減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
呢排轉咗做跳繩,想問下三十分鐘應該要不停跳定點? 姿勢我諗係正確嘅(前腳掌落地 落地曲膝 無跳太高),我跳法係頭1500下每五百休20-30秒,之後個3000下就每1000休30-40秒
當中會kick幾下繩但即刻pick up返 成個過程大約4500下32分鐘左右
想知會唔會跳得太多?
體能上係handle到,係咪只要姿勢正確就okay? thanks巴打
新手想問
想減體脂又想增肌
飲食上應該點做?應該食多d 定食少d?
同問 想減脂
時間啱 睇心跳
樓主好勁
我係你既話一早就放棄
新手做左半年gym一星期做5日大概兩個鐘
重訓5日(背,腳,胸,臀,手) +有氧3日(HIIT,跳繩)
Abs5日都有做大概20mins
開頭係睇到有變化但依加冇乜
有食得健康用app計住
但就係仲有肚腩
有咩方法可以有效啲減肚腩?
Side3同rear3?
有咩動作
除咗側平舉同rear delt
Pixel爸冇記錯都係屯門?有冇gym推介

我自己都唔知去邊度好
p記簽唔知2年定3年140 好抵 但唔太就腳
其實個個唔同
side delts係大部份人最lack又最想要嘅
rear 就係大部份人都唔多理嘅 因為睇唔到 而且rear mind muscle connection好難練
係 可能整個唔做Barbell Squat嘅Program算
康文?
係呀
之前搵到間工廠區少人嘅
但係想報哥陣就Full左
thanks巴打 辛苦哂你啦
想減15kg
想問去做運動 重訓同跑步既先後同時間比例要幾多?
唔睇頭頁問問問 問你老母
第一頁無講
會 運動能力變差 身形變差 減肥效果變差
先重訓後帶氧 帶氧可以靠毅力 重訓唔夠力就係唔夠力
冇話咩比例 但係最好今星期都平均訓練哂全身最少一次 之後有幾多時間分配就自己話事
faq有 時間咪30min囉
篇野打咗幾個鐘
第一頁頭幾句已經叫你睇咗頭頁先問
點解可以仲有咁多人唔睇 嬲到
免費source都比埋都仲可以伸手
有冇飲開邊隻creatine
邊隻抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞