一句講哂Miss Pun同電郵柒還柒,我都會攬,大家向藍絲學下不割𥱊精神得唔得,如果呢件事發生喺藍營,佢地只會有兩個反應

2615 回覆
4005 Like 782 Dislike
咁所以點解黃一定就要當係自己人?點解嗰「大家」一定要包佢?

大家都係中国人啲朋友黎架?
屈黃
有先例佢唔係好人
但你否定唔到佢唔係黃,即係反政府嗰邊

個post就係講冇必要因為撚傻仔單野造一個黃嘅人文章

咁都唔撚明
咪就係你下下覺得冇必要,所以先搞到今時今日咁多人借黃呃飯食

David又冇必要,潘鳳又冇必要,自己養出一隻隻怪物而不自知
我下面咪講左
歡迎你話自己唔黃
反政府但唔係黃
記得第時有人問起解釋得清楚啲
我大力支持
盲撐唔一定係問題,盲撐潘鳳就一定係問題,仲要係智商嗰隻

咁撚傻仔單嘢真係冇必要
你覺得呢單野好撚有必要拎出黎公審圍屌?
是但你啦
個人選擇
你開post嗰陣已經大把人講緊潘鳳咁樣係報應,你自己唔理冇睇到,以為啲人真係做緊大愛撚渣嘛

就算係冇必要公審圍屌,都冇必要開一個post講明盲撐
反政府還反政府 黃還黃
你問下本土同啲勇武有幾多覺得自己係黃
不嬲都話自己本土藍

不過佢會答你「社會就係分黃藍」
咁你講下你下面個回覆算係大愛撚道德撚定咩
支持
你鍾意嘅話自己係咩都得
道德撚冇問題,起碼人地原則清晰,that’s his business

不過論大愛就一定係你大愛啲,篤灰都可以當自己人
其實你要答既問題好簡單姐,篤灰撚應唔應該當係自己人,係咁。
唔開post點呃like做cctoy kol
冇計啦
上面講左我叫左立場反政府,行動上反政府嘅人黃
你唔鍾意個黃字嘅
你叫白又好黑又好,叫反政府立場又好
總之持呢個立場嘅人都可以有壞人

有啲人接受唔到
一發現同立場嘅人有壞人,就hang撚哂機
佢唔係黃,佢唔同我同立場嘅
因為同立場嘅人一定唔會有壞人
佢係壞人即係唔係同立場

接受唔到又同立場又係壞人
篤灰仍然可以係同立場嘅人
某啲情況下仍然有一致性
你同藍絲夠可以覺得政府防疫差啦,你同佢係咪自己人啊,攞黎講
就係接受到立場係一個光譜,所以先唔會係呢啲位都仲咁在意所謂「廣義黃」,你就曲解到啲人接受唔到同立場又係壞人

喺屌既人眼中篤灰就係死罪,勇武如李家田一篤灰都係即刻臭朵冇得翻生,何況係miss pun
總之我當立場上行動上反政府,持想土共收皮嘅人為同一個光譜
冇必要喺唔重要嘅事上對同一光譜公審圍屌,例如撚傻仔
但同一個光譜入別可以有唔同人,唔同圈子,唔同派別,唔同恩怨
大可以喺嗰啲事情上追究爭論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞