減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
*想減脂
唔啱 限制好多活動範圍 加上壓住 scapula
tdee-300 =calories per day
same everyday
有冇巴打有女乳症
男人老狗粒lin好撚尖
想睇醫生
我依家試緊控制飲食+星期一 三 五去跑步
唔知咁樣夠唔夠
同埋想問下屋企有有得做重訓
定係一定要去gym room做
屋企有啞鈴而夠重咪得
原來唔止我有hip dip
有時我去到gym room都唔知做邊樣好
有冇啲app係可以guide到我
睇YouTube 啦,大把片教
有無人可以介紹下減肥時晏就3點肚餓可以係7仔同ok 買咩食?(唔要飲 要食)
認真。飲水
7仔可以有咩比你揀
食麥皮囉
但減肥期間唔食飽會好難長時間keep 落去
依家飲食係:
早餐:烚蛋2隻(只食其中一個黃)/一條蕉
脫脂牛奶*2/低糖豆漿*2
中午:總之係頹飯無汁走一半飯/意粉(雞會無雞皮
夜晚:總之半飯又食得飽同埋唔要汁

但中間時間真係會餓到胃痛...
但尖東無選擇...
利申:仔78kg 171高
知就唔問啦
我意思係冇 便利店冇邊樣健康低卡大份
減肥點會餓 有冇睇我第一頁講營養
If it fits your macros
既然你都知唔食飽會好難長時間keep 落去,
咁點解唔食飽呢?好明顯你唔飽喎

BTW, 7仔有時有$10/2 條蕉賣
要夠飽得黎仲要低卡會好貴
我番poly 食lunch
其實早餐食個三文治, 都夠飽, 唔會好貴啫??
(可以用1湯匙低脂沙律醬撈埋 1-3 是旦一樣, 加沙律菜)
1)切碎左既烚蛋 <最平
2) 低脂吞拿魚
3) 低脂火雞火腿

同埋午餐晚餐加多D 烚菜質到飽為止, 就唔駛餓到胃痛啦?

不過如果自備唔到食物的話咁就無計
我見東海堂個三文治都幾夠同埋百零卡
但始終唔太想掂到澱粉質(蕉都唔常食多數食蛋)
所以先轉左唔食

最難捱都係中午因為食完點半要等到七點半先有得食
餓死...
依家7-11好多野食買架
有雞蛋 有香蕉 見過有蕃薯
對減肥有少少迷惘
利申絲
中學後已經冇度過body fat,我估同以前差唔多,25%左右

最近開始咗減肥
飲食方面
朋友飯局冇辦法
唯有其他日子清淡啲

每星期三日運動(今個星期忙考試冇做)
首先跑步機(15分鐘warm up,跑20-40分鐘 7.0-7.5 speed,10分鐘慢行)
然後踩吓單車/太空漫步 30分鐘
再焗吓桑拿
想做吓負重 但係對呢方面一無所知
我應該要再減啲脂肪先? 定可以兩邊同時做?
女仔新手做負重又有乜會比較好? 主要想練腹 大腿同手臂

感激
其實有無諗過唔食澱粉質所以唔夠飽?
朝早真係建議食飽少少 因為返學做野都要能量
同埋唔洗戎原型食物嘅碳水喎

7-11岩岩諗起 有款煙三文魚碎蛋三文治成日食
371卡
40g碳水 14g脂肪 21g蛋白質
又好食又夠飽
都係28蚊
仲有華御結d 飯團都係30g 碳水左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞