給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
你們 ➡️ 張婉婷

不嬲都人地私隱都無乜興趣

己所不欲, 勿施於人

就算你問我, 我都覺得呀嬌單野佢都係受害者, 事實都最後個電腦仔係坐左監

所以唔太明你講乜? 因為其實我都幾認同呢D野全部都係On9唔應該出現
好多人都用番篇文通個情況

我比較想講話片入面民主選舉果樣野

我睇到嘅係唔公正
阿聆內閣超支6倍,冇合理解釋,但最後贏左。

我好奇怪,原來係有任何機制針對以本傷人問題。
當然,咁或者係香港真實寫照,香港有機制但只用嚟對付非政府勢力。
最後又係玩人格謀殺
上面係講英華冇任何機制處理超支,以本傷人嘅情況,唔小心打左有
如果你係真係如你所講咁尊重私隱,你仲上連登都幾辛苦下,出面咁撚多侵犯私隱嘅post
呀聆至少有現真身

呢堆Comment唔好話真身, 連ig名都無, 真係自己開AC自己Send俾自己都得
佢老豆老母正大仆街嚟啦
當初簽啲咩同意書隊個女出去
跟手個女喊足5年又唔閪理
而家個女比人夾硬上大銀幕,全香港人都有機會睇到,又唔出嚟屌

啲咁做人老豆老母唔死都冇用
呀耹個回應答到九唔搭八 又幾真實
有睇套戲
中三係反對拍攝(因為覺得趕唔切返新校舍同覺得比人影住好煩)
而家係反對公映(接受唔到拍完之後剪出嚟嘅片段)
中三個段我有印象反得比較勁嘅係佘同雀(同Angel),聆我冇咩印象
片中都有講佢哋用咗唔同方法同班師妹傾繼續拍,包括帶佢哋返未拆完嘅舊校舍、同埋大部分變咗係學校影(F1會入屋影,有家長係度)etc

聆篇嘢扯埋啲「有人喊足五年」係度兜兜轉轉誤導人「所有女仔拍攝期間都喊/唔開心」
中三唔想拍攝嘅原因同佢唔想公映嘅原因唔同又撈埋嚟講,個個以為班女中三開始反抗到公映
都無乜點睇侵犯私隱既Po
都係上下時事台睇下新聞D人鳩噏
波台D人互相笑下對家隊波有幾垃圾
音樂台睇下D音樂Po
財經台睇下消息同D人鳩噏

有心, 得閒上下無乜所謂

所以你係想講乜?
認同樓主
真!依家呢啲po擺明公審緊阿聆同學校!
學校初心根本唔係咁添!前校長係要拍紀錄重建。
跟住有班英華走嚟連登平反學校,
但忽略舊校友嘅想法,
阿聆阿余同香港小姐等當事人都出聲,
係咪就可以一句學校好套戲好,
就skip晒個人權益先?

如果為學校、導演、監製、團隊等人好,
唔應該再吹奏導演乜乜柒柒!
咁做嘅係令不知所謂嘅人加鹽加醋,
乜柒都屌一餐,好無謂且無意義性。
有反抗過已經得
憑乜話簽咗同意書就一定要繼續?
為人師表喎 恰個細路唔識咩叫合約?
可能話緊你睇佢
但佢自己係發文申請被人覆
阿聆係無同意咁被人擺公映
一事歸一事

人哋拎人哋個私隱嚟公開
其實都唔關我同你嘅事

如果講睇《給》係侵犯阿聆私隱,
咁係《給》公映嘅問題,
點解係受眾嘅問題?

啲人成日係度斷章取義,張導講句「你開心啲啦」,係FB見到有人淨係靠張妓者整嘅thumbnail圖係度老屈佢語氣係「我哋而家冇得搞啦你開心啦?」,明明個個有聽訪問嘅都覺得佢係真心道歉
仲有張導聽到上映票房之後個句「嘩發達啦」又係,認真呢句擺明係9UP嚟又計,仲係度老屈人哋冇收錢係「扣除拍攝作本」玩財技
咁重字眼
唔講以為佢仲12歲
張大盗呢啲字眼重唔重?
唔幫下口?
香港小姐都會出聲,憑咩呢班人講嘢可信過三位當事人?
導演佢太高估咗佢同大家之間既友情 信任
柒咗就一定
但你話佢唔係好人睇咗咁多親自回應就唔會認同
真心愛間學校先會做到咁
作為大人 一個細路面對合約問題
係應該指導佢有咩選擇
而唔係呃鳩佢話簽咗同意書就要繼續

繼續用霸王硬上弓方式做嘢而家咪自己食返
其實我有啲難想像一個精神出現咁大問題嘅人仲會搞亂兩者(又比人話我blame the victim啦)
我個陣第一次去睇心理學家,個心理學家已經同我講冇心理醫生,因為佢哋冇得開藥
而根據我經驗,精神科醫生係唔會同你慢慢9UP只會開藥
咁就要睇導演點剪,佢有問阿聆異性朋友嘢,但佢無問阿聆超支個到,啫校外嘢導演有興趣啲,根本同前校長嘅協議好唔同。
其實傳媒一向都係用煽動性字眼作為標題去吸引人,係啲網民斷章取義,根本冇了解人地當時既語氣就係咁屌人
作為一個鐘意睇戲既人黎講真係損失, 上左2日就落左畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞