減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
BMR 1988,咁其實好難咖喎
之前都未必日日夠
點解之前會一直變肥
有汁都差好遠啦
你日日都係珍珠米肥牛?
頭頁睇都唔睇嗰啲真係唔撚想幫
睇字都懶 仲減乜柒
次次食得多幾日
增到磅
隔個零禮拜又會突然無哂胃口食少返
唔知點突破到
有睇#1
夜晚有食肉
但係未必夠200g 蛋白質
唔會汁撈飯
零食? 碟頭飯 炒飯其實好肥
晚餐食屋企
通常係一碗白飯幾條菜,跟住有碟肉咁
零食盡量戒緊,有時肚餓可能會食餅乾
其實樓主都係想講 你有錢就會大隻到
最慘係出面食野貴 自己煮又難食
飲方面 其實特登飲肌酸會唔會好傻仔
本身已經飲奶粉難飲仲要飲多杯野
如果習慣左唔飲又會唔會變到無哂力又細返
係瘦既話識飲一定飲增重
有哂咁多營養同本身有肌酸
不嬲健康野食都貴過垃圾食物
餅乾好肥
食幾包巳經=飯
奶粉會難飲

食物有creatine但唔會夠
加上creatine會boost performance
keep肌肉水份
呢啲係食creatine先最有效

飲gainer咪會變到你咁肥囉

我建議你做下research先衝出嚟
最緊要打清楚D飲食習慣同細節出黎
唔好淨係打兩句
冇背景好難答
三個月前開始健身 一星期3-4次每次兩個鐘 先重訓後帶氧 未開始做gym時129lb 而家係119lb
但三圍都冇瘦過 咁我流失嗰啲係咪水份而減唔到脂
定係我做錯嘢
絲 153cm
如果我朝早0530去做帶氧,旁晚1800去做weight training 會否炒車
今日做唔切帶氧
唔想做人啦jojo
水份唔會咁多 可以你減咗脂 增咗肌呢
買個check到body fat 嘅磅啦
你頂得順的話 幾點做都冇問題
我4月24開始減 係食少好多
到今日發現自己輕咗19磅
點算 係咪正常
要唔要搵醫生check下係咪有cancer
增磅中lm
增磅增到多左個肚腩
但係上身仲未夠
我去gym room可唔可以做咗cardio先做重訓?
答:可以 你鐘意邊樣先都得 同埋視乎能力 如果你跑完會暈會腳軟 咁就重訓先
呢個之前上網睇話做左cardio之後先重訓會對重訓有影響

我要增肌/減脂 我每要食幾多餐先夠?
答:幾多餐睇你自己安排 上面紅字提過 卡路里係計你全日嘅量 唔係計每餐
你得嘅話 可以一餐早餐食夠3000卡路里 跟住咩都唔食 當然你會餓半日
可以分6餐 冇話每餐比例係幾多 總之要reach 每日target
呢個唔係話每餐最多只會吸收幾多蛋白質
所以出現少食多餐呢樣野?係謬誤?
少食多餐原意係 keep 住metabolisim 高
同埋冇咁快餓
我覺得 "每餐吸到幾多"冇乜意思
因為每個人吸幾多都唔一樣 又唔會知自己確實吸到幾多 加上我估正常一餐唔會食多得去邊掛
幾歲幾重唔講 痴肥減係好快有效果
我又唔知你係咪痴肥
24 155cm 本身159磅 依家140磅
Sorry
減肥絲留名

利申 27
BMR 1560
TDEE 1897
(睇左你advise唔可以食低過BMR
咁我食少200先啦)

一星期做兩日hot yoga
打算加重訓
想問可唔可以隔日做住hiit先

同埋想請教爸打有無睇開咩食譜
可以開開心心唔駛捱餓瘦
可以一日三餐homemade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞