減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
雞胸紅米飯
大約幾多卡路里
30-45??
35-45 max
google有
絲 165 54.5kg 大家覺得每日舉啞鈴4 set 15*3 加深𥖁踢腿5set*28?早餐1蛋2蕃薯 午晚餐半碗飯 多菜小肉 請問夠減肥嗎 目標49-50kg
操開5日練全身:胸、腳、背、肩、二三頭、rest
想問單關節(肩,二三頭)果兩日嘅運動量係咪會低好多?
其實有冇絕要特登開一日齋練二三頭?
減肥既話夜晚食沙律如果落埋醬會唔會肥過普通食飯?
唔落醬好難食
每日最多訓4個鐘係咪唔操好過
點解?
留翻嚟訓啦 so sad
睇咩醬
睇人
操得有半年咁上下就會知自己邊度弱啲
弱就分開一日focus嗰個位
係 細肌肉用嘅時間會少啲
你睇頭頁 用條link就會知..
你咁樣講 我點知/明喎
食tdee
8分weight training
2分cardio
Tdee 1800
我三餐1600
差200
有冇影響
可以點
減肥
減肥除左睇卡路里 件野個脂肪洗唔洗睇? 應該點睇?
上面有寫
有 會減多咗肌肉
食埋嗰200
你唔係話要食低過tdee先減到肥咩?差200應該不太過份?
哦 我睇錯
可能會減少咗 睇1600減到幾多先
1600一排咗冇效 就再降
明白 另外想問多樣 我最近開始跑步 我入左個網CHECK我70-80%心跳係140~160

但我發現我跑步機SET到5.7-6呢個位 已經心跳去到155~160 望格黎人跑長跑9.0心跳先15X

咁其實我係咪繼續5.7-6就得 因為呢個速其實我只係快步行/勁慢咁跑..我唔知自己係咪達到減肥個個效果...

(部機個心跳冇壞 因為部機係新...同埋我試過唔同機都係咁 )
5.7-6 OK
但你辛唔辛苦?
辛苦一定有 但係咪辛苦到想死 咁又未到...但跑完30分鐘行多1-2分鐘等心跳落番130-140先落番地 都會有微微頭暈 同埋我本身超易出汗 我跑/行5.7-6.0 D汗係會滴落地

以前我D FD同我講 跑步一定要高先減得快 我咪跟佢地跑8 - 9 個陣我跑到氣門又痛 胸口又痛 心跳上到180幾 個陣真係想死FEEL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞