減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
最少1g protein per lb body weight
吉仔細牛 你點計食咗幾多 自己煮好喎
花生醬?增肥?
吉野家牛肉飯? 有汁好肥
40分鐘跑?
30-40分鐘夠啦
巴打介紹個MyFitnessPal 有細牛383卡路里
如果自己煮巴打有咩推薦?
唔加花生醬個早餐ok?
吉仔都係做完gym貪方便先食
跑步時間會減少返
飲食仲有冇地方需要執執?
你冇食雞胸
冇,係咪間唔中食就可以?
每日都要食雞
重訓個part一開始係咪full body 咁操?
同埋應該每次要幾多組同幾多次?
Lunch食比較好?
我由4月尾開始減 有氧同重訓都有keep住做
今日已經落到去距離我身高理想體重淨返5磅左右
BMI 21.3
但體脂都係keep住高28.7 肌肉率就35.7
我如果停止做有氧ok嗎?因為唔想消肌
想睇係靠重訓可唔可以令我落到理想磅/體脂落到25-26?
咁重訓需唔需要隔日做 因為上網睇話要畀肌肉復原
我自己就打算日日做
咁我一向就手 腰 腳依3part 每揀六組做 盡力做
大概15-18下 做2-3set
如果我淨做重訓 我會加背肌同胸做
有無需要改善 希望有經驗嘅人可以指點下我
Yes
我發現舊二頭肌細咗
點解
WATER, LIGHTING, PUMP, FAT
即係.....?
跟足緊,一星期已經輕左1Kg
純多謝!
有問題先問
恭喜
男朋友 176得51kg
嘗試過飲protein加做gym 但體重冇升所以放棄左
比我講得多 最近有開始係屋企做下push up squat 但工作關係 一日其實食得三餐 因為見到話增磅一日食五至六餐 但佢食得晚飯都飽到訓教 工作其間忙到食一餐 加早餐食麵包
所以卡路里未必谷到+500tdee 以佢咁樣逐少加重運動量 配合mass gainer 會唔會係比較好既方法?
好想幫到佢 唔想佢放棄 感謝🙏🏿
想問下我應該減肥先定增磅增肌先好呢?
我瘦底但有肚腩 體脂有成19
咁嘅情況飲gainer啦
你講得啱㗎啦
運動最少一星期四日每次9個字 *前題唔係hea
增磅應該唔難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞