減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
前幾日開始轉左餐餐都食蔬果
跟住今日個肚就不斷肚痛 不斷屙水
係咪正常
其實有好多唔同講法
我跟lbs 食多好過食少
加上大部份人都跟lbs 1gram above多
餐餐食菜唔夠喎
屙應該係食物中毒 有機會農藥
利伸試過
增肥 你有冇睇#2
減緊磅
去大形超市搵下有冇低卡調味料
我食開低卡芝麻醬+雞
兩杯 你隻gainer一杯幾多卡?
一星期上到一磅叫做唔錯
不過都要睇升咗嘅有幾多係肌肉幾多脂肪
一杯202kcal 我以為係幾千kcal嗰啲
gainer唔可以話冇用 只係長遠講 食大胃口比效實際 唔可以下下靠gainer
我覺得supplement新手唔好食住
因為未去到單靠食物難以達到嘅nutrition goal
我覺得你gainer繼續食
到cut嗰陣先轉食whey
啞鈴會唔會容易用錯力架? 我淨係做5lbs三頭肌收下byebye 肉乍
Gym完1個鐘再跑35分鐘5k機 另外跑街2-3日呀
pixel 巴你好
之前聽你建議將動作維持四組,
每組8-10次
依家摸得到自己既真正最大重量

唯一問題就係減唔到重,
仍然每日徘徊係78-79左右
明知有做增肌體重一樣即係話肌肉量增加,但感覺都麻麻
晚餐已經小半碗飯,多菜少肉
唔通連午餐都要減
本新廋底 54Kg 到 之前有試過做Gym 同飲Protein 都幾有用 但係飲到個人好燥 好熱氣 好辛苦 同埋手腕傷左之後停左 手腕傷左真係好難好 到依家味好晒
想問下各位Ching 有咩方法可以改善?
lm
第三個了開到
會變長置Post
係呢到見到呱兄
受左傷就當然係去睇醫生

同埋除非係隻粉係次貨 唔係都唔會有咩熱氣問題
通常都係飲唔夠水累事 建議多飲返水 1日最少2L

同埋多攝取返唔同維生素就OK
用唔用錯力要睇自己個動作有冇用目標肌力發力
如果做分離式 即係左右手分開做嘅動作
左手做哥陣 右手可以摸住掂住目標肌肉
可以檢查同刺激佢發力
呱哥 一起身睇post就見到
唔好哥 我都係黎學野
唔好兄 一齊學下野傾下計咁
可能係增咗肌但少咗脂
所以check body fat, muscle mass好重要
check清楚先 可能加咗肌呢
女仔 BMI 28
而家keep住每星期三四晚都落街跑步45-50分鐘
都三個星期 個磅數都冇跌過 係咪跑得唔夠快?
好想減肥成功呀
大家都減緊脂
依排成日係食藍莓杏仁奶燕麥
同埋雞肉蘑菇意粉

用緊隻醃雞醬同意粉醬都係100ml 30卡左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞