脂肪肝

999 回覆
40 Like 235 Dislike
唔好死住啊
仲有好多靚女你未j
黐撚線。我175。82kg. 咁我咪都有脂肪肝

但係我日日舉啞玲同跳繩,會唔會好啲?
做帶氧運動,一定唔可以食糖同食太多澱粉
試下自己整啦
雞胸肉買即食,唔怕難食
菜食深綠色,西蘭花波菜之類
優質碳水著仔蕃薯之類
全部放埋一齊淥+蒸 連準備功夫廿分鐘內搞掂
呢個MENU食夠一個月先,戒埋零食汽水包健康
肌肉同脂肪比例唔同,就好大分別啦
你有冇肚腩先,我好大個肚腩,同埋我食得好癲,我可以一星期一次酒店自助餐
如果你驚,去做次超聲波檢查,20分鐘,380$,係盈健做
即係跑步,介食雪糕汽水
飯都唔食得咁多
咁又係,應該係肌肉嚟,照鏡都大隻
我冇戒口嘅時候就好大肚腩囉,但係我一戒口兩日嗰肚腩就細好多,可能我係日日都有做運動,同埋唔食甜嘢
介左砂糖同汁同肥膏已經好大功效
同埋唔一定跑步,你平時行路急步行/行到講野有少少辛苦都可以減到
fyy
食三文治,自己整都快
戒油同脂肪(每日1餐有魚,主要脂肪來源係魚到黎)
飯真係唔得啦,我試過食半碗飯,夜晚真係頂唔順,一破戒更加食多咗嘢
食野都有次序
食菜先,跟住食肉,最後食飯
加油巴打
利申:過來人
咁都有分長智識
其實係要搵1個自己舒服又戒到口既方法

飯可以試下溝紅米糙米之類既野落去減少白米既份量。
其實係,打邊爐都要食菜先

認真呢d係咪食得,計劃定聽日食乜先
樓上講左果D唔講,反而想分享下D心態上既野

1.三餐以外唔好食其他野 (肥仔水,小食,生果都係,生果都係,生果都係)
2.唔好用匙羹爬飯,用筷子夾起D野黎食,咁做會走左好多汁
3. 煮唔到呢D都係藉口黎,到時搞到要做手術之後自然做到,睇你想衣家定到時先開始做
4. 如果真係煮唔到,其實茶記快餐都一定有D多 瓜瓜菜菜肉片蛋飯,唔洗諗,就係佢,記住用筷子夾起D野黎食,最好當然分上,唔得就唔好食癡線汁果邊D飯
5. 要識得say no,阿媽女朋友老婆朋友叫你幫手清碟,大聲叫唔好話自己已經飽,過番一頭半個月佢地就會配合你,而唔係你配合佢地
6. 我成日同自己講,食一碗飯係肥,食一塊牛排又係肥,咁梗係唔食飯啦留番個肚黎食好野啦,然後慢慢就改變左自己一定要食飯既習慣

其實巴打真係唔算好撚肥,就咁睇似係飲食同作息問題多D
同埋開少D J圖post,打少D丁都有幫助
回望果陣減肥(準確D係叫改變生活習慣),其實最有用係識得say no
你有態度同埋堅持到,其他人自然唔會搞你
戒早餐,lunch雞胸餐少飯,晚餐多肉多菜戒飯
連登個長跑post好野黎,D人都好友善
如果真係睇唔開去左跑步可以去果邊留下言
建立下關係,有人mon住鼓勵下就可以慢慢培養做運動既興趣
好多謝你,我會努力減肥
食飯用筷子都有學問,你地真係好叻
仆街 諗住你超級大肥仔
點知所有野同我一樣
咁我都出事了
睇少d電腦
做多d運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞