[毒撚出城]大英祖國17日回鄉之旅

1001 回覆
143 Like 16 Dislike
itsu食過一次照燒雞飯
wasabi好食好多
仲要坐埋就退嘅class 315,motor聲加埋內籠好似以前搭緊黃頭咁
公道講句,車同維修都唔係MTR負責
不過overground都係mtr
Overground已經退出咗幾年,不過South Western Railway係同First Group合資搞。
乜我坐咗幾年
咁應該冇問題既
舊極都唔會整十幾年都整唔好掛
好多嘢都係咁, 地底無電話訊號又話係, 縮骨唔整就唔整啦5G都黎緊啦, 同埋deep-level冷氣, 方死唔係嫌提早退批車先拖到2030咩
試下itsu餃子 熱個隻
又可以試下tesco meal deal £3
如果好咖啡記得唔好買starbucks個d 可以試下benugo 唔使£2
呢幾日凍完 朝早有冇sleet 黎緊幾日就回暖 下星期又凍過
3G好似由奧運講到而家,不過都可以賴隧道太窄裝唔到,不過今年內應該有(啱啱出咗新聞):
https://eandt.theiet.org/content/articles/2019/01/online-underground-the-technology-behind-the-tube-s-forthcoming-4g-network/
我冇行到Outlet
用左啲時間做鐵膠
跟得名宿團應該都唔係一朝早架啦,完場後應該食埋晚飯就一日
呢個真係估佢唔到,反而嚇親我
我有見到但我唔知洗唔洗另外俾錢
最後都係坐Underground轉Overground
(原先想係Stratford就坐Overground,不過暫停服務 )
兩間都有食過,不過兩間我都係食壽司,我覺得itsu好味啲
講起黃頭,唔知E44-46係咪就此終老
好想佢地可以搵個地方保存,之後開放公眾參觀
如果隔離剛剛好有火車到
香港問題係冇地方擺唔好抱太大期望(最大問題係政府寧願用地搞戲曲故宮都唔搞本土野+鐵路公司態度),部車好多零件又拆埋。

話說London Transport Museum喺Acton Town個depot都就快擺滿,上次去連架D78 Stock都擺唔入室內,遲啲再退多幾架都冇位擺。
係stratford 坐乜野都包左係你個cap 入面,除左去st pancras 嘅high speed rail
睇返Wiki話2016年開始由Arriva Rail London負責
我返左香港啦,要試就要下次再去
btw 多謝推介
其實鋪係軌道上得唔得
即係好似第三軌供電咁鋪多條軌
其實都預左香港唔會搞啦,九鐵唔拆架黃頭都要還神

Acton Depot我都想去,不過佢好似唔係成日開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞