[毒撚出城]大英祖國17日回鄉之旅

1001 回覆
142 Like 16 Dislike

本身預左時間係做按摩,不過既然冇得做就出去行下啦
我由1號閘行到去70號閘再返轉頭,其實都幾無聊,夜媽媽又冇咩飛機睇

是日QR815係27號閘口

雖然坐過既飛機都唔少,但坐波音777系列就係第一次
今次終於坐到,而且係波音777-300ER添

坐唔少飛機但係第一次坐777?

係呀,之前都係短途機同廉航多,都算係坐過737、747、767、787、A320、A321、A330、A380,我連E190都坐過,但一次777都未坐過

我由1號閘行到去70號閘再返轉頭,其實都幾無聊,夜媽媽又冇咩飛機睇

睇怕條傻鳩坐開UO同A320細機
睇佢成個post扮晒識野就知

唔緊要,你鍾意點講咪點講
我其實都打定輸數,點知又好運抽得中
如果唔係我都係買Hospitality

可唔可以透露下你點買飛?

而且可唔可以快D出post,睇得好過癮

返工出唔到Post,所以慢左啲

Btw 我係先係香港同英國既球迷會Join Member,每季有兩次抽主場波飛既機會,上半季係開季前就要報名,下半季就冇留意幾時,不過都應該截左止

我經香港球迷會報左名之後就等結果,如果抽中就會通知你坐咩位同幾錢,入場時用Membership Card入就得

不過呢個方法只係講緊利物浦,其他球會問鼠B巴打就會熟悉啲

下半季係11月 raffle
經香港球迷會同official membership 一定會抽到一場?
利啲official membership 買黎無咩用好難build up 到場次
可唔可以透露下你點買飛?

而且可唔可以快D出post,睇得好過癮

Btw 我係先係香港同英國既球迷會Join Member,每季有兩次抽主場波飛既機會,上半季係開季前就要報名,下半季就冇留意幾時,不過都應該截左止

我經香港球迷會報左名之後就等結果,如果抽中就會通知你坐咩位同幾錢,入場時用Membership Card入就得

經香港球迷會同official membership 一定會抽到一場?
利啲official membership 買黎無咩用好難build up 到場次

唔係一定有架
所以真係同抽獎冇分別

唔係一定有架
所以真係同抽獎冇分別

香港球迷會佢地有咩途徑攞到official 飛? 但抽主場飛係指官網official preseason sale 個陣有一定quota留俾球迷會定香港球迷會內部嘅飛再俾香港球迷抽

唔係一定有架
所以真係同抽獎冇分別

香港球迷會佢地有咩途徑攞到official 飛? 但抽主場飛係指官網official preseason sale 個陣有一定quota留俾球迷會定香港球迷會內部嘅飛再俾香港球迷抽

估計係留一定Quota俾各地球迷會,不過講緊一場波可能得3-5張,但各地球迷會點分配就佢地自己決定

係呀,之前都係短途機同廉航多,都算係坐過737、747、767、787、A320、A321、A330、A380,我連E190都坐過,但一次777都未坐過

好撚威呀

落車後,拎住個Gip行左幾級樓梯,跟住準備搭Lift之際,有個男人(前面呢個)大叫左一聲Fuck之後就開始呢條樓梯,咁我望一望部Lift見佢冇反應,就跟住呢個男人行
條樓梯好似行極都行唔完,個男人一路行就一路Fuck,佢Fuck到上閘口都未Fuck完

上到樓梯頂我望一望,原來行左成175級,最重要係我上完條樓梯之後部Lift用得返!Fuck!

離開地鐵站後,就行10分鐘左右去黎緊兩晚住既Generator Hostel Check In

Generator Hostel既大堂,不過夜晚就唔可以係正門入,所以我係後門入左之後,再行返去正門影相

雖然職員安排左上格床俾我,不過我見到下格冇人訓,我就自己訓落去下格床
但最後故事教訓我,唔好自己換床位,因為我放係床頭D野俾職員執房時掉晒

好心你唔好撚易衰香港人啦仆街
d自私行為成撚個支那狗咁
個mail rail好正啊
忙左幾日一次過追
好掛住紅蕃頭巴士
唔係一定有架
所以真係同抽獎冇分別

估計係留一定Quota俾各地球迷會,不過講緊一場波可能得3-5張,但各地球迷會點分配就佢地自己決定

香港球迷去anfield 應該係最難去到嘅球場其他隊好容易買(問fd借阿記membership買到隊車仔正價飛)

最後係Castle Park行返去市中心既聖誕市集
因為肚餓關係,決定買返隻熱狗食

D大肉腸係炭燒,離遠都聞到香味

我揀左Cheese Krakauer,5蚊英鎊一隻
雖然幾貴但係好好味,5蚊英鎊係值既

鬼佬地方成日都見到呢啲吊住燒嘅大洋腸, 但好正
入駕駛艙

係,估唔到機長會開咪邀請
我之前都係住呢間hostel
btw巴打睇波買飛有冇試過搵香港球迷會
我果陣去Manchester 睇雙紅會跟獌個球迷會買 一張飛600港幣有找

我就係經球迷會買,400蚊
我個trip同你有D似,不過早兩個月
去睇利vs鏝 (買hospitality好貴 )
係英國、西班牙同直布羅陀total留咗21日

好正,不過你係直布羅陀都有黑雲
其實中東airline一向都係4000中5000頭(半年前買),唔好比佢話特價厄左

因為我買希斯路出入,希斯路離境稅特別貴所以4千幾我當特價
我買開4000幾唔過5000,可能我飛細機場

細機場反而貴啲wor......
AMS CDG BCN MXP ARN 呢啲稅低嘅大機場通常平啲 (因為多競爭)

不過EK特價一做都做成兩三個禮拜

今日都見到EK有平,不過下年已經冇假飛(今年用晒)
樓主連直布羅陀都去埋好勁,高汁post留名
真心想去一次直布羅陀

去直布羅陀其實唔勁,由西班牙行過去/英國搭飛機過去都好方便

有啦,佢問我係咪一個人、返咩工、會去邊等等,好在我有晒Plan,對答如流

可能係,所以毒撚出城真係要做好準備

係香港已經有友人轉讓左Oyster Card俾我,所以我去到地鐵站就直接入閘
不過入閘前都有D阻滯,就係遇到一個深圳既遊客話冇散紙,問我可唔可以幫佢買Oyster Card,我答佢我都冇散紙我就入左閘冇理佢了

Heathrow Terminal 1,2,3站牌

等左一陣就有車到啦,人生第一次搭倫敦地鐵

沿住Piccadilly Line搭左1個鐘,去到Russell Square就落車

上次去倫敦無用過蠔卡 用contactless payment 宜家香港用QR code入閘on99

我鍾意儲唔同既咭,我連London Pass都要實體證

直布羅陀有兩間巴士公司,係市中心搭去山腳、Europa Point既係直布羅陀巴士公司,而邊境前往市中心就係Calypso Transport;Calypso Transport既車廠正正就係機場隔離
而Calypso Transport更加係直布羅陀唯一會使用雙層巴士既公司

雙層巴士同The Rock合照

呢款好似係Daimler Fleetline
70, 80年代香港好常見, 去到90年代中巴都仲搭到
https://youtu.be/eCAVZD5lT_c
Upload多一段Mail Rail既縮時影片
話說樓主買左幾多日London Pass,衝左幾多個景點
我其實都打定輸數,點知又好運抽得中
如果唔係我都係買Hospitality

仲要有彩數先買到
注定呢啲飛唔係我

買埋個運氣同早落實
加上可以早啲入場有個專門地方買啤酒嘢食去廁所
兩千唔算貴了

但一齊睇波嗰個話啲野食麻麻,但其實真係要睇波既,2千都要俾架啦,我地又唔係365日長駐英國

兩千嗰個lounge啲嘢食就麻麻,但嘢食唔係重點嘛

agger 要睇波兩千都要比,仲要睇對手,big 6 就更加唔止
巴打 如果睇依場做membership定黃牛抵屌d

一定係做會員
Red membership £34一季
黃牛加加埋埋都貴二三四百港紙
不如喺官網買仲多位揀
仲要1月24先公開賣飛
https://www.arsenal.com/tickets/arsenal/2019-Feb-24/southampton

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞