[毒撚出城]大英祖國17日回鄉之旅

1001 回覆
143 Like 16 Dislike
2030點得都未開工
自膠, 記錯crossrail 2
諗起我前老細 係曼聯球場影婚紗相
New左十幾年都未New到
正呀,特別係呢啲自由參觀既最鍾意
但係外國地咁大唔需要上蓋物業?
邊個名宿帶隊
我去晏菲路球場嗰日都有名宿團,不過係啲好遠古年代既名宿,所以我冇參加
咁可能改左,我去嗰時已經係一人一機
Charlie George, 因為佢曾經踢過香港波
我專登用廣東話同佢打招呼
好似香港咁30幾層就唔會喇,不過MTR計劃喺瑞典Stockholm同Euston搞商場同低層住宅,類似將軍澳PopCorn,呢種模式近近地日本已經做緊。
歐洲的確好少火車站同商場運埋,我去過唯一一個係Birmingham New Street
London 嘅stratford 隔離都有個westfield
咁講Canary Wharf都係。

題外話:Canary Wharf隔離個站係參考香港地鐵用紙皮石設計,差d以為係筲箕灣站
係囉好似好好玩咁, 已MARK低有機會的話再去
smart casual一間間
aqua寫明波鞋牛仔褲係唔俾入, 我都唔敢搏廢事柒
我有去晒呢兩個商場行
咁佢有冇廣東話覆返你
樓主真係超好心機 好好睇呀

值得正評 除左愛蛇
多謝支持
支持 已bookmark
多謝分享
我覺得唔好搏好啲
就算著牛仔褲都揀黑色
睇邊場

離開高貝利球場就行去附近既Arsenal站搭車
呢個站係阿仙奴搬入高貝利球場之後就改做而家個名

同樣地搭返Piccadilly Line

搭到去King's Cross St. Pancras站就轉車

由Piccadilly Line轉去搭Metropolitan Line
Metropolitan Line用S8列車,係淺層隧道鐵路專用列車,同S7列車最大分別係7卡同8卡
同埋S8列車入面係近郊設計有對向座位,而S7列車就通勤列車設計

Metropolitan Line係Zone 2至Zone 4既路段開到好快好爽
好快就去到Wembley Park站

一出Wembley Park站就可以見到溫布萊球場

沿住Wembley Way行5分鐘左右就會到球場入口
不過因為熱刺主場未起好,佢地租左溫布萊球場做主場,而家成個球場都係佢地D標誌同Slogan

Stadium Tour既入口係球場上層卜比摩亞銅像後

呢個入口亦都命名為Bobby Moore Entrance
成日話咩network舊又大, 時間都多過人整啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞