減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
咩方法可以喺屋企練腹肌?

利申:有一張YOGA MAT
BMR is 1162
TDEE is 1379

我都係差唔多 但係應該冇計錯
女仔,好矮,應該無錯
其實youtube有好多教學片
https://www.youtube.com/watch?v=EB8Iom51fdA
冇用 除非係hiit 10分鐘
打爛啲野食 用飲嘅容易啲
例如奶+花生醬+冰+蕉+藍莓+麥皮 鐘意再加雪糕都得
飲兩啖飲曬就幾百卡easy
會唔會好難飲 聽落好地獄料理😂
好飲到你唔信 飲過翻唔到轉頭
用黎「頁」野,btw我去埋market place都搵唔到
餐單已經加多左蛋白質(每日兩隻蛋)同小量雞肉, 再加上晚晚跳鄭多燕(30mins), 體重仲係一磅都冇落過, 可以點攪

定係轉做HITT? 上youtube搵左條十分鍾HITT諗住試:
https://youtu.be/xuVrLqLyXHE
樓主想請教
即係話你想健康地單靠飲食減
得180嘅熱量赤字空位

想更有效就加運動
一黎TDEE大左 熱量赤字空間更大
二黎可以訓練肌肉
係咪冇咩做運動
同埋一星期兩磅唔算慢喎
一日咩時段做運動(GYM/HIIT) 最好
我自己習慣晚飯後-訓教前做, 想減低血糖積聚 呢個CONCEPT 有冇錯
通常一cut calories開頭會好快
但趺到去一個位就停....但只要繼續deficit停一陣又會再趺
我之前242磅用左半年時間減到170磅
但會用cheat day嘅方法
依家上返200磅諗住再用三個月修返25-30磅
有人話morning fasted cardio更好
但有research話其實有冇fasted冇乜分別
最緊要有做
試下做轉跑嘅hiit
我都係要1200內 最好帶飯 易d控制
我⋯⋯成個月先減到2磅⋯⋯
仲要係有控制飲食同做運動
首先 流汗唔等於有效 要睇心跳
第二 hiit你以前有冇做過?冇做過的話 一開始就20分鐘太多
第三 你做hiit有冇真係用進全力衝?問心無愧 假設你盡左力 心跳會達標超過好多先叫啱
做完頭暈正常 如果好耐都唔散就唔好做啦 加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞