脂肪肝

999 回覆
40 Like 235 Dislike
0-55都正常,我13但都有脂肪肝
睇完post 我都認真減返去74KG先
之前成日減到79KG 就破左戒

今次認真
體脂係少咗既 成個人都變瘦咗
抽血報告所有野都變返靚仔
但我想睇到體重下降
有得多菜,第一次聽
兩間都好似冇得剩叫油菜
神叫你出po改左名?
//亂咁叫人飲大量水先最仆街
一日飲3L水,嘩好健康呀//
係你自己一開始話3L水叫大量水
會飲到人又頭暈又嘔飲到腎出事
但明明3L係成年男性嘅建議份量
邊度叫大量
咁正如你所講你唔知人哋嘅身體狀況
有啲長期腎病係要飲多啲水
你連飲水都妖魔化
咁佢飲唔夠水出事又點計
自己柒咗就唔好死雞撐飯蓋
上面飲凍嘢同而家飲水明顯睇得出你係唔撚識bio
你讀下咩叫homeostasis先啦
中度脂肪肝, ALT 350 ,AST 同GGT 都超幾倍。
成日話冇時間做運動就係懶人嘅藉口.
你繼續咁落去, 腰圍應該好快變0.
Ok wo
點解咁多負評
正確! 一定要食晒D菜, 食飯唔好食到覺得飽, 覺得飽已經係over咗, 盡量將食量減少, 如果冇餓感就唔好口痕走去食其他零食. 成日偷食零食點戒都冇撚用.
咁去到呢個程度同跑步有咩分別
可以揀食subway多菜蕃茄要走醬或者少醬.
窮嘅人會有脂肪肝?
你係真係窮嘅話屌你老味你只配
拎條西芹蕃茄呢啲去白烚就咁食㗎咋
有心嘅跑40-50分鐘. 一次跑5-6K, 一星期跑三,四日, 跑完返去沖個涼, 早D訓. 個心要keep住度火, 你一懶就放棄架啦.
如果夜晚一定要出街食,盡量唔好食澱粉,再負重早一兩個站落車行返屋企。
得啦得啦、知你勁啦
講真你哋講呢啲數據有撚意思咩
口渴就自然去飲㗎啦唔口渴咪唔飲囉
夾硬飲冇乜意思
如果你身體戇鳩到唔夠水但係都唔覺得口渴嘅話咁快啲去死啦呢啲戇鳩基因係要俾自然淘汰
160%你死咗喇
平時係80

160% 咪 128
葉師傅 唔係咁易
未撚聽過有人會用靜止心跳*160%咁表達

多數fat burning target heart rate係指maximum heart rate 50%-85%
ie.

你啲知識邊撚到學返嚟
我有做運動先飲到2L
已經成肚水 完全唔口渴
開始有少少肚餓,食包薯條三兄弟得唔得
睇下啲內容同link所提供嘅citation所講嘅係完
全相反,充分證明咗現代營養學係 pseudoscience

#19_Rashford呢條友好明顯唔知自己睇咗啲乜嘢,見到某啲關鍵詞適合自己就拎出黎用,完全係衝出黎柒
Citation [2]

佢條link嘅內容

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞