減肥/增磅 3

1001 回覆
93 Like 8 Dislike
我都想知
食野少一定Work架喎
一餐食天然健康嘅野 1000卡已經成坐山咁多
Fasting 又多數一日一餐/兩餐
不過重點係逼埋係8hrs 入面食
有d 人直程係8 hrs 狂食 都有得瘦
重訓後第2日重訓完既肌肉又酸又緊,有冇方法令呢個現象消失??呢個現象係正常?
正常既
酸痛通常係你個workout 個volume increase先出現
如果你每次都係同樣volume又酸痛 做完workout做下stretching
1. Keep your weight training
2. No big deal as protein growth upto 48 hours after workout. But give muscle enough nutrient sooner is always better.
3. High protein , low carb... and it is less effective when doing cutting with building muscle
lm 我都想大隻
167 高 男 75 kg

想減到65kg 要用幾耐

用左2個月減左2kg
170cm 45kg 想增磅
想問應該食啲咩? 食多啲澱粉質定係protein?
178 70kg 係唔係太輕磅?
碳水
正常
食呢啲想上磅有難度
其實瘦底增磅係咪唔洗食咁多蛋白質?點先算夠?
btw樓上位巴打都真係好瘦 我166 52kg都排骨咁款
點解唔睇第一頁??
減肥要食埋碳水?
點解唔睇第一頁?????????????????????
睇左唔明咪問囉
咁都唔明,人地答左你都唔會明
Ching 16:8輕斷食法減肥有冇用
只要BMR>卡路里攝取>TDEE就減到

不過唔同人唔同效果
試咗先

前提係營養食得啱
想問下每餐蛋白質吸收係咪最多30g我飲allmax gainer每次都有成60g蛋白質
個個人身體需求唔一樣,你鐘意點分配未點分囉⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞