一句講哂Miss Pun同電郵柒還柒,我都會攬,大家向藍絲學下不割𥱊精神得唔得,如果呢件事發生喺藍營,佢地只會有兩個反應

2615 回覆
4005 Like 782 Dislike
Miss Pun email 柒還柒你估邊單料?
又有人衝入黎柒
自然為好醒點知中撚哂trap
咁所以喺SM事件發生嗰陣,潘鳳係自己人定唔係自己人?

如果唔係,咁文中既「自己人」係邊個?「不割席」係同邊啲人唔割席?
而家唔係講緊之後,係之前

係呢件事之前,潘鳳篤灰已經係已知事實

你嗰陣係攬緊一個慣犯,件事唔係「我攬完之後佢先做錯野」,你get到未?
自己人意思係大家都係黃

黃唔代表一定係好人喎

撚傻仔呢單野我唔會同佢割

你話其他野,可唔可以屌,可唔可以追究?
當然可以啦
咁都唔明?

我當有個人同一間公司
佢爭9你錢
之後工作做柒野
你唔屌佢做柒野,唔唱佢
冇話唔俾追佢還錢喎
講埋哂啲歪理入唔到我,俾我撚返轉頭仲咁嗲
佢駁唔到就扮睇唔到架,隻pop狗好撚興再唔係咪屈毛屈pr囉
講埋哂啲歪理入唔到我,俾我撚返轉頭仲咁
而家啲人咪就係鞭鳩你「大家都係黃」呢個邏輯囉,咁都唔明
咪撚野同一間公司姐

而家咪就係講緊條友由篤灰嗰下就應該踢出公司囉
篤灰都當自己人,樓主真係夠曬大愛,D1、D4聽到一定感動到流馬尿啊
事實係咁
佢政治立場鮮明,老公做區議員
連對家都視佢為黃

一個政治立場反政府,行動上都反政府
唔係黃係咩?

黃唔一定要係好人喎
你係咪搞錯左啲咩?
黃唔一定係好人係事實,咁我都冇必要係黃就當自己人啊嘛,咁都唔明
而家啲人咪就係鞭緊你係黃都當自己人既邏輯,唔係佢黃唔黃既問題啊,死蠢

嗰重點係「大家」唔係「黃」啊
你話唔係就唔係咩
廣義上你都係黃
最多狹義上俾你分下你係邊派邊個圈子,由得你高興下
黃唔一定係好人,但有先例都仲當佢係自己人,呢啲人俾人呃咪就係蠢同抵撚死囉
你咪繼續話自己立場同行動上反政府,但自己唔係黃囉
冇人阻止你
你鍾意獨行又得
改個朵叫埋上面班友一齊入group又得
但社會都仍然繼續分黃藍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞