脂肪肝

998 回覆
40 Like 235 Dislike
我3年前29/30腰
現在34
樓上話人肉鵝肝,似
近排減左8kg,再去做掃描,由303 減到275,佢話落返248要兩年時間,黎緊再減下肥,睇下會唔會再減多d
唔好再食燒味飯
其實好多致can物質
因為整燒味果個爐十年都唔洗一次
窮就係要食呢d架啦
我果時真係10點落街跑,跑1個鐘,返到屋企煮聽日lunch,2點訓
你幫佢轉NMN啦
500蚊差唔多食成年
仲要所有器官都有效
皺紋都係

https://hk.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-nmn-powder-300-mg-3-2-oz-90-g/137255?rcode=HGL4909&utm_medium=appshare
如果你知道老店果d燒味點整, 你就唔會想再食
放工早啲落車跑步,或者直接跑回家,咁樣可以省番啲時間
過來人
一下變習慣會想死
逐步嚟 (以年計)

1. 檸茶奶茶 走甜
2. 咖啡: 奶啡走甜, 逐步變齋啡
3. 出街食:
A. 麥記 麥樂雞餐, 粟米 凍檸茶, 唔撚好落糖
B. 餐: 唔要碟頭飯, 要小菜, 走撚咗碗飯, 炸豬扒都無問題, 最好蒸囉
C: 唔好再行入麵包舖
D: 零食 開始轉食1xg 嘅薯片, 60-220g 逐步唔關你事, 直頭變無鹽雜錦果仁更好
無撚有錯
HK01死全家 死全家
我估你有飲開酒,戒酒最緊要!
冇記錯杯綠茶都有糖,最好轉熱檸水/茶

自己Google 黎青龍 果糖 酒精
其他上面留言全部irrelevant

點解無事無幹照肝?有無驗過血脂?

絕望真相話你知:如果本身家族有遺傳就點做life style modification 都唔會變好,只能夠控制唔變差
搵個營養師見下,有人幫你同埋篤住你會好好多
基本上都係戒油鹽糖,食岩份量,多肉多菜少carbs
試下手動呼吸
戒生果 果糖 好重要
我都有

Feel到就黎死
包唔包都見咗先啦,拎埋啲驗身報告上去比佢地睇
依家啲熱浪勁難食,又好多野轉咗支那製
間接幫我介口
軟糖都唔食,怕蛀牙
零食類多數只食朱古力
食代餐,一開始如果你平時有食開早餐嘅話就當早餐,冇食開嘅話就當午餐
我平時係會當午餐,朝早嘅話就食水果,例如蘋果,橙,香蕉,夜晚就正常咁樣食
同埋要戒甜野,一開始轉少甜,慣咗再嗌走甜,
我戒咗甜野四年,不過有陣時口痕都會飲一兩啖吊頸都要唞吓氣
加油
邊度肥?。呢啲都唔食得? 即係你戒晒所有油鹽糖啦喎?
我冇你咁誇張 不過返左一段時間工又冇乜點郁就肥左好多(本身瘦底) 我172 肥個期去到72kg 個人望落係圓左好多 有肚腩 但上年resign左之後抖左3個月 就決心用3個月黎減 減左大約10kg 你可以當參考睇下點減

閒日一至五最常飲食 (六日會正常係街食 但唔會過量 煎炸嘢亦盡量戒口)
一碗菜 三文魚 雞胸 牛扒 蛋 番薯 粟米 (全部白烚)
有一兩餐會有機會食飯 但份量少 同埋最好下晝食 夜晚一定唔食 街邊野閒日亦唔會食

運動
跳繩30分鐘(一星期3至4日)
Hit 30分鐘(一星期3至4日)
Gym(一星期2至3日)
一開頭減就一定帶氧多 冇辦法 鬼叫你肥咩 食完飯我都會行20至30分鐘 以家仲有keep住

大致上係咁 以家減到62kg 起身有時會60 食飽就64 體脂19至20
運動我以家就keep住一星期做3日 帶氧亦做埋 飲食亦冇特登戒口 但食到7/8成飽就盡量唔食 閒日最多食3餐飯

希望幫到你
炒會落好多油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞