脂肪肝

998 回覆
40 Like 235 Dislike
樓主,你食野走汁,唔好食煎炸野
低油低糖低鹽飲食
運動做到就做,有得急步行就行,行到7000-10000步一日就最好
你試下keep住半年以上,包你減到肥
齋先多油呀

唔係唔食,其實唔食一定唔健康,好似完全唔食油係會all唔出屎但要揀優質既油脂來源,例如魚油
計BMI175 80偏肥啦,郁下啦
唔做運動你肌肉量又細,體脂應該近30
咁你食少7成肥野已經得啦
腩肉日日食減到10日食1次
係,所以要睇住食物標籤黎買,有一兩隻ok架

平時d甜包就唔好食喇,果d仲恐怖
其實如果食齊有用,我ok呀
但你地講果d齊唔會係全部白恰菜咁癲呀
基本上你唔食甜嘢,你已經成功咗七成

其餘就做負重加帶氧運動,半個月你唔瘦你返嚟搵我
咪食菜囉 唔食生果就大腸癌咩
保持大腸健康最主要係維持腸道微生物多元
建議你了解下果糖代謝同腸道微生物運作先
公司保險包身體檢查,得閒就玩下
最難戒
巴打鍾意食譚仔既盡量避免麻辣,轉食煳辣酸辣or清湯
腩肉改做雞肉,唔好加小食
可以既小米同走埋腐皮
飲品走甜
每餐起碼少幾百卡
戒水果呢啲謬誤都好聽嘅

細個都有講啦,一日一蘋果醫生遠離我

今日食左2個,母親節唔洗錢派
我係咪無得救
屌,食少飯,2餸飯,揀哂d多菜少肉,少油,白烚個d已經好d啦
34就已經最嚴重既脂肪肝?講笑呀嘛
中央肥胖既標準係男人36吋腰以上先係大把人36以上喎
我之前都試過36吋依家28、29吋
不過有脂肪肝就趁早減肥啦,脂肪肝仲可以逆轉,再下一步肝硬化就難搞
屌你講到咁我都好撚驚,身高體重同你差唔多但體重75左右,都係大肚腩
起初嗰兩日係,飲多啲水,捱到去第七日就獎勵吓自己飲一罐可樂
癡Q線,你仲癲過我,呢啲又油又糖,根本係毒品慢性自殺
我最癲都係自己煮意粉,咁意粉個汁就係攞瘦肉,蕃茄,洋蔥,蒜頭,香草,鹽,黑椒同水煮出黎,無糖無油。

接唔接受到就你自己試。
佢76歲
都話佢肯定度錯咗。34冇可能有脂肪肝
22%減到宜家7~8%
除左食之外,我覺得有少少個人心得可以分享下

1. 買個體脂磅每日keep 住去磅重同記錄低d reading,慢慢開始見到成效會更加有動力去堅持

2. 運動要由淺入深,盡量搵d 啱自己而又容易堅持嘅運動。的而且確,跑步游水單車呢d 係燒脂嘅好選擇,但如果本身太抗拒又覺得辛苦,堅持唔到反而仲衰。所以一開始可以搵d 簡單小小,例如夜晚落街散步半個鐘,keep 一排等自己習慣左定時要運動,先慢慢加強個運動強度

3. 減肥係一分耕耘一分收獲,只要堅持到個熱量赤字,一定會有回報

4. 偶爾比自己食一兩餐放縱餐,減肥唔一定要餐餐都食得差,或者完全戒哂所有脂肪。我偶爾都會食下三文魚甚至麥當勞

大致係諗到呢d,加油啦ching
上面都有人貼左黎青龍戒果糖 原來權威都係謬誤
Btw ching 扮假膠可以扮得似D 依家似弱智
你自己都唔care, 上黎問有撚用咩
知錯啦,唔好放棄我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞