樂屋企。

因為有人出手爭奪、有人想將恆樂從吳純身邊拎走,吳純先醒覺到自己真正嘅諗法。

恆樂一直都係吳純身邊,就算吳純換咗幾個男朋友,恆樂都係自己身邊。恆樂會係自己身邊呢件事自然都令吳純忘記咗咁樣唔係理所當然。

明明唔係理所當然。

只要有一啲啲變數就一切都會唔同晒。

胡蝶就係變數。

咁樣係鐘意?

大概點都有啲,習慣對方存在到唔想失去,咁大概都算係鐘意嘅一種掛?

每日都想見到對方,呢份心意,大概都係鐘意。

但唔能夠主動表白,表白後若俾拒絕,呢段關係就玩完,點都返唔到轉頭。

青梅竹馬嘅關係比想像中脆弱。

吳純要保底,就算唔能夠一齊,佢都想一齊保持呢段關係,一直都喺恆樂身邊。

吳純要係他人得手前出手,但願佢嘅對手只有胡蝶一個。

不過,最壞情況恆樂同咗佢哋人一齊,佢都要返屋企,到時即使辛苦啲都要喺其他女人手上搶恆樂返嚟。

依家吳純要做嘅就係避免最壞情況,同時令恆樂了解到吳純都係可以溝嘅女仔。
吳純覺醒
吳純本身就係唔太理會後果、感性行先嘅人,所以佢整理好自己呢一刻嘅感受佢就決定走出下一步。

吳純下定決心後就send咗個message俾胡蝶。

吳純:頭先我咪話我對恆仔無feel嘅。

吳純:對唔住,諗清楚之後我發現我自己都好鍾意佢。我陣間就會過去同佢表白。

未等胡蝶回覆,吳純就先行一步。

「點呀⋯⋯好唔好睇呀?」穿住純白色比堅尼嘅吳純企係恆樂屋企大廳到問。

吳純將雙手放到身後,有意無意咁突顯佢嗰對龐大嘅雙峰,小麥色嘅北半球肌膚同托住佢雙乳嘅純白比基尼上衣形成強烈嘅對比。

本來吳純係白滑嗰一type,但夏天曬耐咗就變咗一身小麥色。

吳純亦都剃光陰毛,以免有過長嘅陰毛喺下身嘅三角比基尼到露出嚟。

雙腳前後繞起嚟,軀幹有啲不安咁微微左右擺動。

「咩好唔好睇⋯⋯?」恆樂眼甘甘咁望住眼前嘅泳衣女郎,吞咗幾啖口水之後就眼都唔斬咁望到實一實。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞