脂肪肝

999 回覆
40 Like 235 Dislike
識得食嘅話,餐餐麥當勞都冇問題

飲檸檬水走甜。薯條轉粟米。板燒雞腿包走醬
白烚菜無意思,一陣你會狂食junk food

揀野黎食,其實最重要你問人食咩好,係錯哂

你想改善,應係你講哂你平時嘅飲食習慣,無人睇到你食咩衰咩,知q點教你咩
佢而家唔係叫人小食水果

佢直頭叫人戒wo. 想問吓呢啲咩權威?

咁我保持住一日一蘋果我會有啲咩問題發生?糖尿病??
男朋友185,100kg
睇醫生又係話唔算超級肥,但有脂肪肝

醫生第一下就叫運動唔使做住
食得健康啲先

佢本身係食肉獸
嗰陣佢keep住三個月lunch只食呢個雞胸飯
夜晚主要係半碗飯+魚+菜

運動就純粹係行多啲
好快減到10kg
最重要係脂肪肝冇咗

所以飲食應該真係好關鍵

真心好多謝大家意見
大時大節食半個就算啦
洗下樓啦
由第1層行到最高
因為知道班肥野做運動唔會持久

做一個禮拜已經打回原型

減肥基本原理=食少啲,郁多啲
首先,一定係戒糖,戒唔到食少糖,最好除左 水,茶,乜7都唔好飲

咖啡唔好加糖

野食,果d乜7油炸就cut左去,或少食

餐餐一定要有白烚或少油嘅炒菜,比例係67成係菜,3成係肉,少飯

咁樣已經好大改善
食雞胸食靚油食生果食菜飲茶都係後話
上面呢d健康既原因
係要用佢取代左你原先d炸雞汽水碟頭飯零食

如果你呢頭食完雞胸,覺得健康左,所以食多兩啖汁都ok
夜晚果餐食多左菜,咁食雞食埋雞皮都唔過份者
咁你食乜撚野healthy food都冇用

記住食落肚既,除左瀉藥
冇一樣野係會令你越食越瘦
你不如叫佢飲符水 可能仲有效過中醫
唔做運動 + 80K
肌肉量少又肥
真,食代餐呢d 唔係for短時間有咩目標,一般人唔太大需要食
可能係全場最有用既意見
我都有脂肪肝
張圖關你34腰咩事
食藥咪食藥囉,無咩大不了,啲藥又唔係貴
你飲唔飲酒,飲嘅話就唔好再飲
食咩燒味譚仔都無咩所謂,睇住份量食,一盒飯食7成到。炭水可以食少啲就食少啲。
咁古人30幾40歲就死既
唉呀,係34就34,呃你有寶咩
唔係阿
我意思係要搵個真健康飲食
可以長期連續咁食
而唔係同身體討價還假咁
其實腰圍唔重要
重要既係你有脂肪肝
你一星期一次自助餐,暴飲暴食,邊個幫到你
前面積埋應該有重複既建議 不過都係講下

1.一步一步慢慢黎,你慣左暴飲暴食既情況下突然要減一堆野加一堆健康習慣去控制係好難,你一樣樣慢慢達成見到效果之後會更有動力推動自己進一步做多D去令自己減得更好更快

我建議係:
1. 每日狂飲水 至少3-4L 越多越好 唔好飲到一個鐘7L就得 會水中毒 好快你就會見到去左水腫代謝快左變輕左 唔洗特別控制飲食
2. 減少零食
3. 出街食野食全部叫少飯少麵先 出街食飯碳水份量其實係好多好多 EVEN你叫少左飯其實都可能偏多 不過一步步慢慢黎先 (我以前睇營養師減肥果陣,係比人叫少飯再自己筆走50%)
5. 活動多d 唔一定要做運動 單純行多幾步 最好每日行到7-10k步數 換算番即係每日大約累計有至少一個鐘時間步行時間
6.早訓 最撚重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞