脂肪肝

999 回覆
40 Like 235 Dislike
忍到口其實好易瘦
你白飯減咗先啦
1.5碗好癲
最初我入院個陣 酵素去到2百幾 跟住訓左兩星期醫院個陣未知原因係見降返落去1百頭左右俾我出院之後叫我去中大照 先話有輕微脂肪肝
最後一次覆你條on9
唔識係度扮
腎病唔係得一種
PKD唔撚係腎病呀

講咁撚多你都係唔認柒
3L水明明係正路嘅建議你又話人仆街
NAM又叫是Q但一篇嘢
柒咗就搬龍門講腎病呢啲rare case
要講呢啲rare case 乜嘢建議都係仆街
叫人均衡飲食protein carbohydrates lipid intake都可以中某啲病嘅limits
叫人適量運動又有人貧血玻璃骨心臟病
總之俾任何建議都係仆街想害死人
同你再講都嘥氣

咁叫多唔多
下,肝酵素200幾都要訓2個星期醫院? 公立?

我驗左2次都係350 附近都唔知點算好,私家希望我驗曬全部排除其他病,但驗血收費成萬我覺得太誇張。
1個人食成條魚? 我食一半就差多?
呢份就係我媽留俾我的晚餐
實係唔夠飽臨瞓隊個面果隻
依家我已經執行1410 禁食法,等公立再抽血睇下ALT有冇下降到。
巴打
我唔係營養C
以我黎睇你菜體積應該要>=飯
依家睇明顯飯多過菜
你要再減飯,雞柳同西蘭花要再多啲,唔係你會肚餓
或者食多隻烚蛋
我覺得飯有d多
我認爲淨係食左面嗰碟就夠
肚餓飲多2杯水
佢急升上去 我瞓咗1星期先有下降跡象 公立
唔識答收皮就收皮啦你
同埋我食完鐘意訓下張床到,張梳化都係有得較隻腳出黎攤
就咁鮮奶就唔知,但醫生有叫我戒奶茶,因為有乳糖
我話咖啡冇用,返工靠晏晝杯奶茶頂住,佢先叫我要轉小甜
依啲好少影響
你去鳩行一個鍾都未必減到200kcal
控制下食慾好過
凍奶茶嘅話會另外有再落糖漿
熱嘅可以飲茶走
報告有幾組肝酵素
超標得最犀利嗰種叫
丙種谷氨酰轉肽酶(GGT) 110U/L
我見佢個參考數值都係60 U/L

持續左應該都有兩三年
最記得因為其他事有次入咗公立醫院Tot Anthoy Taxi紅血球balance Inn Marlene122 balance balance Netflix Boggi call Age 40歲body Cell mask fat嘅mouse control guide即係Fax Water Ross啊
個醫生驗血,見到我肝酵素高
就叫我留院留多幾日
但佢照晒超聲波
又發現唔到係啲乜嘢
報告有幾組肝酵素
超標得最犀利嗰種叫
丙種谷氨酰轉肽酶(GGT) 110U/L
我見佢個參考數值都係60 U/L

持續左應該都有兩三年
最記得因為其他事有次入咗公立醫院
個醫生驗血,見到我肝酵素高
就叫我留院留多幾日
但佢照晒超聲波
又發現唔到係啲乜嘢

黐鬼線用語音輸入,唔記得熄咪
奶茶係高能量飲品黎
少飲為妙
姐係因為其他事先住院姐,唔係因為肝酵素高住院,
丙種谷氨酰轉肽酶(GGT)個度,我驗血驗完已經係130,全部高過你wow。
248, 5.8 醫生話未超, 不過已經差唔多超標,叫我注意下
巴打你去邊到做肝纖維化掃描,同埋幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞