《是咁的,我一炮過有咗三個女朋友(假)》

983 回覆
148 Like 26 Dislike
「哎呀,有人開心到面紅。」子瑜滿足咁笑起嚟,就係冇察覺恆樂耳根都紅透。

你開心我都好開心,即係你對我都有心意。

但係唔可以,友情對我嚟講都好重要。

子瑜天人交戰。

「⋯⋯」恆樂無言以對,自己竟然會怕羞。

「行啦!再去玩Lu!」恆樂再次俾子瑜拉住走,子瑜唔想停,時間唔多。

時間無多,我係三點嘅灰姑娘。只不過我嘅結局係我要將王子送出去,喺我嘅決定之下。

恆樂好享受,好享受同呢個女仔一齊。

雖然成日俾佢整蠱,但係同佢嘅相處時光每一刻都好有驚喜、好有刺激感、好有新鮮感。

可以同佢拍拖真係唔錯,而且追到佢嘅機會真係唔細,對方都承認過對自己有好感。

恆樂覺得只要強勢一啲去表白,子瑜嘅身心就會落入恆樂手上。

恆樂突然諗起網上面話要拍拖係唔需要表白,只需要一嘢拖落去隻手就可以。

但係恆樂而家已經拖緊,對波都摸埋,到底要點部署?

點先可以砌到,唔係,係點想可以一齊?

諗唔到。

恆樂暫時將要表白呢個念頭放埋一邊,好好咁享受遊玩嘅時光。
子瑜拉住恆樂去玩唔同嘅機動遊戲,又去咗旋轉木馬前面影情侶相,又去咗城堡拖住手影相,又去咗精品店度買老鼠頭箍一齊戴喺頭上面,基本上成個要做嘅佢哋都做齊。

所有嘅事情都係由子瑜主動話去做,恆樂一直都係被動嘅角色。

情侶會做嘅大概就係呢啲。啲觀眾同我講,男仔都會想同黑雪公主去迪士尼咁樣玩。

去到晏晝,子瑜喺toy story個區域到同恆樂坐埋一邊,然後喺手袋入面掏出蛋糕遞畀恆樂:「生日快樂!」

用最少時間整出嚟嘅蛋糕。

「多謝!你整㗎?」

點解你要咁高興?點解個樣要咁喜出望外?

你咁開心嘅話⋯⋯我⋯⋯會⋯⋯我會⋯⋯

「係呀。」

為你而整。

「無毒?」

多心。我點會狠心去傷害你?

「無呀!」

「咁我食啦。」

「等陣!」

「又點呀?」

「食之前影張相啦。」

留個念,第一次整蛋糕畀男仔,第一次為你慶生。

子瑜講完之後就將臉貼到恆樂臉上,然後拎起手機同恆樂以及蛋糕合照。

子瑜嘅體溫傳到恆樂身上,香味飄入恆樂鼻腔,肌膚嘅觸感如是。

恆樂斜視子瑜,心不受控地動起嚟,就喺子瑜㩒制嗰一刻,恆樂忍唔住錫咗落子瑜塊臉到。

「啾~」

映照喺手機螢幕上嘅係子瑜震驚嘅樣子。

子瑜不發一言咁垂低頭,恆樂就覺得大禍臨頭,擔心自己俾人告非禮所以默不作聲。

恆樂心諗頭先氣氛太好,所以忍唔住錫咗落去。但係呢條女而家唔出聲即係點?我係咪瀨撚咗嘢,佢係咪準備報警。我係咪要因為非禮坐監?聽講性罪犯入到監倉會俾人屌屎眼,今鋪我係咪貞操不保?

唔係喎,佢今朝都係咁樣錫我,我只係照板煮碗,有咩事咪攬炒囉!
子瑜
恆仔nice
一於拖恆仔去酒店圓房啦
子瑜正撚瑜
懷疑恆仔都標哂前列腺液
「嗚⋯⋯」

子瑜忽然抽泣起嚟。

明明決定咗今日之後要好好咁「分手」,但係點解你要咁樣對我?

錫落嚟。

咁即係我已經吸引到你。

我唔可以接受你。

你係我朋友鍾意嘅人,你唔可以不斷對我表達有好感。

我咁樣做嘅話我只會變到不能自拔,再係咁樣落去我唔能夠抽身。

我同你只能夠係朋友,因為我同胡蝶都係朋友。

我唔可以因為你而破壞我嘅友情。

但係點解你要不停畀希望我,點解你要不停俾到心動嘅感覺我?

咁樣做只係不停將我拉返入去呢個自責嘅漩渦。

我想要嘅係一個終結。

一早已經決定咗今日就係個結局。

玩完之後就同佢各散東西。

你咁樣對我,我點樣捨理你而去?

我都知道自己好矛盾,但就係控制唔到。

或者咁諗,既然係最後,我就不如貪婪地將我想要嘅嘢都搶返嚟。

面對默默抽泣嘅子瑜,恆樂只能夠喺側邊戇鳩鳩咁樣扭嚟扭去唔知想點。

突然,諗通咗嘅子瑜用雙手捉住恆樂臉頰,令恆樂正面對住自己。

「?」恆樂惘然咁望住喊緊嘅子瑜。

子瑜哄前再用力地錫落恆樂嘴唇。

牙齒都碰到了。

恆樂瞳孔放大再合上。

呢個係兩個人嘅初吻,胡迪同玩具故事人物見證下嘅初吻。

流住淚嘅子瑜強吻落去。
酒店
子愉叻女
寫得好好睇
一秒、兩秒、三秒。

率先後退嘅係子瑜,佢係依依不捨及深情地凝視身前嘅恆樂。

恆樂無俾子瑜等待,愚鈍如佢都感覺到自己要做啲嘢,於是佢主動攬住子瑜,冒住犯法嘅風險。

「喂也⋯⋯」子瑜試圖掙扎,細力地。

你咁樣做,我會不能自拔,唔能夠再咁落去。

已經越界。

明明你唔係其他人男朋友,界線應該唔存在,但我心中卻有條界。

背叛咗朋友啦。

但係又好開心,情不自禁咁開心起嚟。

恆樂因為女方掙扎而放手,相反唔顧後果嘅子瑜再撲向恆樂,吻落去。

十秒。

整整十秒後兩人嘅嘴唇先鬆開。

兩人對視,恆樂手足無措咁望住飲泣嘅子瑜。

子瑜想去到盡,不如就趁而家直接帶佢去迪士尼酒店上本疊。

唔好再理胡蝶,反正一早就book定咗酒店,子瑜心入面都期待着對方獸性大發。

恆樂伸手拭去子瑜嘅淚水,心諗今次我仲唔食硬你?並且盤算緊點樣錫落去,再叫佢做自己女朋友。

「鈴鈴⋯⋯」打破沉默嘅係電話嘅鈴聲。

子瑜嘅電話。
Bug 左?點解係子瑜嘅電話
啱的
九成係胡蝶搞事
唔夠喉
黑雪公主既鐘聲
唔係真係胡蝶搞事掛
子瑜掏出電話,胡蝶打嚟。

「子瑜⋯⋯打俾你唔好意思呀,我知道你忙緊。 我想問佢係咪同緊你一齊?因為我約咗佢三點,但佢仲未見人。」胡蝶憂心忡忡咁問。

呀,係。

胡蝶都鍾意佢。

自己點可以咁越軌,同朋友鍾意嘅男仔熱吻?

今次真係要走啦,我已經攞到都好多嘢,唔可以咁貪心㗎。

胡蝶嘅聲音將子瑜拉返出嚟,從猶豫嘅漩渦入面拉出嚟。

佢哋兩個都係我朋友,兩個人我都唔可以傷害。

「佢依家走㗎啦。」子瑜同胡蝶答完之後就收線。

「邊個打嚟?」恆樂問。

「唔重要。」In this moment。

「話時話,我哋依家⋯⋯」恆樂未講完就俾突然企起身嘅子瑜打斷。

子瑜雙眼筆直咁望住恆樂講:「常恆樂,多謝你之前一直扮我男朋友。以後你都唔使再扮啦。」

恆樂心諗唔通叫我真係做佢男朋友要諗定點樣扑嘢啦。

子瑜再講:「我哋分手啦。我哋以後就一直都做好朋友啦。」

「好⋯⋯好朋友?」今次到恆樂一臉惘然,好似自己期待會發生嘅事截然不同。

「我哋以後都係朋友。」子瑜強調。

「等陣先,頭先你唔係⋯⋯咩?」恆樂指住自己嘴唇問。

「只係告別嘅禮物。當係報答你嘅禮物。」子瑜背對恆樂再一口氣講:「我哋分手咪好囉,你可以即管去同其他女仔發展,可以有真正嘅女朋友啦。哎也,唔講啦,我約咗人啦,要走先啦。三點啦,你都要走啦。」

唔一氣呵成嘅話,想講嘅嘢會講唔晒。

「等陣⋯⋯!」恆樂拉住想走嘅子瑜再講:「朋友?我哋?你之前又話對我有好感?頭先又錫我,咁樣都仲係朋友?」

「嗯,朋友嘅好感。」子瑜繼續背對住恆樂答。
「喂⋯⋯咁點得⋯⋯我唔信⋯⋯你咪玩嘢!⋯⋯」恆樂用力拉到子瑜令佢正面面對自己,結果恆樂望到嘅係淚流滿面嘅子瑜,恆樂因為驚訝而鬆手。

子瑜抹一抹眼淚後講:「我哋只係朋友。 我哋錫嘅事你就當係秘密或者發夢,總之唔好同其他人講。我真係要走啦。你約咗人你都要走啦。」

子瑜轉身,筆直地背對恆樂離開。

留喺原地嘅恆樂呆咗成5分鐘,直到收到胡蝶嘅電話先知道係時候動身離開。

但係子瑜嘅哭相喺佢腦中揮之不去。

到底點解錫埋都只係朋友,唔通做埋愛都只不過係陌生人?

子瑜嘅表情明明睇落去咁痛苦,點解佢要咁辛苦都話我係朋友?明明佢
之前話對我有好感係對異性嘅好感。

到底點解今日又可以變面?

恆樂帶住迷惘走到荃灣應約,路上恆樂唔明點解子瑜要喊,又唔明點解要錫佢?

無意思都可以錫?唔通子瑜就係嗰啲無愛都可以扑嘢嗰啲?

咁點解唔扑嘢淨係錫?

唔係唔係,咁諗有啲太仆街。

子瑜絕對唔係啲咁嘅女仔⋯⋯應該?
子愉bb
點解要咁有義氣
胡蝶次次都阻住晒
走開啦 胡蝶
因為子瑜同恆樂「拍拖」嘅其中一個目的就係學點樣呃啲毒撚課金,為咗錢嘅話,子瑜應該可以玩很大?

唔係唔係,子瑜唔係啲咁淫邪嘅女仔,佢除咗古惑啲之外個人其實好純。

恆樂知道自己對子瑜唔止性慾,仲有好一定程度嘅好感,覺得佢性格好相處,而且某程度上幾夾,大家係周不時可以互撚對方嘅關係。

到底發生咗咩事令子瑜搞到咁?

子瑜應該係鍾意我?

恆樂對啲個問題唔係100%肯定,但係單純用鍾意或者唔鍾意嚟講,應該係鍾意。

假扮情侶嘅話冇必要真係錫。就算真係錫咗都冇必要喊,更加冇必要錫完之後就講分手。

恆樂直覺覺得出現咗問題,但係無論點都推論唔到原因。

諗吓諗吓子瑜嘅事,恆樂就去坐車去到荃灣,出閘時喺到等待佢嘅胡蝶急急腳跑咗過嚟。

「你冇事呀嘛?」胡蝶擔憂地問。

「冇事呀,無啦啦有咩事?」

「冇事冇事,都只係問吓。」胡蝶鬆一口氣。

胡蝶講完又哄個鼻埋恆樂到聞幾下,再振振有詞地自言自語:「香水味⋯⋯」

胡蝶掏出幾張消毒濕紙巾,喺恆樂掌搵手抹幾下,之後再抹佢塊臉:「你個身有好多污糟嘢⋯⋯我幫你抹乾淨晒佢。」

胡蝶講嘅時候雙眼變得空洞起嚟,好似漆黑一片嘅宇宙咁,心入邊仲不停重複,你唔係話咗唔會出手嘅咩,依家佢成個都係你嘅味道。

「痛痛痛⋯⋯」掌心被不停磨擦嘅恆樂忍唔住叫痛,胡蝶聞聲清醒過嚟。

「唔好意思,我見你有啲太污糟所以忍唔住⋯⋯」胡蝶失落咁低頭講。

「小事⋯⋯就算而家已經唔使再防疫,好多人已經俾人調教到防疫撚嘅形狀。」

「嗯。」胡蝶點頭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞